ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ΚΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΒΑΝΟΙ

«Κι ο άγιος φοβέρα θέλει. Και ο Αλβανός ακόμη περισσότερη πιστεύει η λαίδη. Διότι, όπως διαπιστώνει, είναι ικανός να μετατρέψει σε οσιομάρτυρες όσους τον ευεργετήσουν.

Ο οθωμανικός στρατός φοβόταν μόνο ένα πράγμα: τους Αλβανούς. Και δεν εννοώ μόνο ως αντιπάλους αλλά και ως συμπολεμιστές. Οι Αλβανοί θεωρούνταν οι καλύτεροι πολεμιστές. Πρώτοι στις σφαγές και στο πλιάτσικο, πολεμούσαν πάντα σε δικά τους τάγματα, με δικούς τους αξιωματικούς. Οι Τούρκοι θεωρούσαν ότι τους ήταν απολύτως απαραίτητοι γιατί ήταν γενναίοι, άφοβοι και πολεμοχαρείς. Ταυτοχρόνως, όμως, ήταν αδύνατον να τους επιβάλλουν στρατιωτική πειθαρχία και αν τους κάνουν να είναι πιστοί στο σουλτάνο. Ενώ οι Τούρκοι και οι Κούρδοι πήγαιναν να πολεμήσουν για το σουλτάνο και το ισλάμ, οι Αλβανοί πήγαιναν για πιο χειροπιαστά ιδανικά: τα λάφυρα. Τα σώματα των Τουρκαλβανών (μουσουλμάνων Αλβανών) ήταν το φόβητρο των ραγιάδων, διότι ο υπερβάλλον ζήλος που επιδείκνυαν στην καταστολή των απελευθερωτικών εξεγέρσεων ήταν παροιμιώδης. Ούτε και με τους συμπολεμιστές τους, όμως, οι Αλβανοί έδειχναν πνεύμα συνεργασίας, αφού πολλές φορές τα βράδια, μετά το πλιάτσικο, υπήρχαν τσακωμοί και μαχαιρώματα μεταξύ τους για τα λάφυρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η λέξη «μπέσα» είναι αλβανική και μεταφράζεται ως «λόγος τιμής». Ο οθωμανικός στρατός ζητούσε πάντα να του δώσουν μπέσα οι Αλβανοί προτού τους προσλάβει, γιατί πολλές φορές οι τελευταίοι μαχαίρωναν τους συμπολεμιστές τους «μπαμπέσικα», δηλαδή άτιμα και πισώπλατα.
Όλα αυτά τα θυμάμαι κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και δέχομαι καταιγισμό διαμαρτυριών από τη μητέρα μου και ένα σωρό φίλους για την «τρομερή» κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από τη «λαίλαπα των Αλβανών». Έχω φίλους που κυριολεκτικά ευεργέτησαν Αλβανούς, προσφέροντάς τους εργασία και στέγη, ενώ έγιναν ακόμα και πνευματικοί γονείς τους βαφτίζοντάς τους. Μερικοί Αλβανοί δείχνουν «μπέσα» όταν έρχονται στην Ελλάδα. Πολλοί, όμως, είναι «μπαμπέσηδες». Μια φίλη μου, παραδείγματος χάριν, ανακάλυψε τυχαία ότι ο Αλβανός βαφτισιμιός της είχε βαφτιστεί άλλες δύο φορές. Όταν του το ανέφερε έξαλλη, ο Αλβανός ομολόγησε ότι το έκανε για τα χρυσά σταυρουδάκια και τα δώρα που δίνονται στη βάφτιση. «Φτωχοί άνθρωποι είμαστε. Τι να κάνουμε; Πρέπει να ζήσουμε κι εμείς», της είπε χαμογελώντας ντροπαλά. Όταν όμως η φίλη του αποφάσισε να τον διώξει την απείλησε ότι θα σκότωνε και την ίδια και την οικογένειά της. Ένα άλλο ζευγάρι φίλων χρησιμοποιούσε έναν Αλβανό ως οδηγό. Του αγόρασαν κοστούμια, γραβάτες και παπούτσια. Όταν χτύπησε σοβαρά με τη μοτοσικλέτα του, τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο και πλήρωσαν και τα νοσήλια. Σκέφτονταν, μάλιστα, να τον βαφτίσουν κιόλας. Όταν αποφάσισαν να επισκευάσουν ένα σπίτι τους στη Γλυφάδα, του πρότειναν να μείνει μέσα για όσο διάστημα θα έκανε τις επισκευές. Ήταν ένας δυστυχισμένος Αλβανός, που τον είχαν αγκαλιάσει βοηθώντας τον να σταθεί στα πόδια του. Τα πράγματα πήγαιναν καλά, μέχρι που τελείωσαν οι επισκευές και ήρθε η ώρα να φύγει. «Μα εγώ μένω εδώ», τους είπε, «απ’ το σπίτι μου θα με βγάλετε;» και τους έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα. Το ζευγάρι κάλεσε την αστυνομία, που φυσικά τον έβγαλε απ’ το σπίτι. Αποφάσισαν να ζητήσουν να μην υποστεί κυρώσεις, και είπαν τα καλά που έκαναν για εκείνον να τα ρίξουν στο γιαλό. (Οι γιαλοί της Ελλάδας είναι γεμάτοι από τα καλά που έκαναν οι Έλληνες στους Αλβανούς.) Έλα, όμως, που λογάριαζαν χωρίς τον – Αλβανό – ξενοδόχο. Ο οποίος υπέβαλε μήνυση στο φίλο μου, υποστηρίζοντας ότι τον είχε βρίσει αποκαλώντας τον «παλιο-Αλβανό». Ο φίλος μου, που τυγχάνει να είναι καθηγητής πανεπιστημίου με περγαμηνές σε αντιρατσιστική εργασία, αθωώθηκε πανηγυρικά. Παρήλασε, όμως, το μισό πανεπιστήμιο για να τον σώσει από τα νύχια του Αλβανού και του «αλβανίζοντος» δικολάβου, που τον συμβούλευσε να μηνύσει τους ευεργέτες του. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο Αλβανός είχε μπει στην Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο και είχε ήδη καταδίκη εις βάρος του. Οι ιστορίες που ξέρω είναι ατελείωτες.
Τι έκαναν οι Τούρκοι στον οθωμανικό στρατό για να υποχρεώσουν τους Αλβανούς, που τους ήταν απαραίτητοι στο στράτευμα, σε πειθαρχία και μπέσα; Τους τιμωρούσαν παραδειγματικά με πολύ σκληρό τρόπο. Όταν λέω παραδειγματικά, εννοώ για τους υπολοίπους, γιατί οι ίδιοι οι τιμωρημένοι δεν ζούσαν μετά την επιβολή της τιμωρίας γα να παραδειγματιστούν. Και φαίνεται ότι ακόμα και οι Τούρκοι έχουν κάτι θετικό να μας διδάξουν σ’ αυτόν τον τομέα. Διότι όταν το ελληνικό ναυτικό αποφάσισε να βυθίσει μερικές βάρκες με Αλβανούς, από αυτούς που λυμαίνονταν τους κακόμοιρους τους Κερκυραίους, το κακό στην Κέρκυρα σταμάτησε αμέσως. Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη όψη του αλβανικού νομίσματος. Καραϊσκάκης, Μιαούλης, Κανάρης, Μπουμπουλίνα, Τζαβέλας, Κολοκοτρώνης…η σειρά είναι ατελείωτη. Όλοι τους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως και όλοι τους αλβανικής καταγωγής. Η διαφορά είναι ότι αυτοί είχαν δεχτεί την ορθοδοξία και την ελληνική κουλτούρα, και οι απόγονοί τους, όπως και του μισού ελληνικού λαού που είναι αλβανικής καταγωγής, είναι Έλληνες. Και μάλιστα από τους καλύτερους.
Έτσι θα γίνει σε μια δυο γενιές με τους σημερινούς Αλβανούς. Αρκεί, βραχυχρόνια, να επιδείξουμε παραδειγματική σκληρότητα με τους παρανομούντες, ώστε να σεβαστούν και εμάς και το είδος της κοινωνίας που έχουμε φτιάξει, και, μακροχρόνια, να τους εντάξουμε στο έθνος μας μέσω της θρησκείας και της παιδείας μας.»

