Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο ΙΣΜΑΗΛ ΚΕΜΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γράφει ο φιλόλογος-γλωσσολόγος Μάριος Δημόπουλος

Ας δούμε τι γράφει ο Ισμαήλ Κεμάλ για το Μακεδονικό ζήτημα:
''Δεν επιτρέπεται ζήτημα Μακεδονικόν. Υπάρχει μεν Μακεδονία εν τη Ευρωπαϊκή Τουρκία ως υπάρχει εν τη Ασιατική Τουρκία Καρία, Παφλαγωνία ως υπάρχει εν Ελλάδι Λακεδαίμων και Βοιωτία, δεν υπάρχουν όμως Μακεδόνες.
Κυρίως Μσκεδονικόν ζήτημα δεν υπάρχει. Οι το Μακεδονικόν ζήτημα παρουσιάζοντες δεν αποβλέπουσι παρά εις τον σχηματισμόν της Μεγάλης Βουλγαρίας.
Οι Έλληνες ουδόλως ζητούν να παραβιάσουν τα δικαιώματα των άλλων γενών, η στάσις των είναι απλώς αμυντική. Το Βουλγαρικόν στοιχείον όμως επνέεται υπό άλλων διαθέσεων, ζητεί δι όλων των μέσων να εξαπλωθή επί βλάβη του Ελληνικού στοιχείου.
Ανάγκη λοιπόν ή το σλαυικόν στοιχείον να στερηθή της εξωτερικής υποστηρίξεως ήτις το καθιστά επιθετικόν ή το Ελληνικόν στοιχείον εξ ίσου να υποστηριχθή ώστε να δυνηθή να διατηρήση ό, τι θέλουν να του αποσπάσουν.
Τοιαύτη είναι η αμοιβαία στάσις των Ελλήνων και Βουλγάρων εν τη Θράκη και Μακεδονία.
Ενώ οι πρώτοι (οι Έλληνες) ζητούν να καθέξουν τας καθαρώς Ελληνικάς χώρας, οι Βούλγαροι κάμνουν ό, τι είναι δυνατόν διά να καταπατήσουν τας κτήσεις των άλλων εθνικοτήτων και προ πάντων τους ελληνικούς τόπους. Οι Έλληνες εν και μόνον πράγμα επιθυμούν, να προφυλαχθούν κατά πάσης παραβιάσεως των ιστορικών και εθνολογικών δικαιωμάτων των''.
Με λίγα λόγια ο Κεμάλ επιβεβαιώνει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και καταδικάζει τον βουλγαρικό επεκτατισμό.