Το ζυμαρικό που τρώνε οι αρβανίτες και όλοι όσοι ξέρουν.... Πάει σκέτο ή με προβατίνα στα κάρβουνα...Μία συνταγή που χάνεται στα βάθη των αιώνων....Ποιός από εμάς μπορεί να ξεχάσει τη γιαγιά που με τα κουρασμένα της χέρια έπλαθε το ζυμάρι στο σοφρά, και έβαζε όλη την τέχνη και όλη την αγάπη της για να κάνει το πιο νόστιμο φαγητό που γνωρίσαμε εμείς οι αρβανίτες και όχι μόνο....Ένα φαγητό που κράτησε όρθιους μεγάλη μερίδα ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο ή την ηλικία, ανεξάρτητα από εθνικότητες, κυρίως όμως τους παππούδες και τους γονείς μας, στα δύσκολα χρόνια της κατοχής, τότε που η πατρίδα μας δοκιμαζόταν άσχημα από την πείνα..Ένα έθιμο που αναβιώνει την περίοδο της αποκριάς κυρίως, αλλά και κάθε φορά που το γλεντάμε.....Τώρα υπάρχουν έτοιμες για το πιάτο, εσείς βάλτε απλά την προβατίνα.....
- Е-пошта:
- liosis.liosis@yahoo.gr
Recent News
- News:
- Όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες για τις ντόντιλιες ας απευθυνθεί στο email μου.
- http://mk-mk.facebook.com/group.php?gid=59624723637