Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Αλβανού προξένου στην Καβάλα.


Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Αλβανού προξένου στην Καβάλα.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή επισκέφθηκε ο πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα Βίλι Μιναρέβι στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί στη χώρα. Ο πρέσβης της Αλβανίας μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη φιλοξενία που απολαμβάνουν οι μετανάστες της χώρας του στην Ελλάδα επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι για όλους αυτούς μια δεύτερη πατρίδα. Ο κ. Μιναρέβι υπογράμμισε πως η ζωή όλων των συμπατριωτών του που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει θεαματικά ενώ τόνισε πως το μεγαλύτερο μέρος των Αλβανών είναι νομοταγείς πολίτες, σέβονται τους νόμους, έχουν οικογένειες και προσπαθούν να ζουν ισότιμα με όλους τους έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με τον κ. Μιναρέβι σήμερα στο νομό Καβάλας ζουν και εργάζονται συνολικά 7000 αλβανοί μετανάστες χωρίς όμως να διαθέτουν όλοι άδεια παραμονής στη χώρα επισημαίνοντας πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα από το κράτος και την Τοπική αυτοδιοίκηση σε όλους όσους πληρούν τις προϋποθέσεις να μείνουν νόμιμα στη χώρα.
Αναφερόμενος στο Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών Νομού Καβάλας ο πρέσβης της Αλβανίας υπογράμμισε πως τα μέλη του είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένα από τη ζωή τους στην πόλη και μιλούν με πολύ καλά λόγια για τη φιλοξενία που απολαμβάνουν. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής καλωσορίζοντας τον κ. Μιναρέβι υπογράμμισε ότι στο διάβα της ιστορίας Έλληνες και Αλβανοί συναντήθηκαν πολλές φορές σημειώνοντας ότι οι λαοί της Βαλκανικής έχουν πολλά κοινά στοιχεία.
Εν τω μεταξύ ο Αλβανός πρόξενος επισκέφτηκε και τον Νομάρχη Καβάλας. Ο Αλβανός Πρέσβης ευχαρίστησε το Νομάρχη Καβάλας για την υποδοχή και δήλωσε:«Αρχίζοντας θέλω να ευχαριστήσω όλο το λαό της Καβάλας για τη φιλοξενία που έχει δείξει προς τους συμπατριώτες μου, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Νομάρχη για τη θέληση και τη βοήθεια για να καλυτερέψει όσο γίνεται η ζωή των συμπατριωτών μου εδώ στην Ελλάδα. Χθες το βράδυ συνάντησα και συζήτησα με τους συμπατριώτες μου εδώ στην Καβάλα. Σήμερα έχω συνάντηση με τον κ. Νομάρχη και θα συναντήσω και το Δήμαρχο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, για να τους ευχαριστήσω κατ’ αρχάς γι’ αυτό που κάνουν για τους συμπατριώτες μου και για να βρούμε και την ευκαιρία έτσι ώστε να συνεχίσουν να θεωρούν όπως και ήδη θεωρούν την Ελλάδα σα μια δεύτερη πατρίδα. Και αυτή τη θέληση εγώ τη βρήκα απολύτως στον κ. Νομάρχη. Και από τη συνάντηση νιώθω σα να έχω χρόνια εδώ. Είχαμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση δύο ανθρώπων, που προσπαθούν για το κοινό συμφέρον των δύο λαών».

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Αλβανού προξένου στην Καβάλα.

www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1252363615.php