Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ελευσίνα καί οί Κουντουριώτες Αρβανίτες

«Οι χριστιανοί της Νέας Ρώμης καταστρέψανε τα ιερά(Ελευσίνα, Αθήνα, Δελφοί, Ολυμπία κλπ ) των αρχαίων Ελλήνων (τα ανυπέρβλητα δημιουργήματα του ανθρώπου) και εξόντωσαν τους ιερείς και πιστούς. Σταυροί και άλλα χριστιανικά σύμβολα χαράχτηκαν πάνω στα αρχαία καλλιτεχνήματα για να διώξουν τα “κακά πνεύματα” κι η ζωή στην γη της Δήμητρας συνεχίστηκε μέσα σε νέες συνθήκες άγνωστο με ποιο ρυθμό και για πόσους αιώνες, για να διακοπεί κάποτε ξαφνικά και να ξαναρχίσει με νέους κατοίκους, μεταφερμένους σ’ αυτό το κομμάτι της Αττικής όταν είχε αρχίσει το ψυχορράγημα της βυζαντινής αυτοκρατορίας. (Βας . Σφυρόερας ). Οι Κουντουριώτες Αρβανίτες είναι οι νέοι κάτοικοι της Λεψίνας . Το τοπωνύμιο Λεψίνα επέζησε παρά τους αιώνες σιωπής και εγκατάλειψης της πόλης».

1204-1458 (εποχή φραγκοκρατίας )
«Την εποχή αυτή ολοκληρώνουν την διείσδυση τους στην Ελλάδα οι αλβανοί και δηλώνουν υποταγή στον Βυζαντινό αυτοκράτορα , ενώ στα μέσα του 14 ου αιώνα εγκαταστάθηκαν νέες αλβανικές ομάδες . Στο τέλος οι Κουντουριώτες  , Αρβανίτες , θα κινηθούν προς την Ελευσίνα και γειτονικές περιοχές ( Μάνδρα , Μαγούλα )».
ΒΛΕΠΕ:http://elefsinatousimera.yooblog.gr/city/

Η Ελευσίνα του σήμερα » Η ΠΟΛΗ & Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

24 Δεκ. 2008 ... Άλλοι υποθέτουν ότι τελούταν ο ιερός γάµος, δηλαδή αναπαράσταση της σεξουαλικής .... ενώ στα μέσα του 14 ου αιώνα εγκαταστάθηκαν νέες αλβανικές ομάδες . .....Πληροφορίες σχετικά με τα ήθη και έθιμα και την ενότητα ...
elefsinatousimera.yooblog.gr/city/ - Προσωρινά αποθηκευμένη