Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Κων/νος Βασιάδης:Πελασγοί-Έλληνες-Αλβανοί

Ο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (1861-1923), Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ !
Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ !
Το 1861 ιδρύεται ο Φιλολογικός Σύλλογος Κωνσταντινουπόλεως. Μεταξύ των ιδρυτών του , ο Διδάκτωρ Ιατρικής (PhD Πανεπιστημίου Βερολίνου) , Κωνσταντίνος Ηροκλής Βασιάδης, με απώτερη καταγωγή το Δελβινάκι Ιωαννίνων. Πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου, ορίζεται ο Στέφανος Καραθεοδωρή, προσωπικός ιατρός του Σουλτάνου Μαχμούτ Β’ και ιδρυτής της Αυτοκρατορικής Ιατρικής Σχολής Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος μιλούσε δεκαεφτά γλώσσες. Ανηψιός του ήταν ο διάσημος Μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, του οποίου η σχέση με τον Αϊνστάιν είναι γνωστή. 
Σε μελέτη του περί των Πελασγών, ο Βασιάδης αναφέρει τα εξής (βλέπε φώτο): 
- Οι νεώτεροι ιστορικοί, από υπερβάλλον ζήλο προς τον Ελληνικό Πολιτισμό, αδίκησαν τους Πελασγούς, θεωρώντας τους βάρβαρους και τους στέρησαν την αληθινή δόξα, ενώ αυτοί πρώτοι εισήγαν στην Ελλάδα τα πρώτα στοιχεία του πολιτισμού, της θρησκείας, της γεωργίας, της αρτοποιίας, της οικοδομής κλπ. 
- Οι Πελασγοί ήταν φύλα ομογενή, διαιρεμένα πολιτικώς μεταξύ τους και μπλεγμένα συνεχώς σε εμφυλίους πολέμους. Σαν Θεό είχαν τον Δία τον Δωδωναίο τον Πελασγικό στον οποίο προσευχόταν ο Αχιλλέας (Όμηρος, Ιλιάδα,ΙΙ,233). 
- Εκ της Αρχαίας Θρησκείας φαίνεται η συγγένεια Ελλήνων και Πελασγών, οι θεοί τους, όπως φαίνεται και από τα ονόματά τους, είχαν κοινή Ελληνοπελασγική καταγωγή και όχι Αιγυπτιακή.
- Η Πελασγική γλώσσα είναι η μεγάλη αδελφή της Ελληνικής (βλέπε την επίμαχο φράση υπογραμμισμένη.), ήταν όμοιες στην ουσία τους και δεν διέφεραν περισσότερο απο ότι οι σημερινή Γερμανική με την Ολλανδική και τη Δανική, ή από ότι διαφέρει η Λατινική με τα διάφορα Ιταλικά ιδιώματα. 
- Όταν κάποιο έθνος εκπολιτιστεί και καλλιεργήσει τη γλώσσα του, και την κάνει όργανο των υψηλών διανοητικών εννοιών του ανθρώπου, τότε η γλώσσα γίνεται κοινή για όλους τους ομόφυλους λαούς, μέσω της γραφής, οι δε τοπικοί διάλεκτοι, διασώζωνται ως τοπικά ιδιώματα. 
- Οι Αλβανοί είναι οι περισωθέντες απόγονοι των σοφών Πελασγών... (βλέπε την επίμαχο φράση υπογραμμισμένη.) Σελ. 75-78,Τόμος Α΄, ο εν Κωνσταντινουπόλει Ελληνικός Φιλολογικός Σύλλογος,Τύποις Βυζαντίδος, 1863. 
ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ! ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ! ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ !
Σπύρος Σιτογεωργόπουλος






Πλούσια οικογένεια Αρναουτών,όπως αποκαλούν οί Τούρκοι τούς Αλβανούς-Αρβανίτες,
από την περιοχή της Τσαμουριάς στην Ήπειρο.