Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Άϊντε μορέ Αρβανίτη

Άϊντε μορέ Αρβανίτη,άϊντε μορέ Έλληνα,αφήνεις όλους τούς άκαπνους καί τούς πρώην φοροεισπράκτορες των Τούρκων να σού «μαθαίνουν» τάχα την ιστορία σου. 
Τι σού μαθαίνουν δηλαδή,στην έχουν κυριολεκτικά εξαφανίσει καί σε έχουν γιομίσει με παραμυθάκια γιά την καταγωγή σου,πού άμα αυτά τα πείς παραέξω από τα ελληνικά σύνορα θα γελάει καί το παρδαλό κατσίκι. 
Ήρθανε μορέ Αρβανίτη όλοι οί τουρκόσποροι να σού πουλήσουνε ελληνισμό,αυτοί πού είχαν φυλαγμένους στον κόρφο τους τον Πατριάρχη καί τον Σουλτάνο. 
Καί ήρθανε μορέ Αρβανίτη καί σε φλομώσανε με βυζάντια καί ψευτοκαθαρευουσιάνικες ελληνικούρες,σε σένα που κάποτε τον οθωμανικό στόλο τον αποκαλούσες με μίσος «βυζαντινό». 
Καί σε πείσανε όλοι ετούτοι οί τουρκοσταυροφόροι να κρύψεις την καταγωγή σου για να μην ακούουν οί ρομαντικοί ευρωπαίοι την αθάνατη γλώσσα των πατέρων σου καί τάχα δεν θεωρηθείς «έλληνας» στον ελληνικό τόπο καί έτσι δεν βοηθηθεί η Ελλάδα από δαύτους. 
Καί τα είπανε καί συνεχίζουνε όλοι αυτοί οί τουρκοσταυροφόροι να τα λένε σε σένα πού έστυψες την πέτρα γιά την Ελλάδα,πού άρπαξες τα όπλα γιά μία ακόμη φορά γιά να φτιάξεις την πατρίδα εκείνη γιά την οποία σού κάνουνε μάθημα. 
Καί τα λένε σε σένα πού αιματοκυλίστηκες με τον ίδιο σου τον αδελφό,αφού πρώτα οί τουρκοσταυροφόροι είχαν φροντίσει να σού φυτέψουν την θρησκευτική διχόνοια,μοιράζοντας έτσι την πελατεία τους με τον νέο οθωμανό δυνάστη. 
Α μορέ Αρβανίτη,τι κάθεσαι καί τούς ακούς όλους αυτούς καί δεν κοιτάς από μόνος σου να ψάξεις γιά την φάρα σου καί γιά την ιστορία της φάρας σου. 
Ερεύνησε,ψάξε αντικειμενικά καί ψυχρά μα πάνω από όλα ψάξε φιλότιμα καί ειλικρινά γιά ό,τι σε αφορά. 
Καί μά το Θεό σού λέω μορέ Αρβανίτη,εάν το κάνεις αυτό καί ψάξεις το πράγμα ιστορικά,να είσαι σίγουρος πως θα σηκωθείς απάνω καί θα τούς φτύσεις όλους αυτούς κατάμουτρα αηδιασμένος.