Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Γάζωσαν τα δύο αδέλφια με 150 σφαίρες...

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΘΕΑΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Γάζωσαν τα δύο αδέλφια με 150 σφαίρες...

08.11.2006

Έκαναν το παν για να αποφυλακιστεί ο εκ των συμμετεχόντων στην ληστεία της Ελευθερούπολης Καβάλας Αλβανός υπήκοος Άλμπερτ Μπλέτα, που όπως είχε ισχυριστεί είχε έρθει στην Ελλάδα για δουλειά και μπλέχτηκε σε μια ποινική υπόθεση άθελά του, την πολύκροτη διπλή ληστεία Τραπεζών στην Ελευθερούπολη, όπου τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους βγήκε η απόφαση και του επέβαλε κάθειρξη 7 ετών.

Έχοντας ήδη είχε εκτίσει 3,5 έτη στις ελληνικές φυλακές, όταν τακτοποιήθηκε η σχετική νομική διαδικασία αποφυλακίστηκε και μάλιστα ήρθε ο αδελφός του στην Ελλάδα για να τον παραλάβει και να επιστρέψουν μαζί στην οικογένειά τους στην Αλβανία. Εκεί όμως η μοίρα του έγραψε ένα ανέλπιστο παιγνίδι, αφού βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο αφήνοντας απαρηγόρητους τους γονείς τους που επιμένουν στον πόνο τους ότι έπρεπε να μείνει στις ελληνικές φυλακές και δεν θα γινόταν το διπλό φονικό συνεπεία βεντέτας. Για την απροσδόκητη εξέλιξη και το θάνατο των δύο αδελφών μας μίλησε η συνήγορός του Βάνα Ζαφειροπούλου, δίνοντας τις λεπτομέρειες του τραγικού περιστατικού.
Κ. Ζαφειροπούλου εσείς υπερασπιστήκατε έναν από τους Αλβανούς οι οποίοι ενεχόταν στην γνωστή ληστεία της Ελευθερούπολης. Ήθελα να μου πείτε τι έγινε μετά.
-Παρόλο που μειώθηκε η ποινή και είχαμε μεγάλη χαρά που αποφυλακιζόταν ο πελάτης μου, δυστυχώς μόλις αποφυλακίστηκε και πήγε στην Αλβανία, δεν πέρασε ούτε ένας μήνας ο Άλμπερτ Μπλέτα, δυστυχώς επειδή ο αδελφός του είχε δεσμό με μία κοπέλα Αλβανίδα, η οποία είχε ένα αδελφό 16 χρονών που δεν ενέκρινε την σχέση, το παιχνίδι της μοίρας ήταν ότι ο μικρός 16χρονος αδελφός με ένα όπλο καλάζνικοφ σκότωσε και τα δύο αδέλφια… Τους είχε στήσει ενέδρα σε ένα βενζινάδικο στην πόλη της Μπίλιστα, είναι η πρώτη μόλις μπαίνουμε στα σύνορα από Ελλάδα και τους έριξε 150 σφαίρες και δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί ούτε την αποφυλάκισή του, ούτε την ελευθερία του. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε μακάρι να μην είχαμε κατεβάσει την ποινή και να μην είχε αποφυλακισθεί... Ήταν η μοίρα του αυτή, να γλιτώσει από εδώ στην Ελλάδα και να πάει να σκοτωθεί μέσα στο ίδιο του το σπίτι από ένα16χρονο παιδί στην πατρίδα του. Ο νεαρός χτύπησε πρώτα το νεκρό αδελφό, βγήκε ο να υποστηρίξει τον αδελφό του και τον «γάζωσε» και αυτόν επί τόπου. Το δε μικρό του αδελφό, του παραμόρφωσε τελείως το πρόσωπο. Ήταν ένα παιδί όπως μου είπαν με ψυχολογικά προβλήματα από ότι λένε στην περιοχή και δυστυχώς έγινε αυτό το κακό.
Εσάς ποιος σας ενημέρωσε, η οικογένεια;
-Ναι, με πήρε τηλέφωνο την ίδια μέρα που έγινε το φονικό η πρώτη ξαδέλφη που ζούσε στην Ελλάδα, η οποία έφευγε για την κηδεία και πήρε τηλέφωνο προκειμένου να πάρω εκεί τηλέφωνο και να δω τι είχε γίνει.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=31440