Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Οί Σέρβοι καί ο...Καντάφι


«Ο αναλυτής Vladimir Jevtic προειδοποιεί για απώλεια ενός ιστορικού συμμάχου σχετικά με το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. "Ο Συνταγματάρχης Καντάφι θεωρείται παλιός φίλος της Σερβίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπου και παρακολούθησε αεροπορική ακαδημία", γράφει. "Υπάρχει συνέχεια καλών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της Λιβύης και του καθεστώτος Καντάφι μέχρι και σήμερα. Ο Καντάφι εναντιώθηκε δημόσια στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και τόνιζε συνεχώς τις καλές σχέσεις με τη Σερβία".
Η δημόσια γνώμη είναι διχασμένη. Κάποιοι υποστηρίζουν τον Καντάφι, κατηγορώντας τη Σερβική ηγεσία ότι προδίδει ένα σύμμαχο, ενώ άλλοι αποδοκιμάζουν τον τρόπο διακυβέρνησής του.
Ο Ognjanovic παραθέτει ως παράδειγμα επικρίσεις εναντίον όσων στηρίζουν τον Καντάφι και επικρίνει τη Σερβική ηγεσία για το γεγονός ότι παίρνει θέση.
"Στηρίζετε έναν άνδρα ο οποίος στέλνει αεροπλάνα εναντίον του ίδιου του λαού του και τους σκοτώνει ώστε να μη χάσει την εξουσία. Θεωρεί τον εαυτό του Θεό και κανείς δεν μπορεί να τον εκδιώξει...σύμφωνα με τις δηλώσεις του. Εάν αυτή είναι η άποψη της πλειονότητας των Σέρβων, τότε ντρέπομαι που ανήκω σε ένα τέτοιο είδος μαζοχιστικού λαού!" γράφει».