Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

TEDI PAPAVRAMI,ο Αλβανός βιρτουόζος

Ο Αλβανός βιρτουόζος / Virtuozi shqiptar

Ο Tedi Papavrami, είναι σήμερα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως της κλασικής μουσικής. Ένας πραγματικός βιρτουόζος στο βιολί, ζει στη Ελβετία από τότε που εγκατέλειψε τη χώρα, στα χρόνια της δικτατορίας, όντας από τους λίγους τυχερούς που το καθεστώς τους έστειλε να σπουδάσουν στο εξωτερικό.
Ακούστε εδώ αλλα και στη σελίδα του, μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια που έχετε ακούσει ποτέ. Είμαι σίγουρος πως θα σας μαγέψει.
Sakis είπε...

Φοβερός βιρτουόζος!!
Μου θύμισε στο παίξιμο τα τσιγγάνικα βιολία της Ουγγαρίας, και γρήγορος και τεχνική.
Λοιπόν έχω παρατηρη΄σει ότι Αλβανοί και Αρβανίτες ειδικά από την Ν.Ευβοια έχουν μεγάλη έφεση στα έγχορδα και ειδικά στο βιολί.Στη μουσική γενικότερα συμπεριλαμβανομένου και του τραγουδιού.
Εδώ θα κάνω μνεία στον ακορντεονίστα από την αλβανία, του οποίου μου διαφέυγει τώρα το όνομα, που έχει βγάλει σε δικές ρτου συν΄θεσεις το δίσκο με τον Νταλάρα, έρημα χωριά. Πολύ ώραίος δίσκος και συνιστώ, με μικτά λαικά και παραδοσιακά στοιχεία που είναι υπ'όψιν κοινά στους δύο λαούς, ειδικά με τους δικόυς μας τους Ηπειρώτες.
Πρόσφατα ήμουν στο Θεατρο Παλάς σε μία από τις Συναυλίες του Νταλάρα "Ολα από τηνΑρχή"
Την καταπληκτική του μπαντα παλισίωνε και αυτός ο ακορντεονίστας και είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω.
Ενώ δεν έινα πολύ γρήγορος σαν σολίστας έχει πολύ ώράια πατήματα πάνω στη μελωδία αισθάνεται αυτό που παιζει και βγάζει ένα πολύ ωράιο feelıng.
Καλημέρα σε όλους
ΥΓ
Νίκο έιμαι πολύ περίεργος τί λένε αυτοί που τους σβήνεις
Είναι τόσο !!!! δλδ?
Απο σχολιο.
http://agonek.blogspot.com/2007/12/nj-virtuoz-shqiptar.html