Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Πλειστηριασμός στον «βασιλιά της κοκαίνης»

Σερβία: Πλειστηριασμός της περιουσίας του καταζητούμενου «βασιλιά της κοκαΐνης»

Πλειστηριασμό κινητής περιουσίας, που κατασχέθηκε στις κατοικίες και τα καταστήματα του Ντάρκο Σάριτς, του αποκαλούμενου «βασιλιά της κοκαΐνης», ο οποίος κατηγορείται για οργανωμένο έγκλημα και καταζητείται από τις σερβικές αρχές, πραγματοποιείται σήμερα στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης διαχείρισης κατασχεθείσας περιουσίας.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας, Σνέζανα Μάλοβιτς, δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι η συνολική αξία της περιουσίας του Σάριτς, που έχει κατασχεθεί και σήμερα τίθεται προς πλειστηριασμό, ανέρχεται σε 4,5 εκατ. δηνάρια (περίπου 43.000 ευρώ).

Στον πλειστηριασμό θα πωληθούν πολυτελή έπιπλα, τεχνικός εξοπλισμός, 76 τηλεοράσεις πλάσμα και εξοπλισμός γυμναστηρίου, τα οποία κατασχέθηκαν από τη βίλα του καταζητούμενου στο Τάταρσκο Μπρντο.

Την απόφαση για την πώληση της κινητής περιουσίας του Ντάρκο Σάριτς έλαβε το συμβούλιο του ειδικού τμήματος για το οργανωμένο έγκλημα του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Βελιγραδίου.

Ο Ντάρκο Σάριτς κατηγορείται ότι οργάνωσε εγκληματική ομάδα, η οποία διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη.

Προφανως ειναι σε εκατομμυρια ευρω

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_08/06/2010_341242

kathimerini.gr | Σερβία: Πλειστηριασμός της περιουσίας του ...-Προσωρινά αποθηκευμένη