Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Γρηγόρης Σταυρίδης

Η περίπτωση τού Αλβανού από τα Σκόπια με την ελληνική συνείδηση πού κάποιοι φρόντισαν να τού την ξεριζώσουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τού κλίματος της εποχής πού δείχνει τις μεταστροφές πληθυσμών εν όψει των φρέσκων σχετικά,εθνικών συνειδήσεων.



Η αρχή της εθνικής μεταστροφής τού Σταυρίδη πού συνέπεσε με την δολοφονία τού δασκάλου του από το Πατριαρχείο.Ο συγγραφέας αρνείται ότι το Πατριαρχείο (καί οί Φαναριώτες) κάνουν τέτοια πράγματα!Αν είναι δυνατόν...Ανίδεοι καί αθώοι οί αρνητές των εγκλημάτων της εκκλησίας διαχρονικά.Τέλος πάντων ο άνθρωπος αγανάκτησε με την εβραιορωμιοσύνη καί τού έδωσε καί κατάλαβε.Δεν ήταν ούτε ο πρώτος αλλά ούτε καί ο τελευταίος θα είναι όπως δείχνουν τα πράγματα με την βλακεία πού δέρνει τούς νεο«έλληνες».
Το μίσος κατά παντός αλβανικού εξηγείται στούς αρχαιόπληκτους καί συνάμα εβραιορθόδοξους λογιότατους αχταρμάδες.Ποτέ δεν ξεπέρασαν πως χρωστούσαν τις ψευτοελληνικούρες τους στούς Αλβανούς πού ελευθέρωσαν τον ελληνικό τόπο καί πατρίδα.
Οί άκαπνοι καί ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι τού Φαναρίου καί τού Σουλτάνου,οί ενταφιαστές τού  πραγματικά ελληνικού,οί γνήσιοι εκφραστές τού ανθελληνικού Βυζαντίου ποτέ δεν χώνεψαν πως η Ελλάδα αναστήθηκε από τούς αγροίκους,αλλόγλωσσους καί «βάρβαρους»,αλλά κυρίως αγράμματους Αλβανούς.Καί κατάφεραν όλο αυτό το μίσος τους να το περάσουν οί μικρασιάτες καί στούς γηγενείς ελληνικούς πληθυσμούς.
ΒΛΕΠΕ εδώ καί εδώ
Δεν γίνεται κατανοητό πως ο συγγραφέας αναφέρει γιά Αλβανό εναντίον των Γκέγκηδων την στιγμή πως οί ίδιοι οί Αλβανοί της Reka είναι γκέγκικης καταγωγής.
Ως προς την περίπτωση των χριστιανών Αλβανών της περιοχής Reka των Σκοπίων,όπου καί ο τόπος καταγωγής τού Σταυρίδη,βλέπε εδώ.
Πρόκειται γιά επεισόδιο τού ίδιου έργου όπως στην περίπτωση των Αρβανιτών-Αλβανιτών της Ελλάδας καί η υιοθέτηση από αυτούς της ελληνικής εθνικής συνείδησης σε σημείο άρνησης της πραγματικής τους καταγωγής.
Τα τελευταία χρόνια συντελείται μεταστροφή πολλών εκσλαβισμένων Αλβανών ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή προς την αλβανική τους καταγωγή καί παράδοση.
Μάλιστα,αρκετοί από αυτούς δεν γνωρίζουν καν την αλβανική γλώσσα πού όμως πλέον διψούν να βουτήξουν πραγματικά όπως προαναφέρθηκε στην αλβανική τους καταγωγή.
ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ(στη φωτογραφία στο μνήμα τού Κ.Χριστοφορίδη,ο πρώτος από αριστερά είναι σλαβόφωνος Αλβανός ορθόδοξος από την περιoχή της Reka).
BΛΕΠΕ γιά Γκέγκηδες


ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