Παρασκήνιο, βρωμιά και σκάνδαλα στην Εκκλησία του Χριστού
Στο προσκήνιο φημολογία περί παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου
Βρώμικα παιχνίδια παρασκηνίου που ξεπερνούν στη σύλληψη και φαντασία ακόμη και τους ανθρώπους του υποκόσμου. Παιχνίδια που θα ζήλευε και η μαφία. Το κουβάρι των αποκαλύψεων σύμφωνα με καλά ενημερωμένες εκκλησιαστικές πηγές βρίσκεται ακόμη στην αρχή ενώ δειλά – δειλά άρχισε στους κόλπους της Ιεραρχίας να ψιθυρίζουν σενάρια περί παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου. Την ίδια στιγμή ο πιστός λαός συγκλονισμένος παρακολουθεί εμβρόντητος τις αποκαλύψεις, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως χάνει την πίστη του. Μέσα στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από δημοσιεύματα εφημερίδος που συνοδεύονταν από φωτογραφικό υλικό, το οποίο αποδίδονταν στο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Στέφανο η ΔΙΣ κάλεσε τον τελευταίο να δώσει γραπτές εξηγήσεις. Σημειώνεται ότι γραπτές εξηγήσεις έδωσε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος. Οι εξηγήσεις του κ. Θεοκλήτου κρίθηκαν επαρκείς από τη ΔΙΣ, η οποία όμως ύστερα από παράκληση του Μητροπολίτη όρισε ανακριτή στην υπόθεση το Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα. Η Ιερά Σύνοδος έχει ορίσει ακόμη τριμελή επιτροπή, η οποία θα εξετάζει τις καταγγελίες για σκάνδαλα. Απαρτίζεται από τους Μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμονα, Ελασσώνος Βασίλειο και Σάμου Ευσέβιο.
Εντύπωση, ωστόσο προξενεί το γεγονός της έμμεσης διαγραφής παλαιών επωνύμων καταγγελιών κατά Ιεραρχών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και η μηνυτήρια αναφορά του Θεολόγου- δημοσιογράφου Διονύση Μακρή αλλά και καταγγελία 300 περίπου πολιτών κατά του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου για σκανδαλισμό! Οι καταγγελίες αυτές παρανόμως εδόθησαν από τον τότε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Σαλώνων Θεολόγο και νυν Μητροπολίτη Σερρών στον πρόεδρο μιας άτυπης πολυμελούς επιτροπής που συνέστησε η ΔΙΣ, νυν Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Η επιτροπή αυτή ουδέποτε συνεδρίασε και το αιτιολογικό του Μητροπολίτη προέδρου της ήταν ότι δεν δύνανται να βρεθούν τα μέλη της! Όπως λοιπόν με ευκολία η Ιερά Σύνοδος άφησε απροστάτευτο ένα λαϊκό μέλος της και αναπάντητη την καταγγελία για σκανδαλισμό των 300 πολιτών προκειμένου να προστατεύσει κατά τη νοσηρά νοοτροπία του «φιλάδελφου» έναν Ιεράρχη κατά τον ίδιο τρόπο λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι θα λειτουργήσει και σε νέες καταγγελίες, σχολίαζε ανώτατος εκκλησιαστικός παράγοντας.
Έμπορος ναρκωτικών δίπλα στον Πατριάρχη Ειρηναίο
Το πάζλ των παρασκηνιακών διαδικασιών που προηγήθηκαν της εκλογής του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου άρχισε να δείχνει το ρόλο που διαδραμάτισε και το περιβάλλον του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η φημολογία εκκλησιαστικών κύκλων άλλωστε που συνόδευε ως σήμερα την εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου ήθελε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή! Οι «κακές γλώσσες» μάλιστα υποστηρίζουν πως ο θρόνος του Πατριάρχη Ειρηναίου έχει ως βάση τη στρατηγική ενός μυστικού μέχρι πρότινος επιτελείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου. Ωστόσο, η Αρχιεπισκοπή με ανακοίνωση της διαψεύδει κάθε ανάμειξη της στην εκλογή και αρνείται κατηγορηματικά ότι σχετίζεται με δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονταν μέχρι και την ενθρόνιση του αποδεδειγμένα στο πλευρό του Πατριάρχη Ειρηναίου.
Εκκλησιαστικοί κύκλοι στηριζόμενοι σε γραπτές μαρτυρίες του υποστράτηγου ε.α. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του καταζητούμενου για εμπόριο ναρκωτικών Αποστόλου Βαβύλη ή Αποστόλου Φωκά κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου είχαν ταξιδεύσει από τις αρχές σχεδόν του 2002 άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του προκειμένου να συνδράμουν σημαντικά στις προετοιμασίες για την εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου Σκοπελίτη.
