Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΧΑΡΤΗΣ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ (1913)

http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2011/11/n.html











 Ολοκληρο το ενθετο απο το βιβλιο«δυστυχισμενη Βόρειος Ήπειρος» τού
Rene Puaux,βλεπε: 
«Κλείνω αυτό το άρθρο με μια ακόμη γραφικότητα, των προπαγανδιστών του «Κρυφού Σχολειού», αντάξια της γελοιότητας του πράγματος. Στην ιστοσελίδα της «Αποστολικής Διακονίας» δημοσιεύτηκε σχετικό άρθρο του κ.Κ.Ι.Φ., που κρίθηκε άξιο αναδημοσίευσης και στο πατριωτικόν μπλογκ «Αντίβαρο» τον Μάρτη του 2007: «Αποστομωτικό για τους αρνητές των «Κρυφών Σχολειών» και λίαν εύγλωττο, …..είναι το απόσπασμα από το βιβλίο του .. Rene Puaux «Δυστυχισμένη Βόρειος Ήπειρος», … Ο Puaux (Πυώ)περιηγήθηκε την Ήπειρο το 1913, ακριβώς μόλις τα εδάφη αυτά είχαν ελευθερωθεί από τον ελληνικό στρατό. Συνομιλώντας με Έλληνες Ηπειρώτες, οι οποίοι τότε για πρώτη φορά απηλλάγησαν από τον τουρκικό ζυγό, μαθαίνει έκπληκτος και τα εξής : «Κανένα βιβλίο τυπωμένο στην Αθήνα δεν γινόταν δεκτό στα σχολεία της Ηπείρου. Ήταν επιβεβλημένο να τα προμηθεύονται όλα από την Κωνσταντινούπολη».
http://www.antibaro.gr/religion/diakonia_krufosxoleio.php
Τώρα το πώς αυτό τεκμηριώνει την ύπαρξη Κρυφού Σχολειού, επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη. Πέρα όμως από αυτό, ο “Ιός” της “Ελευθεροτυπίας”, αποκαλύπτει τη χαμένη αθωότητα του Πυώ:
«ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.
Μυστικά κονδύλια φανερά άρθρα……..
«Dimitri Kitsikis «Propagande et pressions en politique internationale. La Grece et ses revendications a la Conference de la Paix» (Presses Universitaires de France, Παρίσι 1963).
Η εξαγορά ξένων δημοσιογράφων και συγγραφέων με «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ για την υποστήριξη των εθνικών μας δικαίων. Οι «μαρτυρίες» αυτών των «φιλελλήνων» (Rene Puaux …) ανακυκλώθηκαν αργότερα για εσωτερική χρήση, αποτελώντας πλέον συστατικό στοιχείο της εθνικής μας μυθολογίας. …».
«Κυρ.Ελευθεροτυπία»- 03/06/2007
Μπαίνω στον πειρασμό να καταγράψω το φαιδρό επιμύθιο του «Αντίβαρου» της «Αποστολικής Διακονίας»:
«Το ντοκουμέντο αυτό, που προέρχεται από μαρτυρία ξένου περιηγητή, άρα ανεπηρέαστου από τα ιδεολογικά ρεύματα που επεκράτησαν στην Ελλάδα…». Από τα ιδεολογικά ρεύματα σίγουρα, από τα οικονομικά ρεύματα όμως;»

http://roides.wordpress.com/2008/10/04/kryfo_sxoleio2/

Περι των τοπωνυμιων..«επιγραφαι γεγλυμεναι επι του εδαφους»
Αντωνιος Μηλιαρακης.

«...τα τοπωνυμια εχουν ζωην συνηθως χιλιετηριδων και εχουν δια την ιστοριαν των λαων αποδεικτικη σημασια,οπως τα πετρωματα δια την γεωλογια».
Κωνσταντινος Αμαντος «Τοπωνυμικα της Ροδου»,περιοδικο «Νεα Εστια»,τομος 53 ος (1953)
σελ.473.