Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνομάθεια στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, που σύμφωνα με τους «Τάιμς» του Λονδίνου είναι ένα από τα 15 καλύτερα του κόσμου, υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα. Το Μάιο, λειτούργησε σ’ αυτό εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις προς απόκτηση των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας και την περασμένη εβδομάδα σε ειδική τελετή, επιδόθηκαν αυτά στους επιτυχόντες. Το ίδιο αυτό Πανεπιστήμιο έχει αποφασίσει να αναγνωρίσει τα πιστοποιητικά αυτά και να δίνει κρέντιτ στους φοιτητές που σπουδάζουν σ’ αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι στο εξωτερικό, προγράμματα νέας ελληνικής γλώσσας οργανώνονται από φορείς όπως πανεπιστήμια, ελληνικές κοινότητες, κέντρα γλωσσών και λαϊκά πανεπιστήμια με αρκετά ικανοποιητικό αριθμό μαθητών. Πολλοί από αυτούς που μαθαίνουν ελληνικά είναι ομογενείς που προσπαθούν παράλληλα με την πολιτιστική κληρονομιά να διατηρήσουν και την ελληνική γλώσσα.
Tο Υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε το Νοέμβριο του 1998 το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας καθορίζοντας τον τύπο του, τις προϋποθέσεις απόκτησής του, τη διαδικασία και το περιεχόμενο των εξετάσεων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων, τη βαθμολογική κλίμακα καθώς και τη διαδικασία ορισμού εξεταστικών κέντρων.


http://www.voiceofgreece.gr/omogeneiako-deltio/ellinomatheia-sto-panepistimio-tou-misigkan