Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

«..οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί..»

ΣυντονιστήςΤο avatar του χρήστη Νίκος Πολίτης

Φίλε akios, η επιρροή της ελληνικής μουσικής στην Αρβανίτικη (όχι την Αλβανική) είναι δεδομένη και τόσο μεγάλη, που ουσιαστικά δεν μπορούμε να μιλάμε για αρβανίτικη μουσική ως ξεχωριστό είδος. Πάρε να ξεφυλλίσεις το βιβλίο του Θανάση Μωραΐτη (#9 παραπάνω) ή να ακούσεις σχετικούς δίσκους που έχει εκδόσει και θα δείς ότι, πέρα από τη γλώσσα που είναι αρβανίτικη, η μουσική (αλλά και ο αντίστοιχος χορός) δεν διαφέρει σε τίποτα απολύτως από την ελληνική της κάθε περιοχής από την οποία καταγράφηκαν τα τραγούδια. Τώρα βέβαια, ποιος ήρθε πρώτος – η κότα ή το αβγό, είναι δύσκολο να απαντηθεί αν λάβει κανείς υπόψη ότι π.χ. ο Τσάμικος χορός πρέπει, λογικά, να προέρχεται από την Τσαμουριά, όπου υπήρχαν σχεδόν αποκλειστικά Αλβανόφωνοι και μάλιστα όχι ελληνοποιημένοι, που τώρα λένε ότι τους διώξαμε μετά τον πόλεμο και θέλουν αποζημιώσεις….

Πάρε επίσης να διαβάσεις, αν ενδιαφέρεσαι, το βιβλίο του Κώστα Μπίρη (#9 και αυτό) όπου θα δείς ότι οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί που εποίκησαν ερημωμένες περιοχές της σημερινής Ελλάδας οργανωμένα, σε τρεις διαφορετικές περιόδους στο Βυζάντιο και επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όχι μόνο ελληνοποιήθηκαν, αλλά και πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 21 (Σουλιώτες, Σπετσιώτες, Υδραίοι, Μαρκομπότσαρης, Μιαούλης, Κανάρης και άλλοι πάμπολοι), κρατώντας όμως τη γλώσσα τους μέχρι μια – δυο γενιές πριν από σήμερα. Θα σου απαντηθεί έτσι και το ερώτημά σου, αν έχουν γίνει έρευνες στο θέμα.



http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?17516- 



Αρβανιτες και η μουσικη τους επιρροη

9 δημοσιεύσεις - 4 συντάκτες - Τελευταία καταχώρηση: 20 Δεκ. 2009
Πάρε επίσης να διαβάσεις, αν ενδιαφέρεσαι, το βιβλίο του Κώστα Μπίρη (#9 και αυτό) όπου θα δείς ότι οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί που εποίκησαν ...
www.rembetiko.gr/.../showthread.php?... - Προσωρινά αποθηκευμένη