Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ο Προκόπας μίλησε...

Δεν ξέρω φίλες καί φίλοι τι είδους κατακτητικός οίστρος έπιασε ένα από τα γνωστά γρανάζια τού μηχανισμού εκείνου πού έχει καταξεφτιλίσει την Ελλάδα.
Δεν ξέρω πάνω σε ποιά πλαίσια «μεγάλης» Ελλάδας βασίστηκε η πρόσφατη δήλωση τού προξενοΠροκόπα,ενός από τα καλύτερα δεκανίκια της κατάντιας της Ελλάδας. 
Ο Προκόπας ο Παυλόπουλας μας λέει με λίγα λόγια πως η Ελλάδα δεν έχει τα σύνορα πού της αρμόζουν ιστορικά !
Δηλαδή ΠΟΙΑ ; 
Όπως λόγου χάρη την μισή Αλβανία, όπως έχει εκφράσει επανειλλημένα ο εθνομάχος Προκόπας καί πρώην δημόσιος υπερασπιστής καταπατητή κρατικής δασικής έκτασης καί ιδιοκτήτη καζίνου;
Γιά να μην μπούμε σε διαδικασία ιστορικών αναλύσεων γιά το τι σύνορα χαριστικά πήρε η Ελλάδα από τις μεγάλες δυνάμεις διαχρονικά καί το πως τελικά η ίδια τα έκανε μπάχαλο διεκδικώντας την «κόκκινη μηλιά» αλλά χάνοντας στο τέλος τα αυγά καί τα πασχάλια,αναρωτιέμαι εάν μιά ανάλογη δήλωση γινόταν γιά παράδειγμα από τον Αλβανό πρόεδρο. 
Λέμε τώρα,τι θα γινόταν στα εδώ κρατικά καί παρακρατικά μέσα μαζικής αποχαύνωσης.

Φαίνεται,πως όλα αυτά τα χρόνια της «καριέρας» τού πανεπιστημιακού Προκόπα,δεν έφτασαν να αντιληφθεί πως κάθε δίκαιο «εθνικού» συνόρου δεν αρκεί από μόνο του,αλλά πάνω από όλα τα «δίκαια» στέκει η ικανότητα καί η θέληση της διατήρησης των όποιων συνόρων.
Εκτός εάν μερικοί το «έθνος» το αντιλαμβάνονται ως ανέλπιστο περιουσιακό στοιχείο από κάποιον ξεχασμένο θείο μετανάστη στην Αμερική.