Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ο Βαρθολομαίος απολογητής (πρώην) Παντελεήμονος

Ο Βαρθολομαίος απολογητής (πρώην) Παντελεήμονος

l' orthodoxie c'est Moi!

Ο πατρ. Βαρθολομαίος προς αρχ. Ιερώνυμο στις 4.2.10 «Είναι μια επίσκεψη όχι εθιμοτυπική, η οποία προβλέπεται ή επιβάλλεται από το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο, αλλά αδελφική, αδελφού προς αδελφό. (…). Μας συνδέουν παλαιοί αδελφικοί δεσμοί και όχι απλώς φιλικοί».

Αδελφικοί και φιλικοί μεν αλλά… …ο κ. Ιερώνυμος διάβαζε με έκπληξη στο ίδιο κείμενο ότι το Πατριαρχείο εξέφραζε «τη λύπη του και την απογοήτευσή του» επειδή η Εκκλησία της Ελλάδος παρέκαμψε το Πατριαρχείο στην υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη.»

«Τα Νέα 20-21.02.10» γράφουν: -Το Πατριαρχείο υποστήριζε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έπρεπε να ακολουθήσει τους εκκλησιαστικούς κανόνες. Δηλαδή να παραπέμψει τον Παντελεήμονα σε δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό δικαστήριο. Η Εκκλησία της Ελλάδος υποστήριζε πως από τη στιγμή που ο Παντελεήμων έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση χρημάτων – υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, γι΄ αυτό και καθαιρέθηκε – ο ισχύων νόμος περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων δεν της δίνει τη δυνατότητα να επανεξετάσει την υπόθεσή του...

Τα πήρε ο κ. Βαρθολομαίος που δεν του αρέσει να αμφισβητούν την εξουσία Του….

«Μετριοπαθείς κύκλοι» (αχ, δεν τα μπορώ αυτά) αναφέρουν κομψευμένα και τονίζουν πως η πραγματική αιτία που προκάλεσε την αντίδραση του Πατριαρχείου ήταν το πληγωμένο γόητρο του Φαναρίου.

Δεν πληγώθηκε το γόητρο του Φαναριού με την απίστευτη συμπεριφορά του Παντελεήμονος Μπεζενίτη που καταδικάστηκε και βούιξε όλη η χώρα με τα καμώματά του, αλλά «θίχτηκε» που Η Εκκλησία της Ελλάδος έπραξε βάσει της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου.

μετά το ιστολόγιό μας φταίει.

http://roides.wordpress.com/2010/02/22/22feb10d/

Ο Βαρθολομαίος απολογητής (πρώην) Παντελεήμονος [2]