Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Νταβούτογλου: «Πραγματική κατάσταση» το casus belli, αλλά ας... ξεχαστεί

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός, μετά την επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη από την περιοδεία στην Ελλάδα, αναφερόμενος στο casus belli για να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως έχει το δικαίωμα

Νταβούτογλου: «Πραγματική κατάσταση» το casus belli, αλλά ας... ξεχαστεί

  «Ηταν πράξη απάντησης στο ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου που έδινε στην ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα δώδεκα μίλια ... Η τουρκική εθνοσυνέλευση έδωσε έγκριση στην τουρκική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που η Ελλάδα εφάρμοζε την απόφασή της ... Η Τουρκία θα μπορούσε να άρει την απόφαση αυτή αν και η ελληνική πλευρά άρει την αντίστοιχη απόφαση», όπως είπε.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, ο Αχμέτ Νταβούτογλου εκτίμησε ότι «μερίδα του Τύπου στην Ελλάδα εξέλαβε τα λεγόμενά μου ως θετικό μήνυμα σε σχέση με την άρση του casus belli, ενώ άλλοι τα θεώρησαν ως "όρους" που τέθηκαν από την Τουρκία. Όπως και να εξέλαβαν τις δηλώσεις μου, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση», ήταν η κυνική του τοποθέτηση.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχηθεί να... ξεχαστεί το θέμα: «Ελπίζω οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία να ενισχυθούν ώστε ζητήματα όπως το casus belli να μην απασχολούν την ημερήσια διάταξη», κατέληξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=57500951#
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=57268950