Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πολιορκία από λαθρομετανάστες

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η παράνομη είσοδος χιλιάδων οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας. Τα σύνορα με την Τουρκία είναι «τρύπια» και ο Εβρος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κερκόπορτα
«E» 16/10


Διακόσιοι πενήντα παράνομοι μετανάστες περνούν κατά μέσο όρο καθημερινά τα χερσαία σύνορα της χώρας στην περιοχή του Εβρου, δημιουργώντας πρόσθετες δυσκολίες στο ήδη οξυμένο πρόβλημα, που εξακολουθεί να παραμένει άλυτο.

Με φουσκωτά αλλά και από τις γέφυρες που υπάρχουν στην περιοχή περνούν τον ποταμό Εβρο οι πρόσφυγες. Το ρίσκο είναι μικρό, σε σχέση με χιλιάδες άλλους που θαλασσοπνίγονταν για να περάσουν από τα τουρκ
Με φουσκωτά αλλά και από τις γέφυρες που υπάρχουν στην περιοχή περνούν τον ποταμό Εβρο οι πρόσφυγες. Το ρίσκο είναι μικρό, σε σχέση με χιλιάδες άλλους που θαλασσοπνίγονταν για να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα τον χειμώνα.


Με βάση τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που περνούν τα σύνορα της χώρας κάθε μήνα προσεγγίζει τις 7.500.
Αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η είσοδός τους στην Ελλάδα, κάτι που θεωρείται όχι απλά πιθανό αλλά σχεδόν βέβαιο, δεδομένου ότι λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, τότε σε έναν χρόνο ο αριθμός τους θα έχει φτάσει τις περίπου 90.000. Οσο δηλαδή ο αριθμός των κατοίκων μιας μεγάλης ελληνικής πόλης.


ΒΛΕΠΕ:Πολιορκία από λαθρομετανάστες

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=37764948