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ!ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ Η ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ ΤΟ «ΥΨΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΒΑΘΟΣ» ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ! Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΡΙΘΕΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ.Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ:«ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΓΙΝΩΜΑΙ ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΑΓΓΕΛΟΣ»!
ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ.YΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ:ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΙ ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ(ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ)ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ «ΦΟΥΡΝΙΑ».
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ «ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΕΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ».
ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΝΝΑ ΕΞ΄ΟΥΡΑΝΟΥ!ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ,Η ΔΟΞΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ «ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ» ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ..ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ,ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ!


[RTF]

Δ?ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μορφή αρχείου: Rich Text Format
Όλοι τους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως και όλοι τους αλβανικής καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Η Αρβανιτιά στο Μοριά

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες
http://openarchives.gr/view/412853

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας
http://invenio.lib.auth.gr/record/1887

ΜΠΕΣΑ

ΜΠΕΣΑ
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «ΜΠΕΣΑ»

Άρβανον

Άρβανον
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «Άρβανον»

Στοιχεία Προϊστορίας

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας
Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας Βόρειας-Δυτικής Αττικής(1992)

Στην παγίδα των Σέρβων

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Μπεκτασήδες

Μπεκτασήδες
Βλέπε γιά Αλήπασα-Ρήγα Φεραίο

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες
«Αρβανίτες καί Αλβανοί Μετανάστες:Διαπραγμάτευση της Συλλογικής Ταυτότητας σε μιά αγροτική κοινότητα τού Νομού Αργολίδας» της Αγγελικής Αθανασοπούλου.

