Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Business (και) στο Κατάρ απο την εκκλησια της Κυπρου

Business (και) στο Κατάρ "έκλεισε" ο άγιος Κύπρου Χρυσόστομος

Κοινή επενδυτική δραστηριότητα ξεκινούν χριστιανοί και ισλαμιστές επιβεβαιώνοντας εκείνους που υποστηρίζουν ότι η σωστή διαχείριση του χρήματος ενώνει.

Η Εκκλησία της Κύπρου, μία από τις πλουσιότερες Εκκλησίες του κόσμου, συμφώνησε με το Κατάρ, ένα από τα πλουσιότερα κρατίδια του κόσμου, για κοινή οικονομική δραστηριότητα. Ο δραστήριος και μαχητικός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος προ ημερών ταξίδεψε στο Κατάρ και έκλεισε σειρά επιχειρηματικών συμφωνιών.Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε το ταξίδι του στο Κατάρ με στόχο τη συμφωνία για επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων σε ακίνητη περιουσία της Αρχιεπισκοπής. Ο κ. Χρυσόστομος σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Υπήρξε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, εμίρη Αλ Θανί της κυβέρνησης του Κατάρ, η οποία ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Κύπρο σε συνεργασία είτε με την κυβέρνηση είτε με την Εκκλησία».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο, εκπρόσωπος του Κατάρ, ειδικός σε θέματα επενδύσεων σύντομα θα επισκεφθεί την Κύπρο προκειμένου να εξετάσει τις πιθανές συνεργασίες. Ακόμη, ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας ανέφερε ότι «η Εκκλησία έχει ακίνητη περιουσία και είναι ανοιχτή σε επιχειρηματικές συνεργασίες».

Τέλος, πληροφορίες λένε πως το Κατάρ ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε κρατική γη και σε κληροδότημα της Εκκλησίας κοντά στην περιοχή του «Χίλτον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει εδώ και περίπου δύο χρόνια απόφαση του εμίρη να χορηγήσει με συμβολικό ενοίκιο γη για ανέγερση έξι χριστιανικών ναών. Εχει δοθεί γη και στους Ελληνες ορθόδοξους χριστιανούς που υπάγονται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην πλειονότητά τους είναι Αραβες ορθόδοξοι χριστιανοί (γνωστοί ως Ρουμ ή Γιουνάν), καθώς και Ελληνες, Κύπριοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Σέρβοι. Επίσης, από το Δεκέμβριο του 2004 έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ντόχα ορθόδοξος αρχιμανδρίτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος και καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες της κοινότητας.

Πηγή: Espressonews
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Μalakistan: Business (και) στο Κατάρ "έκλεισε" ο άγιος Κύπρου ...