Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Να επιτευχθεί κάποτε το ιστορικά αυτονόητο


 Μέχρι να βγεί η ψυχή μας καί να ησυχάσουμε καί εμείς καί εσείς φίλοι καί εχθροί δεν θα σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε τι σημαίνει η Αλβανία γιά την Ελλάδα. 
Ο αλβανικός λαός πού βρίσκεται διεσπαρμένος στην Ιλλυρική ή Ελληνική Χερσόνησο αποτελεί το κλειδί των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. 
Η Αλβανία,ηθελημένα ή όχι,είναι ταγμένη να προασπίζεται τα βορεινά σύνορα της Ελλάδας καί να αποτελεί τον ΦΥΛΕΤΙΚΟ θεματοφύλακά της. 
Με λίγες αλλά ειλικρινείς κινήσεις η Ελλάς θα μπορούσε να προσεταιριστεί την αδελφή Αλβανία καί να την καταστήσει κύρια υποστηρικτή της καί στρατηγικό σύμμαχο. 
Μελετώντας κανείς την ιστορία θα διαπιστώσει πως τούς τελευταίους αιώνες λίγα έχουν αλλάξει στην ουσία ως προς την πολιτική των κυρίως μεγάλων δυνάμεων καί των δορυφόρων τους όσον αφορά ειδικά τις βαθύτατες γεωπολιτικές βλέψεις τους. 
Η Αλβανία,με όλες τις θετικές καί αρνητικές εκφάνσεις των σχέσεών της με την Ελλάδα,πάντα θα υπολογίζεται θετικά στο ισοζύγιο της ατέρμονης προσφοράς της προς την Ελλάδα εφ'όλης της ύλης. 
Θα επαναλάβουμε πως το «πεπόνι καί το μαχαίρι» στην σχέση αυτή βρίσκεται στα ελληνικά χέρια καί αναλόγως την χρησιμοποίηση η Αλβανία θα είναι πρόθυμη να ακολουθήσει το δικό της ένστικτο πού δεν είναι άλλο από την ίδια την φυσική ροπή πού αισθάνεται γιά την Ελλάδα. 
Ο αλβανικός λαός το μόνο πού ζητά σε συλλογικό επίπεδο είναι η δίκαιη υποστήριξη πού έτσι κι αλλιώς ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ η Ελλάδα απέναντι στο συγγενικό της αυτό λαό από ιστορική καί γεωπολιτική άποψη. 
Από καρδιάς λοιπόν ευχόμαστε να επιτευχθεί κάποτε το ιστορικά αυτονόητο, δικαιώνοντας επιτέλους τούς πόθους των προγόνων μας.