Άνδρος κι Αρβανίτες

Άνδρος κι Αρβανίτες
http://www.ekene.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=7

I.F.Falmerayer

I.F.Falmerayer
«Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων»

Αntonio Bellusci

Lidhja

Lidhja
το περιοδικό των Αρμπερέσηδων της Κ.Ιταλίας,όπου επιμελείται ο ιερέας Αντόνιο Μπελούσι,http://www.arbitalia.it/,http://www.bibliotecabellusci.com/index_file/lidhja/Lidhja56.pdf

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας
Ιωάννης Μπαλάσκας:Ομοσπονδία Ελλάδας-Αλβανίας,σλαυική επιβουλή είς βάρος τού Ελληνισμού

Σούλι καί Σουλιώτες

Η ζωή των Αρβανιτών

Αρβανίτικο Μοιρολόϊ

Saint Alban

Saint Alban
http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2014/02/the-trojan-kings-of-england.html

Οί Αρβανίτες της Αττικής

Η συμβολή των Αρβανιτών

Μήτρος-Τρούκης

Αρβανίτικα θέματα

Γάμος καί Γαμήλια Σύμβολα

Λεξικό Κων/νου Χριστοφορίδη

Λεξικό Κων/νου Χριστοφορίδη
Λεξικόν της Αλβανικής Γλώσσης υπό Κωνσταντίνου Χριστοφορίδου

Κανούν-Kanun

Aλβανικός Γάμος

Aλβανικός Γάμος
«Αλβανικός Γάμος»,παρουσιάστηκε τον Δεκέμβρη τού 1891 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό,υπό Α.Δευτεραίου . http://www.mezatpazari.com/urun/5563/arnavut-kostumlu-tip , http://www.delcampe.it/page/item/id,114561057,var,ALBANIE--ALBANIA--COSTUMI-ALBANESI--,language,I.html , http://www.delcampe.fr/page/item/id,259404269,var,Costumi-Albanesi--245-53,language,F.html

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
Κ.Μπίρη:«Αρβανίτες,οί Δωριείς τού νεωτέρου Ελληνισμού»

ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ

Το Αρβανίτικο Ζήτημα

Το Αρβανίτικο Ζήτημα
Αλέξανδρος Πάλλης

Ο Νόμος τού Αίματος-ΜΠΕΣΑ

Ο Νόμος τού Αίματος-ΜΠΕΣΑ
http://ellines-albanoi.blogspot.com/2010/04/t.html

Τhe Highland Lute

Τhe Highland Lute
The Albanian national epic

Αρβανίτες καί Έλληνες

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821
Grec et Arnaute Ethnographique des peuples de la Russie 1862 (Pauli Gustav Theodore Hristianovich) , http://skif-tag.livejournal.com/682663.html , http://fotki.yandex.ru/users/humus777/album/284616 , http://old.rgo.ru/2011/01/drugogo-roda-lyudi-arnauty/

Claudiu Neagoe, Arnăuţii în Ţările Române

Claudiu Neagoe, Arnăuţii în Ţările Române
http://arsdocendi.ro/prezentare-claudiu-neagoe-arnautii-in-tarile-romane

«Η εικόνα της Αλβανίας καί των Αλβανών στην Ελλάδα τού 19ου αιώνα» τού Ν.Γκίκα

Η μάχη στη Σελλασία

Η μάχη στη Σελλασία
Funerary mask with helmet Gold funerary mask with bronze 'Illyrian' helmet from the cemetery of Sindos, circa 520 BC, Thessaloniki, Archaeological Museum,http://www.macedonian-heritage.gr/HellenicMacedonia/en/img_B1217a.html

Souvenirs de Calabre - Les Albanais en Italie

Souvenirs de Calabre - Les Albanais en Italie
Revue des Deux Mondes, Période initiale, tome 3, 1831 (pp. 93-116). , http://www.amazon.com/Souvenirs-Calabre-Albanais-Italie-Edition-ebook/dp/B00H3QX2E0 , http://www.albanianhistory.net/texts20_1/AH1915.html , http://www.authorama.com/old-calabria-24.html

Le régiment Albanais

Le régiment Albanais
Le régiment Albanais (1807-1814) par Auguste Boppe,Berger-Levrault & Cie 1902, http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/2/7/3/metadata-f159da7a9ad48092713d888d69df3903_1290511025.tkl , http://en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Regiment_(France) , http://www.1789-1815.com/arfr3_rg_albanais.htm , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7607.html

Οld Calabria

Οld Calabria
http://www.albanianhistory.net/texts20_1/AH1915.html , http://www.amazon.com/Old-Calabria-Norman-Douglas/dp/1602063761 , http://www.authorama.com/old-calabria-24.html

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5
Κορυτσά,Πελασγοί καί Ιλλυριοί,Γκέγκες καί Δωριείς,Μακεδονία καί Ιλλυρο-Πελασγοί, Πελασγικές Θεότητες κτλπ.

Αλβανοί,αποσπάσματα από «Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους»

Kαρυστία

Έλληνες καί Αλβανοί της Κάτω Ιταλίας

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΡΒΑΝΟΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Πόθεν το όνομα Σούλι

Πόθεν το όνομα Σούλι
Πέτρος Φουρίκης

Souvenirs de la Haute-Albanie (1901)

Souvenirs de la Haute-Albanie (1901)
Author: Degrand, A. (Alexandre), b. 1844.Publisher: Paris, H. Welter.Book from the collections of: University of Michigan

Οί Αλβανοί εν Πελοποννήσω

Οί Αλβανοί εν Πελοποννήσω
Θεόδωρος Γκίκας

Αρβανίτες μουσουλμάνοι

Αρβανίτες μουσουλμάνοι
http://www.1st-art-gallery.com/Jean-L%E3%A9on-G%E3%A9r%E3%B4me/Prayer-In-The-House-Of-An-Arnaut-Chief.html

