Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Συνάντηση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας


Στους ιστορικούς δεσμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος με αυτήν της Βουλγαρίας, αναφέρθηκαν τόσο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος όσο και ο Βούλγαρος πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας και επισκέφθηκε τον κ. Ιερώνυμο στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή.

Στην ανάγκη συνεργασίας των δύο Εκκλησιών ώστε η Ορθοδοξία να εκφράζεται με ενιαία γραμμή αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας:

"Νομίζω ότι η φωνή και η δύναμη του Ορθόδοξου πνεύματος μπορεί να αποτελέσει σημαντική δύναμη στο εσωτερικό της Ευρώπης".

Ο Βούλγαρος πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή του, επισήμανε ιδιαίτερα και αυτός ότι η συνάντησή τους σηματοδοτεί τους πνευματικούς δεσμούς αιώνων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

"Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι με την παρουσία των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η φωνή της ορθοδοξίας ακούγεται καθαρά", είπε ο Βούλγαρος ηγέτης και πρόσθεσε:

"Η διμερής μας συνεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να διαφυλαχθούν οι εθνικές μας ταυτότητες εντός της Ένωσης".

Στη συνάντηση, τον Βούλγαρο πρόεδρο συνόδευε ο μητροπολίτης Νευροκοπίου Ναθαναήλ, ο οποίος μετέφερε στον αρχιεπίσκοπο τις ευχές του πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου.

Ε,ΒΕΒΑΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΣΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΕΙΣ:ΚΟΛΛΗΤΕΣ,ΜΕ ΤΗΝ ..ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΕΙ Η...ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ «ΚΟΛΛΗΤΗ»ΜΑΣ ΣΧΕΣΗ,ΗΤΑΝ Η ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΑΥΤΗ Η «ΚΟΛΛΗΤΗ» ΣΧΕΣΗ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ-ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ «ΜΑΜΑΣ ΡΩΣΙΑΣ»-ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ «ΛΑΣ ΣΑΛΙΑΝΙΚ» (Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ)!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΣΛΑΥΟΙ! ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ...ΕΝΩΘΟΥΜΕ.ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ...

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=8066