Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Προσπάθειες εγκατάλειψης τού Πόντου

Αρκετά χρόνια πριν τον ξεριζωμό υπήρξαν προσπάθειες από τούς ίδιους τούς «Πόντιους» να εγκαταλείψουν ΜΑΖΙΚΑ τις περιοχές τού Πόντου καί να μεταφερθούν σε περιοχές της Ελλάδας. 
Είχαν προηγηθεί φιλότιμες προσπάθειες γιά ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ εποικισμό σε περιοχές της τσαρικής Ρωσίας πού απέτυχαν ! 

Πρωταγωνιστές σε όλες αυτές τις προσπάθειες ήταν ΟΛΟΙ οί ηγέτες καί εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των Ποντίων με καθοδήγηση των Άγγλων καί της ελληνικής εκκλησίας ! 
Τα συμπεράσματα πού βγαίνουν από όλα αυτά πού περιγράφει ο ιστορικός Γιάννης Παπαδόπουλος ; 
Πολλά καί διάφορα φίλες καί φίλοι. 
Πρώτον δείχνει το μέγεθος τού ψυχικού δεσίματος τού λαού αυτού με την «πατρώα γη» καί την θέλησή του γιά να την υπερασπιστεί. 
Πράγμα δηλαδή πού δεν ταυτίζεται με την συνεχή κακομοιριά πού προβάλλεται επίσημα από τούς εκπροσώπους των Ποντίων καί την ειδικού τύπου μνημοσύνου απώλειας της «αγαπημένης πατρίδας». 
Ξεκαθαρίζει την θέληση αλλά καί την ικανότητα τού λαού αυτού να υπερασπιστεί τον γενέθλιο χώρο του καί αποτυπώνει το κατά πόσο πραγματοποιήθηκε η πολυδιαφημιζόμενη ποντιακή αντίσταση καί το πολυδιαφημιζόμενο ποντιακό αντάρτικο.

Μιλάμε φίλες καί φίλοι γιά την ΜΑΖΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ καί την προσχεδιασμένη ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ ενός λαού από την πατρική του γη γιά πάνω από 2500 χιλιάδες υποτίθεται χρόνια !

Ο συγγραφέας περιγράφει τούς βασικούς λόγους γιά τούς οποίους απέτυχαν όλες αυτές οί αγωνιώδεις προσπάθειες των Ποντίων πού ήδη ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς είχαν εγκατασταθεί σε ρωσικές περιοχές τού Καυκάσου.