Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Σύλληψη ενός εκ των εκτελεστών τού Ζόραν Ντζίντζιτς

Συνελήφθη ένας εκ των εκτελεστών του πρώην πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Ντζίντζιτς.

Ένας Σέρβος που είχε καταδικαστεί για το ρόλο που είχε διαδραματίσει την υπόθεση της δολοφονίας, το 2003, του τότε πρωθυπουργού Ζόραν Ντζίντζιτς συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών στην πρωτεύουσα της Κροατίας Ζάγκρεμπ, μετέδωσαν αργά απόψε τα κροατικά και σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σρέτκο Καλίνιτς, είχε καταδικαστεί σε 30ετή κάθειρξη το 2007 μετά την ολοκλήρωση της δίκης για τη δολοφονία του μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού, τον οποίο σκότωσαν στο προάστιο του Ζάγκρεμπ Ρακίτζε, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της σερβικής αστυνομίας Μιλοράντ Βελίγιοβιτς, στον ειδησεογραφικό όμιλο Β52.

Φαίνεται ότι ο Καλίνιτς πυροβολήθηκε από τον Μίλος Σίμοβιτς, ένα άλλο μέλος της ομάδας των εκτελεστών που επίσης είχε καταδικαστεί σε 30ετη κάθειρξη, για την ίδια υπόθεση, πρόσθεσε ο Β52.

Ο Καλίνιτς εντοπίσθηκε από κάποιον περαστικό. Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ τον χειρούργησαν και όπως ανακοίνωσαν η ζωή του πλέον δεν κινδυνεύει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κρούνοσλαβ Μπόροβετς στην εθνική τηλεόραση της Κροατίας HTV.

Ο Καλίνιτς ήταν μέλος της εγκληματικής συμμορίας Ζέμουμ, μιας πανίσχυρης οργάνωσης στην οποία μετείχαν κοινοί εγκληματίες και διεφθαρμένοι αστυνομικοί.

Οι αρχηγοί της συμμορίας σκοτώθηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιδρομής μετά το θάνατο του Ντζίντζιτς, ωστόσο πολλά από τα μέλη της συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/06/2010_341385

Σύλληψη ενός εκ των εκτελεστών του Ζόραν Ντζίντζιτς (9-6-2010) - Kathimerini