Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Για τον Ρομπέρτο από την Αλβανία και το γιο του

Για τον Ρομπέρτο από την Αλβανία και το γιο του


Ο Ρομπέρτο είναι από την Αλβανία και είναι δικός μας. Χρόνια τώρα είναι το πιο γελαστό πρόσωπο της αγοράς, βοηθός στο μπακάλικο του Μαγκανιώτη, του μπάρμπα- Δημητρί, πρόθυμος, εργατικός, και πιο ντόπιος από τους ντόπιους. Ξέρει όλα τα κουτσομπολιά και απ' αυτόν μαθαίνω τα "νέα". Άσε που είναι και σκέτος βάζελος και δεν αφήνει γαύρο για γαύρο απείραχτο.
Τα παιδιά του γεννήθηκαν εδώ,μεγαλώνουν μέσα στην αγορά του Γιαλού, και σε λίγα χρόνια θα είναι μαθητές μας.
Στις παρελάσεις του μέλλοντος,όπως κι αν εξελιχθούν αυτές, θα τα καμαρώνουμε το ίδιο όπως τα δικά μας παιδιά, θα τους δώσουμε να κρατήσουν σημαιάκια, να πούνε ποιήματα, να τραγουδήσουν τον εθνικό μας ύμνο.
Γιατί ο λόγος που έχουμε αυτή την όμορφη και πανάρχαιη πατρίδα είναι για να τη μοιραζόμαστε με όλους τους ανθρώπους που την αγαπάνε και την τιμούν. Γιατί αυτή η πατρίδα, πιο πολύ από κάθε άλλη, θεμελίωσε την ύπαρξή της και τον πολιτισμό της στο σεβασμό προς τον ξένο, τον άλλο, τον διαφορετικό.
Και γιατί όσοι δεν σέβονται αυτές τις αξίες είναι πολύ περισσότερο ξένοι, πολύ λιγότερο δικοί μας από τον Ρομπέρτο και το γιο του.

35 comments:

Βραχονησίδα said...

Η απάντηση στην ανάρτησή σου είναι μία: η ταινία " Ακαδημία Πλάτωνος " με τον Καφετζόπουλο.
Περιττό να σου πω πως συμφωνώ μαζί σου.

NdN said...

Εχεις απόλυτο δίκιο Γυριστρούλα. Υπάρχουν "ξένοι" πολύ περισσότερο Ελληνες από τους Ελληνες. Ανθρωποι που αγαπανε τον τόπο και προσφέρουν.

παντοτινος ταξιδευτης said...

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΝΑ 'ΧΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ:

1. ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ(ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΜΑΣ!

2. ΟΤΙ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ(ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ) ΠΟΥ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΑΝ "ΑΠΟΙΚΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ, ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ, ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ!

3. ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΕΔΩ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΘΕΙ!
ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΑΝ "ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ", ΠΛΕΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ, ΛΟΓΩ... ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ KAI... ΑΝΟΗΣΙΑΣ[ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ :)] ΒΟΗΘΟΥΝΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ!

4. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΑΝΕΣΧΕΤΟΥΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ.

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ(ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ) ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ!

ΥΓ.
α) ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ!

β) ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ. ΜΠΙΡΗ(ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ Ε.Μ.Π.), "ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" !


http://anemomylos2.blogspot.com/2009/10/blog-post_31.html

anemomylos2: Για τον Ρομπέρτο από την Αλβανία και το γιο του