Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

«Φίλοι της Σερβίας» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Άτυπη ομάδα "Φίλοι της Σερβίας" συγκροτήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

(17/9/2010 1:56:00 μμ)

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Άτυπη ομάδα «Φίλοι της Σερβίας» συγκρότησαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης των σχέσεων με το Βελιγράδι και την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ομάδα συμμετέχουν 32 βουλευτές διαφορετικών πολιτικών παρατάξεων από διάφορα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο προεδρεύων της ομάδας «Φίλοι της Σερβίας», Βίκτορ Μποστινάρου, τόνισε ότι η Σερβία έχει την ανάγκη περισσότερης στήριξης στην Ε.Ε. και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό, μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων να γνωρίσει τη Σερβία και γενικότερα τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξής τους στην Ένωση.
«Σκοπός της άτυπης ομάδας είναι η προώθηση των σχέσεων με τη Σερβία, να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δεσμοί, όχι μόνο με τους πολιτικούς, αλλά και με τους επιχειρηματίες, τους καλλιτέχνες και άλλους, οι οποίοι μπορούν να παρουσιάσουν τη σερβική πραγματικότητα και να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες της χώρας να προσεγγίσει την Ε.Ε.», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Σλοβενίας, Ζόραν Τάλερ, ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

http://www.ert3.gr/news/