Στην ομάδα που συστήθηκε προς το σκοπό αυτό συμμετείχε σύμφωνα με τις μαρτυρίες και ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης της γνωστής Μονής Χρυσοπηγής. Ο τελευταίος πάντως αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και χαρακτήρισε πλαστή επιστολή που φέρει την υπογραφή του και επιβεβαιώνει την συνεργασία των ανωτέρω προσώπων. Η ομάδα αυτή, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, πραγματοποίησε δύο επισκέψεις, μία στον τότε δήμαρχο Ιεροσολύμων και νυν αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Ισραηλινής κυβέρνησης και μία στον Γιασέρ Αραφάτ κατά τις οποίες φέρονται να παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι μετέβησαν στο Ισραήλ για να βοηθήσουν τον τότε υποψήφιο Μητροπολίτη Ιεραπόλεως Ειρηναίο Σκοπελίτη, νυν Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Στην ομάδα αυτή προστέθηκαν και Παλαιστίνιοι γραφίστες ειδικοί σε θέματα μοντάζ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η αμοιβή των υπηρεσιών της ανωτέρω ομάδας, θα άγγιζε τα 300.000 δολάρια, υποστήριζαν.
Μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ανωτέρω ομάδας και σύμφωνα πάντοτε με τις μαρτυρίες τους ανήκει και το μοντάζ άσεμνων φωτογραφιών που έφεραν ως πρωταγωνιστές τους αντιπάλους υποψηφίους του Πατριάρχη Ειρηναίου. Συγκεκριμένα, ως ισχυρίζονται, από περιοδικά που απευθύνονται σε ομοφυλοφίλους επέλεγαν φωτογραφίες από τις οποίες αποσπούσαν με μοντάζ το κεφάλια και στη θέση τους έβαζαν τα κεφάλια του Μητροπολίτη Βόστρων Τιμοθέου και του υποστηρικτή αυτού Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος Αλεξίου αλλά και του Μητροπολίτη Πέτρας Κορνηλίου. Ελληνική ημερήσια εφημερίδα μάλιστα δημοσίευσε ορισμένες φωτογραφίες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των ανωτέρω, οι οποίοι προσέφυγαν στην ελληνική δικαιοσύνη. Η αγωγή τους, ως ισχυρίζονται εκκλησιαστικοί κύκλοι αναμένεται να εκδικαστεί στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου.
Πληροφορίες αποδίδουν στην ομάδα αυτή και το σχεδιασμό της δήθεν απόπειρας κατά της ζωής του Πατριάρχη Ειρηναίου, από άτομο που συνελήφθη από τις Παλαιστινιακές Αρχές. Το σενάριο απέβλεπε στο να κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καθαίρεσή του!
Ρήγμα στην ομάδα
Το έργο της ομάδας αν αληθεύουν τα όσα υποστηρίζουν έφερε καρπούς και ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως Ειρηναίος εξελέγη Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Όλα έβαιναν καλά μέχρι και την ενθρόνισή του κατά την οποία ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης, αλλά και ο υποστράτηγος ε.α. Γιάννης Τριανταφυλλάκης έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσωπική φρουρά του Πατριάρχη Ειρηναίου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το βίντεο της ενθρόνισης αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες. Ήδη όμως εκατοντάδες εκατομμύρια, ως ισχυρίζονταν εκκλησιαστικοί παράγοντες είχαν σπαταληθεί για την εκλογή. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος φέρεται να ανέφερε στην ομάδα, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να εξοφληθούν οι υπηρεσίες τους, πράγμα που προκάλεσε τριγμούς στην σχέση τους. Τότε προσθέτουν οι ίδιοι παράγοντες, άρχισε η γκρίνια, η οποία οδήγησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος! Ο υποστράτηγος Τριανταφυλλάκης άρχισε να αποκαλύπτει το παρασκήνιο με κάθε λεπτομέρεια και έφθασε μέχρι το σημείο να καταγγείλει στις Ισραηλινές Αρχές τον Πατριάρχη Ειρηναίο, με στόχο να μην εκδοθεί διάταγμα αναγνώρισης του. Αυτό προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση του Πατριάρχη Ειρηναίου από το Ισραήλ και έκανε τον γνωστό δικηγόρο Αλέξη Κούγια, Νομικό Σύμβουλο του Πατριαρχείου να κατηγορήσει τον Τριανταφυλλάκη για εθνική προδοσία!
Ο υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Τριανταφυλλάκης προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, κατά του Αλεξίου Κούγια, δικηγόρου και κατά της εφημερίδας ΕΣΠΡΕΣΣΟ, η οποία δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ. Στην αγωγή του ο κ. Τριανταφυλλάκης ισχυρίζεται ότι υπάρχει εκ μέρους του Πατριάρχη Ειρηναίου σύσταση συμμορίας και μιλά περί δράσεως εγκληματικής ομάδος. Επικαλείται μάλιστα ένορκη βεβαίωση του Αποστόλου Βαβύλη ή Φωκά, στην οποία με κάθε λεπτομέρεια περιγράφεται η δράση του κυκλώματος. Βεβαίωση που μιλά για συνάντηση των ανωτέρω με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον τότε Μητροπολίτη Ιεραπόλεως Ειρηναίο στις 4 και 5 Ιανουαρίου 2001. Η Αρχιεπισκοπή διαψεύδει κάθε σχέση του Μακαριωτάτου με τα εν λόγω άτομα. Ωστόσο, κανείς δεν εξηγεί με ποια κριτήρια ο νυν Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος συνεργάστηκε με τα άτομα αυτά, ποιος πλήρωνε τη διαμονή τους και τα έξοδά παραμονής τους στο Ισραήλ και μια πλειάδα άλλων ερωτημάτων, που καλείται πλέον μια εισαγγελική έρευνα να ανακαλύψει.