Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

«Σλαβομακεδονία» καί άλλα...

Ο πρώην πρωθυπουργός καί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του γιά το μακεδονικό στα 1993. 
Αναφέρεται στα σχέδια τού Τίτο καί τού Στάλιν γιά την δημιουργία τού κράτους των Σκοπίων με σκοπό την απόσπαση ελληνικών εδαφών. 
Παραβλέποντας βέβαια να αναφερθεί πως το μακεδονικό ζήτημα έχει την αρχή του ήδη από την εποχή της τσαρικής Ρωσίας με σκοπό τον έλεγχο, μέσω τού σλαβικού στοιχείου,της Βαλκανικής Χερσονήσου καί κατ'επέκταση τον έλεγχο τού Αιγαίου. 
Πρόκειται γιά βασικό στόχο διαχρονικά της ρωσικής πολιτικής μιάς καί στην σύγχρονη εποχή η Ρωσία υπήρξε η πρώτη χώρα πού αναγνώρισε το σλάβικο κράτος των Σκοπίων με το συνταγματικό του όνομα.

Ο πρώην πρωθυπουργός καί πατέρας τού σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην Βουλή των Ελλήνων αναφέρει πως ανέκαθεν η επίσημη ελληνική διπλωματία αποκαλούσε το κράτος των Σκοπίων «Σλαβομακεδονία». 
Ο λόγος του αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της υπεράσπισης της πολιτικής του θέσης πού δεν είναι άλλη από την σύνθετη ονομασία τού κράτους αυτού. 
Τα υπόλοιπα πού ευαγγελίζονται οί ...μακεδονομάχοι τού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι απλά...άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.