Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Παγκόσμιο συνέδριο Ελλήνων γιατρών

Παγκόσμιο συνέδριο Ελλήνων γιατρών στη Νέα Υόρκη  

Γιατροί ελληνικής καταγωγής απ' όλο τον κόσμο έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη, όπου σήμερα το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) ξεκίνησαν οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του Παγκοσμίου Δικτύου Ελλήνων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων. Για πρώτη φορά το συνέδριο πραγματοποιείται εκτός Ελλάδας και Κύπρου. Οι εργασίες του συνεδρίου διεξάγονται σε αμφιθέατρο αμερικανικού νοσοκομείου στο Μανχάταν και αναμένεται να μιλήσουν περισσότεροι από τριάντα διακεκριμένοι γιατροί διαφόρων κλάδων, οι οποίοι θα αναφερθούν σε θέματα της ειδικότητάς τους. Μερικοί απ' αυτούς θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά αποτελέσματα ιατρικών ερευνών τους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Σπύρος Μεζίτης, δήλωσε ότι το συνέδριο γίνεται με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί, του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελλήνων Βιοεπιστημόνων και της Ελληνικής Βιοεπιστημονικής Ένωσης Αμερικής.
Κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Αγη Μπαλτά και Κούλα Σοφιανού, καθώς και τοπικοί παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Το Παγκόσμιο Δίκτυο Ελλήνων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2007 κατά το ιδρυτικό συνέδριο στην Κω, το οποίο ήταν υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Ακολούθησε το δεύτερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το 2008 στην Πάφο της Κύπρου, υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Το τρίτο συνέδριο έγινε πέρυσι το Σεπτέμβριο στο Λαγονήσι.
 απε
http://news.ert.gr/el/ygeia/eidiseis/50546-pagkosmio-synedrio-ellinon-giatron-sti-nea-yorki