Κοσσυφοπέδιο-Γκεκαριά-Gegëria

Κοσσυφοπέδιο-Γκεκαριά-Gegëria
http://www.bridgemanart.com/en-GB/asset/651405/joanovitch-paul-1859-1957/an-arnaut-warrior-oil-on-panel,http://centrum.pogranicze.sejny.pl/poczt.php?lp=171&session_id=d89b7fbc69102abe00c6e524a7b309b9

Σκόντρα-Γκεκαριά

Σκόντρα-Γκεκαριά
http://tanmarket.com/collectionist/gallery/marubi/STUDIO_MARUBI_036x.jpg , http://www.postcardman.net/albania/263248.jpg

Γκεκαριά-Gegëria

Αρναούτης

Αρναούτης
http://www.fineart-china.com/htmlimg/image-61991.html,http://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=146

Σκόντρα

Σκόντρα
Una brass band albanese, 1887

Κρούγια-Γκεκαριά(1848)

Γκέκας-Gegë-Γκέγκης

Γκέκας-Gegë-Γκέγκης
http://www.albanianhistory.net/texts19_2/AH1861_2.html
Μαλεσιάδα(Αιτωλοακαρνανία),Κομποθέκλα(Αιτωλοακαρνανία),
Μάζι(Φθιώτιδα),Γουλέμι(Φθιώτιδα),Γαρδίκι(Φθιώτιδα),
Μπόρσα-Κορυφή(Κοζάνη),Λεστάν-Φαρασσηνόν(Δράμα),

Γκέκας-Gegë

Γκέκας-Gegë
An Albanian volunteer serving with the Albanische Legion established in January 1916 by the Austro-Hungarian Army,http://www.iwm.org.uk/collections/item/object/205124693
Στρούμπουλας(Κρήτη),«σακουλεύτηκα»,Σπίνα(Κρήτη),
Σκόπια,«Γύφτος»,«Γιούχα»,Γιάλα,
Γούβα(Παγκράτι),Ζέλι(Φθιώτιδα),Θάλασσα-Θάλαττα,
Σκούταρι(Σέρρες),Σκράπας,Σούμα,Σουλάνι(Ανδρίτσαινα),

Aλβανοί τού Μαυροβουνίου

Στιμάγκα(Κόρινθος),Βάλλα(Μακεδονία),Mέντωρ,Ημαθία,

Κoσσυφοπέδιο-Prizren(1943)

Φίλης,Φίσκας,Φόρτης,Φλαμούρης,Φλόκας,Φρίμης,

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη
Salonique costume Albanais

Οffisier Albanais(Greece)

Οffisier Albanais(Greece)
Otto Magnus von Stackelberg (Baron) - Costumes et usages des peuples de la Grèce moderne. Rom 1825 , http://bildsuche.digitale-sammlungen.de/index.html?c=viewer&bandnummer=bsb00082064&pimage=00037&lv=1&l=en , http://eng.travelogues.gr/item.php?view=32834

Γκιουλέκας-Τσέλιο Πίτσαρη

Γκιουλέκας-Τσέλιο Πίτσαρη
Kapedani Lab Zenel Gjoleka

«JANINA, THE CAPITAL OF ALBANIA»

«JANINA, THE CAPITAL OF ALBANIA»
San Francisco Call, Volume 81, Number 138, 17 April 1897,JANINA, THE CAPITAL OF ALBANIA. This is one of the most picturesque cities in European Turkey. . It is situated on a peninsula extending out into a lake of the same name. It is reported that Greek irregulars have scouted close up to tne walls of the city, and only a few days ago telegraphic communication between Janina and Elassona, the Turkish headquarters, was destroyed

«Mentone,Cairo and Corfu»(1896)

«Mentone,Cairo and Corfu»(1896)
by Constance Fenimore Woolson,http://www.gutenberg.org/files/33367/33367-h/33367-h.htm

Tosk Albanians

Tosk Albanians
Albanian warriors wearing traditional fustanella from southern Albania.The burden of the Balkans (1905) by Edith Durham

Албанец. 1829

Албанец. 1829
http://digitalcollections.nypl.org/items/510d47e3-5419-a3d9-e040-e00a18064a99,http://nashenasledie.livejournal.com/923334.html,http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2020.html

Arnaut from Ioannina

Arnaut from Ioannina
1873.VILAYET DE YANIA.Arnaout de Yanïa (classe moyenne).Arnaout de Yanïa (classe pauvre). http://en.wikipedia.org/wiki/Ottoman_clothing,http://www.luminous-lint.com/app/contents/fra/_photographer_pascal_sebah_les_costumes_populaires_de_la_turquie_en_1873_01/,http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3691.html

The Spartan touch:albanian women who help their faghting men

The Spartan touch:albanian women who help their faghting men
1916 femmes royales en bois d'Albanais de soldats de fusiliers de Mametz Gallois de scène de guerre

Souliot warriors pursuing the enemy

Souliot warriors pursuing the enemy
Αλβανοί καταδιώκουν κάποιον εχθρό στα ορεινά της Ελλάδας, 1820. Χαλκογραφία. Σχέδιο C.R. Cockerell, χάραξη J. Clark. Hughes T.S., Travels in Sicily, Greece and Albania., τ.2, London 1820, σ.99. Αθήνα, Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή 5. 961,http://www.ime.gr/chronos/projects/fragokratia/gr/image_gallery/ath_im9.html,http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Souliotes_19th_century_painting.jpg

Mountaineer of Ioannina,Albania(!)

