Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ - Joseph Stalin

Περί της καταγωγής τού Στάλιν - Joseph Stalin καί τού μύθου περί της εβραϊκής του καταγωγής ή το πως τα ονόματα αποκαλύπτουν τις ρίζες μας. 
Το όνομα αυτού λοιπόν Ioseb Besarionis dze Jughashvili. 
Από το επώνυμο συγκεκριμένα θα ανιχνεύσουμε εν τάχει την καταγωγή τού «Ατσαλιού». 
Η κατάληξη -shvili είναι υποδηλωτική συγκεκριμένων περιοχών της Γεωργίας πού σημαίνει τον γιό,τον απόγονο. 
Το κύριο όνομα όμως τού επωνύμου είναι Jugha καί πρόκειται γιά το παλαιότερο όνομα της μεσαιωνικής αρμενικής πόλης Julfa στο Αζερμπαϊτζάν. 
Επρόκειτο γιά μία καθαρά αρμενική πόλη με σημαντική θέση στην αρμενική ιστορία καί η παράδοση λέει πως ιδρύθηκε από τον ίδιο τον βασιλιά της Αρμενίας Tigranes I. 
Η πόλη μετά από διάφορες περιπέτειες καί διωγμούς από Πέρσες κατήντησε χωριό ώσπου στα 1840 - 1847 έγινε μέρος της Αρμενίας καί μετά την μπολσεβικική επανάσταση αποτέλεσε μήλον της έριδος μεταξύ της Αρμενίας καί τού Αζερμπαϊτζάν ώσπου τελικά κατέληξε στην δεύτερη. 
Τι συμπέρασμα βγαίνει: η πόλη της Jugha στούς ξεριζωμούς πού υπέστη διαχρονικά κάποια οικογένεια Αρμενίων βρήκε καταφύγιο στην Γεωργία καί εκεί υιοθέτησε ως επώνυμο τον τόπο καταγωγής της καί με προσθήκη φυσικά την γεωργιανή κατάληξη πού σημαίνει τον γιό,τον απόγονο,τον γιό τού Jugha πού κατάγεται από την συγκεκριμένη πόλη. 
Η καταγωγή τού αιμοσταγούς δικτάτορα ήταν καθαρά λοιπόν γεωργιανή με ισχυρότατες αρμενικές ρίζες καί μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως η πόλη της Γεωργίας όπου γεννήθηκε ο Στάλιν διέθετε ισχυρή αρμενική παρουσία. 
Δεν πρέπει δηλαδή να ξεπερνούσε τις δύο γενιές η αρμενική προέλευσή του από την στιγμή της έλευσης της οικογένειας τού πατέρα του στο Gori. 
Καί αν γνωρίζει κανείς τον ρόλο των Αρμενίων επί οθωμανικής αυτοκρατορίας καί τις σφαγές πού εξαπέλυσε ο Στάλιν στούς πραγματικούς ελληνικούς πληθυσμούς της Σοβιετικής Ένωσης όπως καί το πως τελικά αντιμετώπισε το Αζερμπαϊτζάν καί τούς Αζέρους(να ήταν μόνο αυτοί,ο τύπος μισούσε τους πάντες καί τα πάντα) ως κομμισάριος των εθνοτήτων βγαίνουν πολλά καί κατατοπιστικά συμπεράσματα φίλες καί φίλοι.