Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Βίκτωρ Δούσμανης


 Αγαπητοί φίλοι,ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές στην Wikipedia.
Δηλώνω βαθιά συγκινημένος πού επιτέλους η ιστορική αλήθεια αποκαθίσταται άπαξ διαπαντός,
καί δεν χωράει και κουβέντα μάλιστα.
Πρώτη διδάξασα ως γνωστόν η «ελληνική» βικιπαίδεια έχει αφήσει εποχή με την άμεμπτη καί υψηλού επιπέδου ενημέρωση: αξέχαστα παραμένουν τα περί Αρβάνου στην ...βόρεια Ήπειρο καί περί της αλβανικής καταγωγής της οικογενείας των Μπουκουβαλαίων πού μετετράπησαν σε αντιαλβανούς πρώτου βεληνεκούς.
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι,με μιά περατζάδα είς το διαδίκτυο στην αγγλόφωνη βικιπαίδεια,ακολουθώντας πλέον τα βήματα της «ελληνικής», θα διαπιστώσετε πως το «μαγικό ραβδάκι» της ενημέρωσης άλλαξε άρδην τις γενεαλογίες των αριστοκρατικών αλβανικών οικογενειών.
Γιά παράδειγμα η φάρα των Μπούα το...γύρισε σε βλάχικη καταγωγή,η Ντούσμανι σε...σλάβικη καί η Σπάνι σε...ελληνική! Η δε Ντουγκαγκίνη σε...Νορμανδό μετανάστη στην βόρεια Αλβανία!
 Δεν κάνω καμμιά πλάκα φίλοι καί εχθροί,έτσι είναι... Ευτυχώς βέβαια πού κρατήσαμε αρκετά από τις προηγούμενες ...εκδόσεις των μορφονιών γιά να είχαμε να λέγαμε δηλαδή.
 Πάντως,ζούμε ανεπανάληπτες στιγμές σύντροφοι καί φαίνεται πως κάποιο «αόρατο» χέρι, μπροστά στον καταιγισμό των ιστορικών τεκμηρίων με πανταχού παρόντα το αλβανικό στοιχείο,κατευθύνει ως φαίνεται σε άλλους δρόμους την ιστορική έρευνα πού με ραγδαίους ρυθμούς προσέφερε η χρήση τού διαδικτύου.
Δεν έχω καμμία αμφιβολία φίλοι μου,πως το θέμα δεν είναι τίποτα άλλο,πέρα από ιστορικό πού ρίχνει μιά πιό βαθιά ματιά στην ίδια την καρδιά της Ευρώπης,παρά κυρίως κρίσιμα γεωπολιτικό... Πάση θυσία δεν πρέπει να πλησιάσουν κάποιοι κάποιους καί ξυπνήσουν καταστάσεις πού δεν συμφέρει εκείνους πού χαράσουν την διεθνή πολιτική.
Λέμε τώρα...



Dushmani family: 




460



                                                                  


BΛΕΠΕ: Lekë Dushmani-Λέκκα Ντούσμανη προγόνου καί γενάρχη των Δούσμανη στην Ελλάδα.
 Λέκκα είναι το όνομα Αλέξανδρος,το γνωστό Αλέκος.




ZADRIMA
τόπος καταγωγής των Ντούσμανι