Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ο «ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Οι θέσεις της ναζιστικής "Χρυσής Αυγής" αποτελούν την πιο κραυγαλέα περίπτωση μιας τέτοιας στροφής. Μέχρι το 1990, θέση της οργάνωσης ήταν πως η διαχωριστική γραμμή φίλων και εχθρών περνά μέσα από τη διάκριση "παγανισμού" κι "ιουδαιοχριστιανισμού", απλές εκφάνσεις των οποίων θεωρούνται τα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα: "Σύγχρονοι ιδεολογικοί φορείς των δύο ρευμάτων θρησκειών είναι αφ' ενός μεν ο Εθνικοσοσιαλισμός ως ιδεολογικός φορέας του Παγανισμού, αφ' ετέρου ο Μαρξισμός και ο Φιλελευθερισμός, ως ιδεολογικοί φορείς του Ιουδαιοχριστιανισμού" ("Η ιδεολογία μας. Θεός-Θρησκεία", τχ.57, 10/1990). Πριν περάσουν δυο χρόνια, ωστόσο, η ναζιστική παρέα θα κάνει στροφή 180 μοιρών, σε μια οφθαλμοφανή προσπάθειά της να κολυμπήσει στο ρεύμα των συλλαλητηρίων και της κατά φαντασίαν πανεθνικής μακεδονομαχίας. "Είναι αδήριτη Ιστορική Πραγματικότητα και βέβαιον γεγονός (ευτυχώς ή ατυχώς) ότι μετά την Επιβολή της Χριστιανικής Θρησκείας στην Ελλάδα, η δυναμική αλληλεπίδραση του Χριστιανισμού με τον Ελληνισμό (που επί μέγα διάστημα ελειτουργούσε εις βάρος του δευτέρου) οδήγησε στην σχηματοποίηση της Ελληνικής Ορθοδοξίας", διαβάζουμε χαρακτηριστικά στις "Προτάσεις για μια Νέα Πολιτική", με τις οποίες ο φίρερ Μιχαλολιάκος πορεύτηκε προς "τη μαζικοποίηση του αγώνος" (1992). Ως εκ τούτου, οι εγχώριοι ναζί θα πρέπει στο εξής να ξεχάσουν τους "αρχέγονους παγανιστές προγόνους" και να αγωνίζονται για "να ανθίσει σε όλη του την ωραιότητα το στοιχείο της Ελληνικής Θρησκευτικότητας σε συνδυασμό με την Ορθοδοξία μας".
Στο γύρισμα της χιλιετίας η μετάλλαξη έχει πια ολοκληρωθεί, μέχρι του σημείου υποβολής "εποικοδομητικών προτάσεων" προς την εκκλησιαστική ιεραρχία. "Βεβαίως και είμαι χριστιανός Ορθόδοξος", δηλώνει ο Μιχαλολιάκος στο Θ.Ν.Χατζηγώγο της "Ελεύθερης Ώρας" τον Ιανουάριο του 1999. "Η Χρυσή Αυγή στηρίζει στο πολιτικό της πρόγραμμα τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Άκουσα κάποια ωραία πράγματα κατ' αρχάς από τον Χριστόδουλο, αλλά από εκεί και πέρα βλέπω ότι δεν προχωρεί η υπόθεση... Ο Χριστόδουλος έχει μία ευκαιρία: να κάνει ό,τι έκανε ο Ιερώνυμος στην Εκκλησία". Η έκταση αυτής της "ρεφορμιστικής" προσαρμογής είναι τέτοια, που θα σοκάρει τον εθνικόφρονα δημοσιογράφο: "Μα τι λέτε τώρα; Μεγαλύτερος Οικουμενιστής από τον Ιερώνυμο υπάρχει; Ήθελε να θυσιαστούμε εμείς οι Έλληνες για να εφαρμοστεί ο Αγαπισμός του στην Αφρική και να σώσουν την ψυχή τους οι Αραπάδες...".
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ;
ΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ:ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ,ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ»,ΠΑΕΙ,ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΣΛΑΥΟΛΑΓΝΕΙΑ-ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ «ΠΑΤΕΡΩΝ» ΧΙΜΛΕΡ ΚΑΙ ΡΟΖΕΜΠΕΡΓΚ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ «ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ,ΑΛΒΑΝΕ ΑΛΒΑΝΕ».
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ,ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80) Ο Ν.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ «ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ»(ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ»).ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΥΣ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ «SKIN»,
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ,ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΑΙΚΤΕΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΠΑΡΑΞΕΝΟ «ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ» ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.
ΥΓ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΩΣΦΟΡΟΥΣ,ΔΙΑ ΚΑΙ «ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ».ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΤΥΠΟΥ «ΣΤΟΧΟΣ» ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ..ΑΝΑΘΕΜΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΠΕΡΙ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Υ.Π. ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο κ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ(ΕΠΩΝΥΜΩΣ),ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ-ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η «ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ»;
Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ,ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ..ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ..

Η εξομολόγησις ενός Εθνικού
Ν.Γ.Μιχαλολιάκος

Εκδόσεις: Νέα Σπάρτη, 2008 - 6,00€
exomologisis
Τα ποιήματα που περιέχονται στην έκδοση αυτή είδαν το φως της δημοσιότητος με την ευγενική συνδρομή γνωστού εκδοτικού οίκου εθνικού προσανατολισμού το πρώτον το 1980 και είχαν γραφεί τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Όταν δηλαδή, ευρισκόμουν σε ηλικία 20 περίπου ετών.
http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000618b.htm