Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΜΟΥΑΓΚΖΕΖ

ΜΟΛΟΧΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ (ΜΟΥΑΓΚΖΕΖ)


Υλικά
½ κιλό μολόχες,
½ κιλό τυρί φέτα ,
½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,
1 λεμόνι ,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα βράζουμε με νερό και αλάτι. Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε σεσουρωτήρι. Σοτάρουμε τα βρασμένα χόρτα στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Λίγο πριν τα κατεβάσουμεαπό την φωτιά προσθέτουμε το τυρί, το λεμόνι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι ναμαλακώσει το τυρί. Σερβίρονται ζεστά.

Μικρά μυστικά

Οι μολόχες στα αρβανίτικα λέγονται «Μουαγκζεζ», οπότε είναι πιθανό να συναντήσετε τη συνταγή καιμε αυτό το όνομα.

http://www.kyriaki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=85&Itemid=70&lang=el