Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Οί «ψευτοτσαμπουκάδες»...

Ο τύπος δεν παίζεται λέμε. 
Οί Τούρκοι περνάνε πάνω από το κεφάλι του σε στιγμή επίσημης επίσκεψής του καί καμαρώνει πού ...αναχαιτίζονται ! 
Πού αναχαιτίζονται δηλαδή στον ΔΙΚΟ ΤΟΥ χώρο ! 
Ο τύπος αυτός θεωρεί επιτυχία πού...αναχαιτίζονται οί Τούρκοι στο Αιγαίο πού όποτε θέλουν αλωνίζουν καί όποτε θέλουν αποχωρούν. 
Προφανώς ο χασαποταβέρνας θεωρεί μεγάλη επιτυχία να τρέχει ο στρατός του(λέμε τώρα) να κυνηγά συνεχώς τούς Τούρκους πού έχουν κάνει τα σύνορα καί την κυριαρχία της πατρίδας του ελβετικό τυρί. 
Νομίζοντας ο τύπος πως το αέναο παιχνίδι των αναχαιτήσεων αποτελεί αποτελεσματική άμυνα κυριαρχικών δικαιωμάτων. 
Καί μάλιστα αποκαλεί τούς Τούρκους «ψευτοτσαμπουκάδες» !
Αυτούς πού είχαν την χώρα του κάτω από τα γούστα τους επί τόσους αιώνες. 
Πού έφτασαν έναν οργανωμένο στρατό,αυτοί οί «ψευτοτσαμπουκάδες», να τρέχει να γλιτώσει στις προκυμαίες από έναν ανοργάνωτο στρατό ενός διαλυμμένου κράτους. 
Πού ξεφτίλισαν έναν ολόκληρο στρατό ενός στρατοκρατικού καθεστώτος καί πού περπατώντας κατέλαβαν το μισό νησί πού υπερασπιζόταν καί πού θα το καταλάμβαναν ολόκληρο εάν δεν εκλιπαρούσαν οί λεβέντες των Αθηνών τα Ηνωμένα Έθνη να μεσολαβήσουν γιά να σταματήσουν επιτέλους εκεί πού σταμάτησαν. 
Αυτούς τούς «ψευτοτσαμπουκάδες» εννοεί ο ρωμιός λεβεντομαλ...ας πού δεν τού επιτρέπουν ούτε στεφάνι να καταθέσει στην βραχονησίδα της πατρίδας του να τιμήσει τούς νεκρούς πού οί «ψευτοτσαμπουκάδες» τού προκάλεσαν. 
Αυτούς τούς «ψευτοτσαμπουκάδες» ειρωνεύεται ο τραχανοπλαγιάς πού είχε αρπάξει ομήρους μέλη τού στρατού πού προΐσταται καί πού ο ίδιος έτρεχε καί εκλιπαρούσε όλο τον κόσμο να λυπηθεί την πατρίδα του ώστε οί «ψευτοτσαμπουκάδες» να φιλοτιμηθούν να τούς αφήσουν επιτέλους ελεύθερους. 
Τι να πρωτοπιάσεις από αυτόν τον τραχανά καί από εκείνους πού καμαρώνουν δίπλα του φορώντας τις ατσαλάκωτες μεγαλόβαθμες στολές τους. 
Αυτός ο ξεφτίλας πού είναι μόνο να πουλά φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες είναι η απόλυτη αντιπροσώπευση ενός βαθιά αποβλακωμένου ρωμαΐκου λαού πού αναλώνεται σε ευχάριστες προφητείες πού τού λένε πόσο τον αγαπά ο Θεός(του!) καί το πόσο πολύ τον προστατεύει διότι είναι καί πολύ ωραίος.