Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

«Οί Αρβανίτες ήλθαν ωσάν θηρία..»(Αλβανοκρατία)

Στον κώδικα του Μ. Σπηλαίου διαβάζουμε για την επιδρομή των Αλβανών:
«Οι Αρβανίτες ήλθαν όχι ως άνθρωποι αλλά ωσάν θηρία ή σαν μια φωτιά και ωσάν ποταμός και την αιματοχυσίαν οπού έκαμαν εις τους ευρεθέντας ταλαιπώρους χριστιανούς του Μορέος και τες σκλαβίες νόος ανθρώπινος αδυναzεί να τους λογαριάσει, οπού και όλον τον Μορέαν τον έγδυσαν εξ ολοκλήρουσι…………….Η Ζάτουνα, ως και η περί αυτήν χώρα, ήτο πυκνώς κατωκημένη, και αρκούντως ευημερούσα κωμόπολις. Αλλά οι Αλβανοι; αφού εφόνευσαν όσους ηδυνήθησαν, επώλησαν τους αιχμαλωτισθέντες εν Δημητσάνη και Ζατούνη εις τους πειρατάς της Βαρβαρίας, οίτιμες έδραμον εις τον κόλπον της Κυπαρισσίας, ίνα μετέσχωσι των λαιφύρων. Οικογένειαι τινές, καταφυγούσαι εις τα όρη, μόλις διεσώθηκαν...».




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αρβανίτες σκοτώνουν τούρκους(Aυτη η φωτο και λεζαντα ειναι οπως εμφανιζεται στην «Αιολικη γη»στο αρθρο «Αλβανοκρατια 1770-1779»)

ΑΜ,ΤΕΤΟΙΑ ΘΗΡΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ,ΚΥΡΙΕ
«ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕ»! ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΡΙΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΡΑΤΟΙ ΚΩΛΟΙ!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»,ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ...ΑΧΙΛΛΕΑ!, ΚΑΤΙ ΔΗΘΕΝ «ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΝΑ ..ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ «ΕΝΤΟΝΩΣ»;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ «ΠΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ»ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ,ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΑ «ΤΟΥΡΛΟΥ-ΤΟΥΡΛΟΥ» ΚΑΙ ΟΛΑ «ΣΑΛΑΤΑ».
ΠΩΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ;

ΠΩΣ,ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΚΑΤΙ «ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ»:ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ.

http://igaiolos.blogspot.com/2009/10/1770-1779.html