Mountaineer of Ioannina,Albania(!)
Mountaineer of Janina, Albania Modern high quality reproduction of a print originally published in 1894 Caption below picture:'Mountaineer of Janina,Albania',http://www.amazon.com/GREECE-Mountaineer-Ioannina-Albania-antique/dp/B008D3QRFI,http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2853.html

«Οί Αλβανοί χορεύοντες»(Θεόφιλος)

«Οί Αλβανοί χορεύοντες»(Θεόφιλος)
https://sites.google.com/site/armeddancers/albania

Albanian Guard

Albanian Guard
Henry J.Van Lennep "The oriental album"1862.The oriental album: twenty illustrations, in oil colors, of the people and scenery of Turkey, with an explanatory and descriptive text. By Rev. Henry J. Van Lennep.Van-Lennep, Henry J. (Henry John), 1815-1889 -- Artist Parsons, Charles, 1821-1910 -- Lithographer.W. Endicott & Co. -- Printer

Arnaut and his dog

Arnaut and his dog
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Arnaut_and_his_dog_by_Jean_Leon_gerome.jpg,http://www.christies.com/LotFinder/lot_details.aspx?intObjectID=5263434

Albanian

Albanian
Albanian Costume 1873,Mid-Manhattan Picture Collection, http://digitalcollections.nypl.org/items/510d47e1-12c8-a3d9-e040-e00a18064a99

Arnaut Officer in Prayer

Arnaut Officer in Prayer
1857.Jean-Léon Gérôme (French, Vésoul 1824–1904 Paris).THE METROPOLITAN MUSEUM OF ART

Arnauts

Arnauts
http://www.ebay.com/itm/Antique-Print-of-1858-Arab-Chief-Arnauts-Men-Uniform-Smoking-Pipe-/351000935488

Albanian warrior

Albanian warrior
Prayer in the Desert, 1864 "Prayer in the Desert" by Jean-Léon Gérôme - Albanian warior,http://www.wikiart.org/en/jean-leon-gerome/albanian-warior

Πυρρίχιος-Pyrrhic Dance

Les Danseurs Albanais

Les Danseurs Albanais
http://fr.wikipedia.org/wiki/Alexandre-Gabriel_Decamps

Tanz der Arnauten

Tanz der Arnauten
1856,Jean-Léon Gérôme , http://karl-may-wiki.de/index.php/Arnauten

Danse Albanaise

Albanian Duel

Albanian Duel
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Albanian_Duel_by_Alexandre_Gabriel_Decamps_1828.jpg , http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Alexandre-Gabriel_Decamps#mediaviewer/File:Albanian_Duel_by_Alexandre_Gabriel_Decamps_1828.jpg

Μοntenegro(Μαυροβούνιο)

Μοntenegro(Μαυροβούνιο)
Naš saradnik sa Cetinja, Zoran B. Zekovic, poslao nam je crteže - gravure ceških umjetnika. Na slici, Crnogorci se dogovoraju sa Arnautima, autora KAREL MAIXNER-A,http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6752.html

Αλβανικό Σύνταγμα

Tόσκης-Tosk

Tόσκης-Tosk
http://tanmarket.com/collectionist/gallery/marubi/Studio_1.MARUBI_003x.jpg

Albanian(Smyrna)

Albanian(Smyrna)
TWO STUDIES OF AN ALBANIAN GUARDSMAN AND A DRAWING OF A SHOP IN SMYRNA ON REVERSE By Denis Auguste Marie Raffet

Albanians(Chimara-Χειμάρα)

Albanians(Chimara-Χειμάρα)
National Maritime Museum,Greenwich,London.Albanians of Demetri,Summer dress,1811 and Albanian women at Cimarra,1811,http://collections.rmg.co.uk/mediaLib/342/media-342538/large.jpg,http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3009.html

Albanian women at Cimarra(Χειμάρα)

Albanian women at Cimarra(Χειμάρα)
1811,National Maritime Museum, Greenwich, London

Γκεκαριά-Gegëria

Γκεκαριά-Gegëria
RAMAZAN FEAST NIGHT MUSIC ENTERTAINMENT IN ALBANIA RAMAZAN ENGRAVING HISTORY,Richard Caton Woodville Illustrated London Magazine,June18,1883.This genuine antique engraving is titled "A NIGHT'S ENTERTAINMENT IN ALBANIA DURING THE FEAST OF RAMAZAN",published in "Harper's Weekly" June 1881.This dated engraving from the year of 1881 is 11 x 15 inches in size with wide margins.It is in excellent condition,highly displayable and ready for framing and is guaranteed to be as described , http://lord-bajromi.tumblr.com/post/78166541732/a-night-entertainment-during-ramazan-at-scutari

Mirdita-Γκεκαριά

Mirdita-Γκεκαριά
1913 Franz von Nopcsa , http://www.nopcsa.ro/#!albanezi-in-costume-nationale/zoom/c60z/image6ma , http://en.wikipedia.org/wiki/Franz_Nopcsa_von_Fels%C5%91-Szilv%C3%A1s , http://nopcsa.albanianphotography.net/index_htm_files/nopcsa_photos.pdf , http://nopcsa.albanianphotography.net/ , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5920.html

Albania

Μirdita

Μirdita
Mountain Defences in Albania, Miridites and Albanians building Stone Batteries. Illustration for The Illustrated London News, 16 October 1880.

