Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ

Ενταξει,οι Αλβανοι εχουν μια πατροπαραδοτη κλιση προς την κλοπη,αλλα μη γινομαστε γκαμηλες,που δεν βλεπουν την καμπουρα τους.

Μεχρι πριν μισο αιωνα στα χωρια μας,οποιος εκλεβε περισσοτερο και με μεγαλυτερη επιτηδειοτητα,επαιρνε την καλυτερη γυναικα,διοτι εθεωρειτο αξιος και ικανος ανδρας.Θα πουν μερικοι «ελληναραδες» «αυτα ισχυαν για τους Αρβανιτες» (Κρητη,Μανη,Σουλι ;),αλλα να τι μας λεει ο Θουκιδιδης για εκεινους που ηταν οχι μονο αρχαιοι,αλλα και αδιαμφισβητητα Ελληνες..
«Οι γαρ Ελληνες το παλαι...ετρεποντο προς ληστειαν...ουκ εχοντος πω αισχυνη τουτου του εργου,φεροντος δε τι και δοξης μαλλον» (δηλ. «οι Ελληνες τον παλιο καιρο,ειχαν κλιση προς την ληστεια...και αυτο δεν εθεωρειτο ντροπη,αντιθετα προσεδιδε και δοξα»).
Τα ιδια λεει και ο Ομηρος,αφου σε καποιους στιχους της Οδυσσειας,ο επισκεπτης ερωταται,απο τον οικοδεσποτη,εαν ασχολειται με τη ληστεια η την πειρατεια,σα να ερωταται αν ασχολειται με την ...ποιηση η τη μουσικη.Αυτοι που νομιζουν οτι οι Ελληνες γεννηθηκαν εξ αποκαλυψεως θειας και παντοτε ασχολουνταν με την τεχνη και φιλοσοφια,προσβαλλουν και τους Ελληνες και την κοινη λογικη.Η αποδειξη της αδιαλειπτης συνεχειας της Ελληνοπελασγικης φυλης,αποδεικνυεται κυριως απο την επιβιωση των ελαττωματων της.
Τελος να μην ξεχναμε οτι και την υπαρξη του το νεο Ελληνικο κρατος,την οφειλει σε «Αρματωλους και ΚΛΕΦΤΕΣ» και αυτο δεν ειναι υποτιμητικο καθολου για οσους γνωριζουν βεβαια να ιεραρχουν σωστα τις πολιτισμικες αξιες.Ο γιος του κλεφτη,μπορει να γινει ποιητης.Ο γιος του σπαγγοραμμενου πλουσιου και μικροψυχου τσιφουτη,ποτε!!! (Αυτο δεν υπαγεται στις διαφορες,αλλα στις ομοιοτητες καποιων προς καποιους...) .