Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Έλληνο-Λαζικό Ποντικό Κράτος !

Tι δεν καταλαβαίνετε φίλοι καί οχτροί; Λαζοί καί «Έλληνες» τού Πόντου ήθελαν ΠοντοΛαζικόν κράτος ! 
Καί τα εισαγωγικά τυχαία δεν μπαίνουν στον εθνολογικό όρο τού «Έλληνα» φίλες καί φίλοι. 
Γιατί «Έλληνες» θεωρούνται οί μορφωμένοι ελληνόφωνοι της εποχής πού προσπαθούσαν μετά μανίας να μετουσιώσουν σε Έλληνες όλο το σύμπαν μιάς καί η αρχαιοελληνική κληρονομιά προσέδιδε δόξα λαμπρή αφού υποτίθεται πως καί σε εδάφη των ιωνικών αποικιών κατοικούσαν καί επομένως τι το πιό λογικό να ήταν καί οί απόγονοι εκείνων. 
Γιατί καί η ανώτερη τάξη των Λαζών την ελληνική γλώσσα σπούδαζε καί αυτήν ομιλούσε,με την μόνη διαφορά πως οί Λαζοί πού παρέμεναν Λαζοί επέμεναν στον εθνολογικό αυτοπροσδιορισμό της λαζικής καταγωγής τους.
Καί βγάλτε τα συμπεράσματά σας στο ότι ένα μεγάλο μέρος των Ποντίων καί μικρασιατών προσφύγων ΔΕΝ ομιλούσαν την ελληνική παρά μονάχα την τουρκική γλώσσα.
Καί συνεχίζουν αρκετοί εξ'αυτών μέχρι καί σήμερα μετά αξιοθαύμαστου ζήλου να την ομιλούν,όπως άλλωστε να εκφράζουν την νοσταλγία τους σε κάθε ευκαιρία με ό,τι έχει να κάνει με την Τουρκία καί τα ιδιαίτερα ανατολίτικα γνωρίσματα.


Ελληνική,μία διεθνής γλώσσα ! 
Να τι μας λέει ο ένας από τούς δύο βασικούς πυλώνες της θεμελίωσης της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας,Παύλος Καρολίδης. 
Η ελληνική γλώσσα στο «Ρωμαϊκό κράτος» δηλαδή στο γνωστό μετέπειτα «Βυζαντινό» ήταν η γλώσσα των μορφωμένων ΟΛΩΝ των εθνών της αυτοκρατορίας γιά την μεταξύ τους «πνευματική επικοινωνία». 
Στην ελληνική γλώσσα εγράφησαν όλα τα ιερά κείμενα τού Χριστιανισμού καί όπως αντιλαμβάνεται κανείς έτσι εξηγείται καί η μανία της εκκλησίας στην ελληνική γλώσσα καί όχι σε κάποια δήθεν ελληνοφροσύνη καί υποτιθέμενο πατριωτισμό καί πού άλλωστε το ιερατείο ούτε ποτέ διέθετε καί ούτε επρόκειτο ποτέ στο μέλλον να διαθέτει. 
Καί νά το νεοελληνικό έθνος !