Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ενέδρα ντροπής από «ανεγκέφαλους» Κροάτες

Οι 30-40 οπαδοί της Ντιναμό έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου που μετέφερε φιλάθλους του ΠΑΟΚ κι έριξαν μέσα δύο καπνογόνα
Οι 30-40 οπαδοί της Ντιναμό έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου που μετέφερε φιλάθλους του ΠΑΟΚ κι έριξαν μέσα δύο καπνογόνα

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Ζάγκρεμπ για ποδόσφαιρο, αλλά οι Κροάτες ήταν έτοιμοι για μία πραγματική μάχη και πήγαν να κάψουν ζωντανούς τους περίπου 40-50 Ελληνες φιλάθλους, καλεσμένους του ΠΑΟΚ!
Το κακό κόντεψε να γίνει το μεσημέρι, όταν περίπου 30-40 οπαδοί της Ντιναμό είχαν στήσει ενέδρα κι επιτέθηκαν στο λεωφορείο, που μετέφερε τους Ελληνες φιλάθλους, λίγο έξω από το κέντρο της κροατικής πρωτεύουσας.
Παρά την αστυνομική συνοδεία, οι Κροάτες έριξαν πέτρες στο λεωφορείο, έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν μέσα δύο καπνογόνα, από τα οποία το όχημα κόντεψε να τυλιχτεί στις φλόγες. Για καλή τους τύχη, οι επιβάτες έσπασαν τα τζάμια και πήδηξαν έξω από το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς όχι σοβαρά, τρεις απ’ αυτούς, που πήγαν σε νοσοκομείο για να περιποιηθούν τα τραύματά τους.
Αμέσως μετά το συμβάν, ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε την ΟΥΕΦΑ και την ελληνική πρεσβεία στο Ζάγκρεμπ, ενώ εξέφρασε έντονα παράπονα στην Ντιναμό, αφενός για την επιλογή της να δυναμιτίσει το κλίμα κι αφετέρου για τη στάση της κροατικής αστυνομίας, της οποίας τα μέτρα αποδείχτηκαν ανεπαρκή...
Στο σημείο της επίθεσης, βρέθηκαν οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ, για να παράσχουν κάθε δυνατή υποστήριξη στους Ελληνες φιλάθλους, καθώς και η Ελληνίδα πρέσβης, Ουρανία Αρβανίτη.
Η Ντιναμό καταδίκασε το συμβάν, δια της εκπροσώπου της, Μοράνα Ντούρτσεβιτς, η οποία δήλωσε ότι «καταδικάζουμε την επίθεση στους Ελληνες φιλάθλους, είναι μια επίθεση κατά της ίδιας της Ντιναμό, γιατί ντροπιάζει τον σύλλογο», ενώ θέση πήρε και η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, δια του γενικού γραμματέα της, Ζόρισλαβ Σρέμπριτς. «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είμαι έκπληκτος που κάτι τέτοιο έγινε στο Ζάγκρεμπ. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το fair play και πρέπει να δράσουν άμεσα οι αρχές», είπε.
Στον ΠΑΟΚ, δεν θέλησαν να δυναμιτίσουν περισσότερο το κλίμα. «Αυτά προκαλούν ζημιά στο άθλημα, εμείς ήρθαμε εδώ να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν θα ρίξω την ευθύνη στην Ντιναμό, αλλά δεν πρέπει να φανατίζουμε τον κόσμο», είπε ο Χάβος όταν ρωτήθηκε σχετικά...
ΧΑΒΟΣ
«Δεν ήρθαμε να παίξουμε για την ισοπαλία»

Στο «παγωμένο» Ζάγκρεμπ και σε ένα γήπεδο «Μάξιμιρ», που από το κρύο ο αγωνιστικός χώρος μοιάζει με «πράσινο μπετόν», ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σήμερα την ισοπαλία για να προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. «Δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία, εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη. Εμείς ήρθαμε εδώ για να προκριθούμε» είπε ο Χάβος, πριν τη χθεσινή προπόνηση στο «Μάξιμιρ», στο οποίο αναμένεται σήμερα περίπου 30.000 κόσμος.
Γ. ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗΣ
     gkouventidis@pegasus.gr
http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8755&subid=2&pubid=97164662