Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Παναγία Γκαρίκα Κερατέας


Την Παρασκευή 24 Απριλίου το πρωί πλήθος κόσμου από την Κερατέα και τους οικισμούς της αλλά και από άλλες πόλεις των Μεσογείων συνέρευσαν στο ξακουστό πλέον πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία Γκαρικά της Κερατέας.
Άψογη οργάνωση από το προσωπικό του Δήμου Κερατέας που μοίρασε σ’ όλο τον κόσμο το παραδοσιακό στιφάδο (κορμπάνι)* και ντόπιο κρασί. Ένα δεκαμελές συγκρότημα δημοτικής και λαϊκής μουσικής, τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων και του Λαογραφικού Ομίλου Απόλλων αλλά και κάτοικοι που έσυραν τον χορό, έδωσαν τον ιδιαίτερο τόνο μέχρι αργά το μεσημέρι.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού αναφέρθηκε στην παράδοση και την ιστορία της Παναγίας Γκαρικά (γκούρ-κα σημαίνει στα αρβανίτικα πέτρες έχει δηλ. η Παναγία που πέτρες έχει).
Έδωσε ακόμη το μήνυμα του αταλάντευτου αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση για την χωματερή κι ευχαρίστησε τους βουλευτές που παρευρέθηκαν, δηλ. τους κ. Δούκα, Καντερέ (από τη Ν.Δ.) και Χριστοφιλοπούλου, Οικονόμου (από το ΠΑΣΟΚ), καθώς και τους πολλούς νομαρχιακούς συμβούλους.
Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει του υπαλλήλους του Δήμου που εργάζονται από την παραμονή για την επιτυχία του πανηγυριού.

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΚΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

 κουρμπάν=θυσία