Mirditë

Mirditë
Souvenirs de la Haute-Albanie (1901).Degrand, A. (Alexandre), b. 1844. https://archive.org/details/souvenirsdelaha01degrgoog

Royal Albanian Gendarmerie

Royal Albanian Gendarmerie
1936 , http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Albanian_Army#Royal_Guard

Σκόντρα-Shkodër(Γκεκαριά-Gegëria)

Σκόντρα-Shkodër(Γκεκαριά-Gegëria)
Foto von Pjetër Marubi (1903),http://als.wikipedia.org/wiki/Albanische_Volkstrachten#mediaviewer/Datei:Kostum_me_fustanelle_-_Pjeter_Marubi.JPG

Scutari-Shkodra

Δυρράχιο-Durrës

Δυρράχιο-Durrës
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2279609/Banished-Holy-Land-notorious-sex-scandal-future-Edvard-VII-spent-days-smoking-shooting-crocodiles-drinking-coffee--returning-home-tattoo.html

Αυλώνας-Vlorë(Λιαπουριά-Labëria)

Τίρανα-Tiranë

Τίρανα-Tiranë
https://www.flickr.com/photos/44425842@N00/10309343646/in/pool-918004@N21/

Tepelenë-Tεπελένι

Tepelenë-Tεπελένι
http://en.wikipedia.org/wiki/Ali_Pasha.«Οί Αλβανοί πολεμιστές υπήρξαν, μαζί με Έλληνες αρματολούς,το στρατιωτικό στήριγμα τού Αλή Πασά στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ανεξάρτητο αλβανοελληνικό κράτος στις ευρωπαϊκές κτήσεις της οθωμανικής επικράτειας»:ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ εκδόσεις Κ.Κουμουνδουρέα.Τάσος Βουρνάς περί δημιουργίας Ελληνο-Αλβανικού κράτους στο «Αλή Πασά,τύρρανος ή ιδιοφυής πολιτικός;»

ALBANIE

ALBANIE
L'Univers: histoire et description de tous les peuples,Published 1837 by F. Didot fréres

ALBANIE

ALBANIE
L'Univers: histoire et description de tous les peuples, Published 1837 by F. Didot fréres

Albanian Costume

Albanian Costume
1854,Albanian Costume,Mac Bean,Forbes (Artist) Sutcliffe, Justin (Lithographer),Sketches of character and costume in Constantinople, Ionian Islands &c. from the original drawings made on the spot by Capt'n. Forbes Mac Bean, 92nd Highlanders, lithographed by J. Sutcliffe,http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2014/06/claudiu-neagoe-arnautii-in-tarile-romane.html

Albanian wedding rejoicings

Albanian wedding rejoicings
1894,PROVENANCE:"Peoples of the World",by Robert Brown,published by Cassell & Co[Vol 6],http://www.antiquaprintgallery.com/albania-albanian-wedding-rejoicings--antique-print-1894-200511-p.asp , http://www.ebay.co.uk/itm/ALBANIA-Albanian-wedding-rejoicings-antique-print-1894-/400606367804

Albanian Mercenaries(Εgypt)

Albanian Mercenaries(Εgypt)
1878,Picturesque EGYPT by Prof.Georg Moritz Ebers,http://www.ebay.com/itm/Antique-PICTURESQUE-EGYPT-Egyptian-ARCHAEOLOGY-Nile-PYRAMID-Art-ARABIAN-Islam-/151126383413

Albanian League Meeting - Shkoder Nights,Albania

Albanian League Meeting - Shkoder Nights,Albania
Richard Caton Woodville, Jr.,A meeting of the Albanian League - from Harper's Weekly, (April 24, 1880), pp. 264-265.Albanian League Meeting - Shkoder Nights, Albania:http://www.ebay.com/itm/1880-Two-Large-Photogravures-Albanian-League-Meeting-Shkoder-Nights-Albania-/390699911426

Σκόντρα-Shkodër

Σκόντρα-Shkodër
http://www.delcampe.net/page/item/id,201383075,var,ALBANIA-ALBANIE-KOSTUME-KOMTARE-SHKODER-SCUTARI-DALBANIA-POSTAT-AJRORE,language,F.html

Shkodra

Shkodra
Kolë Idromeno, Dasma Shkodrane,1924

Σκόντρα-Shkodër

Σκόντρα-Shkodër
αγκυλωτός σταυρός,ένα παραδοσιακό σπίτι στη Σκόντρα,http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1

An old Albanian warrior(Greece)

An old Albanian warrior(Greece)
F.Gleason,1854,Brown University Anne S.K. Brown Military Collection,http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2011/06/1_07.html

