Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ρωσία-Ισραήλ υπέγραψαν στρατιωτική συνεργασία

Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψαν Ρωσία και Ισραήλ

Η Ρωσία και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, θα οδηγήσει σε περαιτέρω συμφωνίες αγοράς ισραηλινών οπλικών συστημάτων και τεχνολογίας από τη Μόσχα.

"Μόλις υπογράψαμε μακροπρόθεσμη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας. Είναι για μας πολύ σημαντικό οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και το έργο που έχουν επιτελέσει", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Σερντιούκοφ, ολοκληρώνοντας τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Εχούντ Μπαράκ, κατά την οποία συζήτησαν τη συνεργασία τους τόσο στον στρατιωτικό τομέα, όσο και στον τομέα των εξοπλισμών.

Το υπουργείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα, ωστόσο, λεπτομέρειες αναφορικά με τη ρωσο-ισραηλινή στρατιωτική συμφωνία.

"Είμαι βέβαιος ότι η συμφωνία η οποία υπεγράφη θα δώσει ώθηση στις διμερείς μας σχέσεις. Οι απόψεις μας ως προς μεγάλο αριθμό θεμάτων είναι κοντινές ή ταυτόσημες", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Η στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες υλοποιήθηκε το 2009 με την πώληση στη Ρωσία δώδεκα μη επανδρωμένων ισραηλινών αεροσκαφών.

Το Ισραήλ ανησυχεί για τις πωλήσεις ρωσικών όπλων προς τις περιφερειακές εχθρικές του χώρες, ιδιαίτερα προς το Ιράν και τη Συρία, για το λόγο αυτό η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επανειλημμένως καταγγείλει διάφορους τομείς της ρωσο-ιρανικής συνεργασίας, κυρίως στον εξοπλιστικό τομέα και στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Η Μόσχα υποσχέθηκε στο Ισραήλ ότι δεν θα παραδώσει στο Ιράν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300, τη στιγμή που εφαρμόζεται η νέα δέσμη των κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον της Τεχεράνης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=200109

Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψαν Ρωσία και Ισραήλ


Ρωσία-Ισραήλ-Υπογραφή συμφωνίας

http://www.palo.gr/cluster.aspx?id=1172139-

Ρωσία και Ισραήλ ήρθαν? πιο κοντά