Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ

Το avatar του μέλους cheese
Frequent Member
Τύπος: Other / Άλλο
Εγγραφή: 10-02-2009
Περιοχή: Far East
Ηλικία: 33 Φύλο: Male / Άνδρας
Μηνύματα: 255
Downloads: 3
Το μέλος cheese δεν είναι συνδεδεμένο cheese κάνει folding για την ανθρωπότητα!
η Αλβανία ως κράτος δημιουργίθηκε το 1913 στην συνθήκη του Λονδίνου, πρίν από το 13 οι Έλληνες αποκαλούσαν τους κάτοικους της περιοχής Αρβανήτες, όπως π.χ. ο Ιωνας Δραγούμης σε κάποια αποσπάσματα που είχα διαβάσει αναφερόταν όχι σε Αλβανούς αλλά σε Αρβανήτες πρίν το 1913, μετά το 13 τους ανάφερε ως Αλβανούς. Τώρα από την εποχή του βυζαντίου υπήρχαν δύο επίσημες γλώσσες η ελληνική και τα λατινικά και περισσότερες από τριάντα διελέκτους και ιδιώματα, κάποια από εκείνες τις διαλέκτους ήταν και η αρβανίτικη ή η γλώσσα που εξελίχθηκε στην σημερινή αλβανική.
#11 Αρχή
Νέα Μηνύματα 30-12-09, 23:22 Απάντηση: Tα αρβανίτικα...
Το avatar του μέλους ntoremi
Newbie Member
Εγγραφή: 13-12-2009
Μηνύματα: 13
Το μέλος ntoremi δεν είναι συνδεδεμένο
το -λ- και το -ρ- ειναι και τα δυο υγρα συμφωνα. Σε πολλες ελληνικες λεξεις με την ιδια σημασια εναλλασσονται. Πχ "αλμυρα" και "αρμυρα". Ετσι και στους "αλβανους" και τους "αρβανιτες".
Οι αρβανιτες ηταν αλβανικης καταγωγης λαοι των οποιων την μεταναστευση στην σημερινη ηπειρωτικη ελλαδα (ηπειρο, στερεα ελλαδα, πελοποννησο κλπ) ευνοησαν οι βυζαντινοι αυτοκρατορες για να τους χρησιμοποιησουν ως στρατιωτες της βυζαντινης αυτοκρατοριας, μιας και οι ιδιοι οι βυζαντινοι δεν ηταν και πολυ φανατικοι στρατιωτες, προτιμουσαν την λαη ζωη, την μορφωση, τις τεχνες κλπ. Οπως εχουμε δηλαδη και σημερα τους αλβανους και τους πακιστανους κλπ, για τις χαμαλοδουλειες που δεν καταδεχομαστε να κανουμε εμεις οι ελληνες.
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=3236062