«Παιδιόθεν καί εξ απαλών ονύχων,ού μην αλλά καί πατρόθεν καί από πάππου καί των άλλων προγόνων,την Αλβανίαν εμάθομεν να θεωρούμε επαρχία ελληνικήν...τούς δε Αλβανούς Έλληνας γνησιωτάτους καί ελληνικωτάτους»(Λουκάς Μπέλλος)
«Η διαίρεσις ημών Αλβανών καί Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων.Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες,θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν,νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα»(εφημερίς «Νεολόγος» αριθ.φ.617,Κων/πολη 1870)
«Ελλάς άνευ Αλβανίας καί Αλβανία άνευ Ελλάδος ουδέν γενναίον δύνανται να επιτελέσωσιν εν τη Χερσονήσω τού Αίμου»(Νεοκλής Καζάζης)
«...Οί Έλληνες είνε Αλβανοί καί οί Αλβανοί είνε Έλληνες»(Βλάσης Γαβριηλίδης,ιδρυτής καί διευθυντής της εφημερίδος «Ακρόπολις»,1883)
«Όπου υπήρχον Αλβανοί άποικοι,έμειναν καί ζώσι σήμερον άθικτοι,αμόλυντοι,αδελφοί Έλληνες πάντες,υπερήφανοι διά τούτο..»(Αντώνιος Δ.Κεραμόπουλος)
«Ευγνωμοσύνης καθήκον,πολιτισμού υποχρέωσις ήτο,οί νεώτεροι Έλληνες ελευθερωθέντες τού τυρρανικού ζυγού καί ανεξάρτητον έθνος αποτελέσαντες να στρέψωσιν το βλέμμα των περί τα περί εαυτούς ομογενή φύλα καί τον εκπολιτισμόν τούτων,αν όχι την απελευθέρωσιν,μία των κυρίων ενασχολιών των να έχωσιν.Εκείνο δε, πέριξ τού οποίου πάσα μέριμνα Κυβερνητική καί ιδιωτική έπρεπε να περιστραφεί,είναι η Αλβανία,ο ιπποτικός εκείνος τόπος όστις διά των ανδρείων τέκνων του,τα μάλα συνετέλεσεν είς την απελευθέρωσιν τού τμήματος τούτου της Ελλάδος..»(Κων/νος Χ.Βάμβας)
«Επί των οροπεδίων της Αλβανίας απαντώνται πλείστοι νομάδες καί ποιμένες λαοί,παρ' οίς ανευρίσκονται Ομηρικά έθη καί ήθη καί έθιμα.Εν τη Αλβανία πολλαί σκηναί της Ιλιάδος καί της Οδυσσείας αλλά καί της Αινειάδος διαδραματίζονται πολλά ολίγον αυταίς παραλάσσουσαι»(ελληνική εφημερίς της Ρουμανίας «Δεκέβαλος» 1874,αρ.2 καί 7)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

WikiLeaks: «Μαφιόζικο κράτος η Ρωσία»

Υπό το κράτος της μαφίας τελεί η Ρωσία, θεωρεί Ισπανός εισαγγελέας, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks, που δημοσιοποιεί διαβαθμισμένα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η μαφία "κυβερνά επίσης τη Λευκορωσία και την Τσετσενία και ασκεί 'εκτεταμένο έλεγχο' επί ζωτικών τομέων της διεθνούς οικονομίας, όπως είναι ο τομέας του αλουμινίου". Μάλιστα, σε ένα από τα έγγραφα, ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: ο βαθμός στον οποίο εμπλέκεται και ο Ρώσος πρωθυπουργός στις ενέργειες της μαφίας. Την ίδια ώρα, νέο ένταλμα σύλληψης κατά του ιδρυτή του WikiLeaks εξέδωσε η σουηδική Εισαγγελία, καθώς λάθη στη διατύπωση του υπάρχοντος εντάλματος φέρεται να εμποδίζουν τις βρετανικές Αρχές να συλλάβουν τον Τζούλιαν Άσαντζ, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στη ΝΑ Αγγλία. Εξάλλου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας αρνήθηκε να επιτρέψει στον Τζούλιαν Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εις βάρος του για "βιασμό και σεξουαλική επίθεση".

