Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ήταν αρβανίτες..

Anonymous said...

1. Πολλά από τα ευκλεέστερα μνημεία της σημερινής Αθήνας οφείλονται σε "Ρωμαίους στρατιωτικούς αυτοκράτορες", που φυσικά ανακύκλωσαν παλαιότερα οικοδομήματα.
2. Δεν νομίζω ότι οι "Οθωμανοί" κατέστρεψαν τα αρχαία οικοδομήματα πολύ περισσότερο από τους ευσεβείς χριστιανούς. Μάλλον λιγότερο, αφού η θρησκεία τους (τότε, όχι οι Ταλιμπάν) ήταν αδιάφορη για τα αρχαία. Τι να πουν και οι ρασοφόροι, τότε και τώρα (στο Άγιο ¨ορος)...
3. Οι περισσότεροι πατέρες μας που ελευθέρωσαν την Ελλάδα ήταν αρβανίτες ή "αλβανοί" (άλλη ονομασία για τους ορθόδοξους αρβανίτες). Και λοιπόν; Σας χαλάει τίποτε; Θα φωνάξω τον Πάγκαλο!
4. Και για να τελειώσουμε, τι κόλλημα είναι αυτό με τον Χρυσούν Αιώνα; Δηλαδή θα πρέπει να διατηρήσουμε μια παγωμένη φωτογραφία κάποιας στιγμής της Ιστορίας, λες και δεν έγινε τίποτε ενδιαφόερον πριν και μετά; Είμαστε νεοέλληνες, υπερήφανοι γι'αυτό και πέρα από τα γνωστά ελαττώματα, κάτι έχουμε κάνει κι εμείς...Αρκετά με τους αρχαίους, που έτσι κι αλλιώς ανήκουν σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Συγχαρητήρια για τις ωραίες και "πολιτισμένες" αναρτήσεις κ. Φραγκόπουλε
argosholos

http://sfrang.blogspot.com/2009/02/blog-post_7891.html

Φιλοσοφικές Σχολές - sfrang - St. Frangopoulos, Στ. Φραγκόπουλος-Προσωρινά αποθηκευμένη