Γκεκαριά-Gegëria-Albanian warriors

Γκεκαριά-Gegëria-Albanian warriors
http://postcardcircuit.com/postcard-Auction/darabanth-co-ltd/4008878/lot-21904-topic-postcards-militaria-postcard-auction?__utma=1.1921448816.1403028890.1404504318.1405119474.4&__utmb=1.10.9.1405119705172&__utmc=1&__utmx=-&__utmz=1.1405119474.4.4.utmcsr=google.gr|utmccn=(referral)|utmcmd=referral|utmcct=/imgres&__utmv=-&__utmk=260276109 , http://www.delcampe.com/page/item/id,110324602,var,Burrat-e-Shkodres-Albania-00-10s,language,E.html

Labëria-Ducati(Vlorë-Αυλώνας)

Labëria-Ducati(Vlorë-Αυλώνας)
Εdward Lear 1848

Albanians firing at Turks in Istib

Albanians firing at Turks in Istib
Mάλλον θα εννοεί το γνωστό Ιστίμπεη.Albanians firing at Turks in Istib, in the Balkans. Illustration from French newspaper Le Petit Parisien. April 28, 1901

ÉTUDES D'ARNAUTES

ÉTUDES D'ARNAUTES
FERDINAND-VICTOR-EUGÈNE DELACROIX (1798-1863),http://www.christies.com/lotfinder/drawings-watercolors/ferdinand-victor-eugene-delacroix-etudes-darnautes-5737555-details.aspx?from=salesummary&intObjectID=5737555&sid=3656304e-cd92-4b6c-9540-c3500bfebb2c

King Zog of Albania

King Zog of Albania
http://www.ebay.com/itm/King-Zog-of-Albania-w-sisters-in-traditional-native-costomes-1938-vintage-photo-/121387128131?pt=Art_Photo_Images&hash=item1c433c9543 , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9784.html

Soldats Albanois-Albanian Soldiers(Koroni-Greece)

Soldats Albanois-Albanian Soldiers(Koroni-Greece)
1782,βλέπε:αμάθεια η συνειδητή παράχαραξη; https://archive.org/stream/gri_33125008279701#page/n46/mode/1up , http://eng.travelogues.gr/item.php?view=44408

grecian and albanian costumes

grecian and albanian costumes
The Penny Magazine of the Society for the Diffusion of Useful Knowledge,volume 5

Shkodra

Shkodra
The Balkans from within (1904),by REGINALD WYON , https://archive.org/stream/balkansfromwithi00wyonuoft#page/n601/mode/1up , http://de.wikipedia.org/wiki/Volkstrachten_der_Albaner#mediaviewer/Datei:NativoDeScutariYAlban%C3%A9s--balkansfromwithi00wyonuoft.jpg

Shkodra

Zwei bewaffnete Arnauten in Tracht

Zwei bewaffnete Arnauten in Tracht
(Gegëria).University of Cologne Archaeological Institute Albertus Magnus Platz

The New King and Queen of Albania

The New King and Queen of Albania
The Omaha Daily bee April 19,1914.Top: Interesting Dinner Scene in the Albanian Palace, Based Upon a Sketch from Life by Caton Woodville, the Famous English Illustrator

Albanians from Scutari(Shkodra)

Albanians from Scutari(Shkodra)
Albanians from Scutari cross the Boyana to occupy Dulcigno by Richard Caton Woodville II

Group of Albanians

Group of Albanians
«Pictures from the Balkans» (1906) by John Foster Fraser , http://quod.lib.umich.edu/b/bosnia/AKP9593.0001.001?view=toc , https://archive.org/details/picturesfrombalk00frasuoft

Tirana

Tirana
http://www.delcampe.net/page/item/id,147232135,var,ALBANIA-ALBANIE-ALBANIEN-TIRANA-costume-old-postcard-see-my-description,language,E.html

Arnauts Playing Draughts

Arnauts Playing Draughts
1875,William Henry Knight , http://www.checkerschest.com/game-of-checkers/knight.htm

Epirots (Albanians of Epirus)

Epirots (Albanians of Epirus)
1894, "Peoples of the World", by Robert Brown, published by Cassell & Co[Vol 6] , http://www.antiquaprintgallery.com/greece-epirots-albanians-of-epirus---antique-print-1894-200519-p.asp

Albanians

Albanians
Balkan Home Life,Lucy Mary Jane Garnett,New York, Dodd, Mead & Co [1917], https://archive.org/details/balkanhomelife00garnuoft

A Prayer for Revenge

A Prayer for Revenge
R. Caton Woodville.A Prayer for Revenge. Illustration for The Illustrated London News, 26 October 1895. http://www.iln.org.uk/

Albanians

Albanians
The Missionary Herald (1898),American Board of Commissioners for Foreign Missions,Published for the Boardby Samuel T. Armstrong.New York Public Library

A Rebel Chief from Albania

A Rebel Chief from Albania
THE SUN(1906)

Arbanaska(Gegëria)

Arbanaska(Gegëria)
http://www.delcampe.com/page/item/id,69681181,var,ALBANIA-ARBANASKA-NARODNA-NOSNJA-ALBANESISCHE-NATIONALTRACHT-POSTCARD,language,E.html

Tomb of Skanderbeg at Alessio(Lezhë)

Tomb of Skanderbeg at Alessio(Lezhë)
In Albania with the Ghegs - Athol Mayhew - Scribner's Monthly (Jan 1881)

Κοstume Gjinokastrë

Κοstume Gjinokastrë
1939

Albania

Albania
1939

Albanians

Albanians
The photo collection of Paul Siebertz,Albania in 1909

Albanier

Albanier
1815,Fremde Länder und Völker,Wilmsen, Friedrich Philipp.

