Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Το βαθύ ορθόδοξο κράτος ξαναχτυπά

Επί τόσα χρόνια το ΕΠΙΣΗΜΟ ελληνικό κράτος χρησιμοποιούσε το σύνθετο όνομα «Μακεδονία» κάθε φορά πού αναφερόταν στο σλάβικο κράτος των Σκοπίων. 
Το ίδιο καί η εκκλησία καί κάθε άλλος κρατικός η επίσημος πολιτικός σχηματισμός καί μη. 
Ουδέποτε κανείς διαφώνησε καί ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε. 
Τι τούς έπιασε επομένως η στεναχώρια γιά μελλοντική συμφωνία γιά την διευθέτηση τού ονόματος πού να εμπεριέχει σύνθετο όρο; 
Γιά την Ελλάδα καί την επίσημη πολιτική της τι να πρωτοσχολιάσει κανείς. 
Αντί από χρόνια τώρα να προσεταιριστεί το συγγενικό της αλβανικό στοιχείο συναγωνίζεται σε αντιαλβανισμό με τις «αδελφές» ορθόδοξες καί μη σλαβικές χώρες. 
Η ευκαιρία πού παρουσιάζεται γιά πρώτη φορά γιά έναν οριστικό διακανονισμό με τα Σκόπια είναι μοναδική αφού το αλβανικό στοιχείο της χώρας αυτής παίζει αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με μεγάλη μερίδα των συμφωνούντων Σλάβων των Σκοπίων. 
Οί πιέσεις πού ασκούνται από την Δύση γιά ένταξη στο ΝΑΤΟ τού σλαβικού αυτού κράτους λόγω τού φόβου της ρωσικής καθόδου στην Βαλκανική είναι μεγάλες. 
Οί ΗΠΑ γιά το μόνο πού δεν ενδιαφέρονται είναι το θέμα τού ονόματος. 
Από την άλλη,η Ρωσία πάση θυσία προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο της νατοϊκής ένταξης καί θα ήταν μοναδική ευκαιρία γιά την Ελλάδα να αποκομίσει σοβαρά ανταλλάγματα γιά τα εθνικά της θέματα. 
Τα γεωπολιτικά παιχνίδια είναι επομένως σοβαρά καί δεν γνωρίζω τι έχει να κερδίσει η Ελλάδα συντηρώντας ένα πρόβλημα αποφεύγοντας την μακροπρόθεσμη πολιτική λογική. Το να συνεχίζει η Ελλάς να αρνείται την δίκαιη αναγκαστικά πολιτική λύση είναι στρουθοκαμηλισμός μιάς καί θα απομείνει εντελώς μόνη της διεθνώς να καμώνεται έναν ψευτοπατριωτισμό πού δεν οδηγεί όχι μόνο πουθενά αλλά καί στην ουσία είς βάρος των εθνικών της συμφερόντων. 
Μία λύση πού να εμπεριέχει σύνθετη ονομασία καί διά ροπάλου κατάργηση όποιων εθνικών αλυτρωτισμών θα αποτελέσει την καλύτερη κατάληξη. 
Άλλωστε οί εγχώριοι πατριώτες γιά ποιό λόγο ωρύονται κατά της Δύσης όταν το μακεδονικό πρόβλημα γιά την Ελλάδα είναι ένα καθαρά δημιούργημα των Σλάβων καί συγκεκριμένα της πανσλαβιστικής Ρωσίας; 
Γιατί τέλος πάντων συνεχώς κατηγορούν την Δύση καί συστηματικά αποκρύβουν τον ρόλο της Ρωσίας πού μέχρι καί σήμερα αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα; Φαίνεται πως η εξήγηση γιά μία ακόμη φορά της κοινητοποίησης τού βαθέως ελλαδικού καί θρησκευτικού κράτους βρίσκεται στην ξεκάθαρη όσο καί αποκαλυπτική επίσημη δήλωση τού υπουργού των εξωτερικών τού κράτους εκείνου πού ήταν το πρώτο πού αναγνώρισε το κράτος της «Μακεδονίας» καί πού κάθε χρόνο στην Αγία Πετρούπολη φιλοξενεί το παγκόσμιο φεστιβάλ «μακεδονικού πολιτισμού»,της ομόδοξης Ρωσίας. 
Γιατί,όπως «αδελφικά» μας συμβούλευσε ο Ρώσος υπουργός «δεν συμφέρει την Ελλάδα να έρθει σε συμφωνία με το κράτος των Σκοπίων» !!! κάτι θα γνωρίζει γιά τα συμφέροντα τού διπρόσωπου κράτους πού εκπροσωπεί.