Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Μιά ξεκάθαρη γεωπολιτική στρατηγική

Φίλες καί φίλοι στην ρωμαίϊκη μπανανία τούς είναι αδύνατον να αντιληφθούν το γεωπολιτικό μέγεθος της Τουρκίας όπως καί τις δυνατότητές της. 
Στην μπανανία της ποντο-ρωμανίας αρέσκονται τον τουρκικό κίνδυνο να τον γελοιοποιούν καί να τον παρουσιάζουν με όρους κωμικής επιθεώρησης. 
Με συστηματικό τρόπο η γελοιοποίηση ενός στρατοκρατικού λαού ως «μπουνταλάδων»,«ψευτοτσαμπουκάδων» καί άλλων χαρακτηρισμών έχει δημιουργήσει μία παραπλανητική αντίληψη στον ελληνικό λαό. 
Μία αντίληψη άκρως επικίνδυνη πού αντί να προετοιμάζει την αναγκαία αντιμετώπιση αυτού τού κινδύνου, αφήνεται στα χέρια θρησκομανών προφητών καί παραπλανητικών θεωρημάτων τύπου «αρετών της φυλής» καί λοιπών αναισθητικών θεωριών. 
Με απλά λόγια ο συστημικός τύπος έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα την αντίληψη πως ό,τι κάνει ο Τούρκος είναι δήθεν γιά την εσωτερική του πολιτική κατάσταση στη βάση κομματικών συμφερόντων καί όχι ότι πρόκειται γιά πραγματική καί ουσιαστική γεωπολιτική του στόχευση. 
Με αυτόν τον τρόπο παραπλανάται ο ελληνικός λαός καί δεν διανοείται την ύπαρξη διαχρονικής τουρκικής στρατηγικής καί ότι η Τουρκία είναι ένα σοβαρότατο κράτος με σοβαρότατη εξωτερική καί εσωτερική πολιτική. 
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της παραπλάνησης έχουν επιστρατευθεί διάφοροι καλογεροπαπάδες καί ψυχοπαθείς ψευτοθεωρητικοί πού έχουν αποχαζέψει τον λαό, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι τελικά τον προστατεύει ο Παντοδύναμος καί ότι τέλος πάντων με ελάχιστες προσπάθειες θα τού χαριστεί το σύμπαν. 
Ταυτόχρονα τού παρουσιάζονται τού λαού αυτού από όλους αυτούς τούς απατεώνες διάφοροι «εχθροί» ώστε να στρέφουν την προσοχή του ακόμη μακρύτερα από τον πραγματικό τουρκικό κίνδυνο. 
Φίλες καί φίλοι,παρά το ανεπτυγμένο βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα,παρά την μορφωτική ανάπτυξη πού έχει συντελεστεί στις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, το βαθύ πολιτικό σύστημα έχει καταφέρει να δημιουργήσει απίστευτες συλλογικές ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό. 
Να φανταστεί κανείς πως ο νεοέλληνας αγνοεί παντελώς τούς γείτονές του,όλους τούς γείτονές του. 
Έχει δημιουργήσει εντελώς δικά του θεωρήματα πού αφορούν όλους τούς άλλους πού στην ουσία τούς αγνοεί. 
Έχει σχηματίσει άποψη γιά τούς γειτονές του πού δεν έχουν σχέση με καμμία πραγματικότητα,τουλάχιστον ως προς την ουσία των πραγμάτων καί πού θα μπορούσε να βελτιώσει την θέση του. 
Η έλλειψη λοιπόν μιάς ξεκάθαρης γεωπολιτικής θέσης καί στάσης από την μεριά της Ελλάδας πού να στηρίζεται 100% με λόγια καί με πράξεις είναι το κύριο καί αδύνατό της σημείο πού όπως είπαμε είναι προϊόν ακριβώς αυτής της συστημικής παραπλάνησης. 
Η Ελλάδα μία μικρή χώρα αλλά με μεγάλες προοπτικές επιβάλλεται να επιλέξει παγκόσμια καί περιφερειακά στρατόπεδα,συγκεκριμένα καί ξεκάθαρα,χωρίς μισόλογα καί κυρίως χωρίς δισταγμούς. 
Μόνο διατηρώντας μία τέτοια σοβαρή καί σταθερή στάση θα καταφέρει να διεκδικεί τα συμφέροντά της καί όχι με αλλοπρόσαλλες προκαταλήψεις.