Albanians-Gegëria

Albanians-Gegëria
THE SECRET MUSEUM OF MANKIND.GIRLS OF THE EASTERN BORDER OF ALBANIA DANCING IN THE GORGEOUS DRESSES OF THEIR CLAN These girls do most of the work in the fields, while men pursue or evade vendettas. To them fall, like a holiday task, shepherding and cattle-tending, when they embroider their festive attire of white on black, lacework coifs, and stiff heraldic overdress, while their small savings go in silver-work with which to adorn further their already gorgeous costumes. The piper with trews and jacket is a northern highlander, or Gheg.

Albania,The Love-Letter

Albania,The Love-Letter
Findens' Tableaux of National Character, Beauty and Costume 1

Albanian women(Greece)

Albanian women(Greece)
Albanian women old illustration, Vasilika, Greece. Created by Villevieille after Proust, published on Le Tour du Monde, Paris, 1860 , http://www.123rf.com/photo_15080328_albanian-women-old-illustration-vasilika-greece-created-by-villevieille-after-proust-published-on-le.html , http://www.crystalgraphics.com/powerpictures/Image.Search.Details.asp?product=cg2p6741993c , http://www.shutterstock.com/pic-82851568/stock-photo-albanian-women-old-illustration-vasilika-greece-created-by-villevieille-after-proust-published.html

Arvanite peasants(Athens)

Arvanite peasants(Athens)
View of the temple of Hephaestus in Athens. In the foreground, Arvanite peasants threshing corn under the supervision of a Muslim servant who is escorting his master's son. On the left, Arvanites in provisional hut (kalyvi).A View of the Temple of Theseus.STUART, James / REVETT, Nicholas. The Antiquities of Athens measured and delineated by James Stuart F.R.S. and F.S.A. and Nicholas Revett painters and architects, vol. III (ed. Willey Reveley), London, John Nichols, 1794.

A morning call in Albania(Ohrid)

A morning call in Albania(Ohrid)
Frontispiece to the edition. The house of the Mudir, Ottoman governor of Ohrid. A morning call in which Adelaide Mary Walker was present. An affluent Albanian lady pays a visit to the Turkish commander's wife, escorted by her young daughter. A maidservant offers the visitors flowers from the house's garden.WALKER, Mary Adelaide. Through Macedonia to the Albanian Lakes, London, Chapman and Hall, 1864.

Greek highland troops

Greek highland troops
1878,Types of greek highland troops 1878 wearing Fustanella,National Historical Museum of Greece

Greece

Greece
Peoples Of All Nations Hammerton, J.A. Published by Educational Book Co., London, 1920 , http://www.abebooks.com/Peoples-Nations-Hammerton-J.A-Educational-Book/954598915/bd

Albanian dance at the Theseion(Athens)

Albanian dance at the Theseion(Athens)
British Museum.Albanian dance at the Theseion (Temple of Hephaestus), Athens Graphite with watercolour Verso: sketch of one of the caryatids from the Erectheum Graphite.Albanian dance at the Theseion / the second day of Easter 16th April 1811.Samuel Pepys Cockerell (ed.), 'Travels in Southern Europe and the Levant, 1810-1817. The Journal of C. R. Cockerell, R.A.' (1903, Reprinted 1999).C. A. Hutton, 'A Collection of Sketches by C. R. Cockerell, R. A.', JHS 29 (1909), pp. 53-59.David Watkin, 'The Life and Work of C. R. Cockerell', (London 1974).

Modern Greek Peasants

Modern Greek Peasants
Modern Greek Peasants. Illustration from The Countries of the World by Robert Brown (Cassell, c 1890).

Albanais

Albanais
1836

Greek funeral at Levadeia (Attica)

Greek funeral at Levadeia (Attica)
1894

Famille albanaise en voyage(Messenia-Greece)

Famille albanaise en voyage(Messenia-Greece)
Albanian family traveling.Famille albanaise en voyage.CASTELLAN, Antoine-Laurent. Lettres sur la Morée et les iles de Cérigo, Hydra et Zante; Par A.L. Castellan. Avec vingt-trois dessins de l'auteur, gravés par lui-même, et trois plans, Paris, chez H. Agasse, 1808.Aikaterini Laskaridis Foundation Library

Έλληνες ποιμένες-Greek sheperds

Albanians in the Morea(Greece)

Albanians in the Morea(Greece)
National Gallery of Victoria,Melbourne.LAURENT, Peter Edmund. Recollections of a classical Tour through various Parts of Greece, Turkey, and Italy, made in the Years 1818 & 1819, London, G. and W. B. Whittaker, 1821.Aikaterini Laskaridis Foundation Library , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2011/01/blog-post_16.html,http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2011/07/blog-post_19.html,http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2014/03/greek-albanian-costumes1800.html , http://eng.travelogues.gr/item.php?view=51229 , http://bbf.dipf.de/cgi-opac/bil.pl?t_direct=x&fullsize=yes&f_IDN=b0005008berl
Φόρτωση...