"Χέρι-χέρι με το οργανωμένο έγκλημα"

Η Ρωσία είναι "μαφιόζικο" κράτος, τα πολιτικά κόμματα της οποίας λειτουργούν "χέρι με χέρι" με το οργανωμένο έγκλημα, θεωρεί Ισπανός εισαγγελέας, οι εκτιμήσεις του οποίου περιλαμβάνονται στο αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks.
Ο εισαγγελέας Χοσέ Γκονθάλεθ, ο οποίος ερευνά εδώ και μία δεκαετία το ρωσικό οργανωμένο έγκλημα, "θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει διαφοροποίηση ανάμεσα στις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης και στις ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος", σύμφωνα με το τηλεγράφημα το οποίο εστάλη τον Φεβρουάριο 2010 από την αμερικανική πρεσβεία στη Μαδρίτη.
Ο Ισπανός εισαγγελέας συμφωνεί με τη θέση του Ρώσου αντικαθεστωτικού Αλεξάντρ Λιτβινιένκο, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Λονδίνο τον Νοέμβριο 2006 και θεωρούσε ότι η δηλητηρίασή του με ραδιενεργό πλουτώνιο 210 ήταν έργο των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας του ρωσικού κράτους, οι οποίες "είναι τα αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος".
"Ορισμένα πολιτικά κόμματα στη Ρωσία ενεργούν χέρι με χέρι με το οργανωμένο έγκλημα", θεωρεί ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το τηλεγράφημα.
"(Ο εισαγγελέας) εξηγεί ότι το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, δημιουργήθηκε από την KGB και τον διάδοχό της, τo SVR, που στεγάζει πολλούς σκληρούς εγκληματίες", αναφέρεται στο διπλωματικό έγγραφο.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, υπάρχουν επίσης "αποδεδειγμένοι δεσμοί ανάμεσα σε ρωσικά πολιτικά κόμματα και το οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση όπλων".
Οι ρωσικές αρχές χρησιμοποιούν τη μαφία για επιχειρήσεις τις οποίες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν "αξιοπρεπώς ως κυβέρνηση", όπως είναι η αποστολή όπλων στους Κούρδους για την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας.
Ο Ισπανός εισαγγελέας είναι επίσης πεπεισμένος ότι οι αξιωματούχοι των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών βρίσκονται πίσω από την υπόθεση του Arctic Sea, για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε όπλα στο Ιράν το 2009, σύμφωνα με το διπλωματικό τηλεγράφημα.
Σε άλλο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας, το οποίο εστάλη μετά τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινιένκο, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντάνιελ Φράιντ έθετε το ερώτημα "εάν υπηρεσίες ασφαλείας εκτός ελέγχου μπορούν να ενεργούν χωρίς να το γνωρίζει ο (Βλαντιμίρ) Πούτιν", γνωρίζοντας "την προσήλωση του Ρώσου πρωθυπουργού στις λεπτομέρειες".

Times: "Γνώριζε η βρετανική αστυνομία"

"Για μας δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως θα ερευνήσουμε το θέμα", τόνισε ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας, αναφορικά με τη διατύπωση του κειμένου του εντάλματος για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, προσθέτοντας ότι "αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επαφή με την Βρετανία για να μάθουμε αν υπάρχει πρόβλημα και αν ναι ποιο είναι αυτό".
Η βρετανική εφημερίδα Times, που επικαλείται αστυνομική πηγή, αποκαλύπτει πως η αστυνομία της χώρας γνώριζε πως ο Ασάνζ κρυβόταν ίσως στη ΝΑ Βρετανία, αλλά δεν μπορούσε να επέμβει διότι το σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη.
Η Interpol εξέδωσε την Τρίτη ένταλμα σύλληψης κατά του 39χρονου Ασάνζ, ο οποίος καταζητείται από τη Σουηδία ως ύποπτος για "βιασμό και σεξουαλική επίθεση"
Υπενθυμίζεται ότι το WikiLeaks άρχισε από την Κυριακή την σταδιακή δημοσιοποίηση 251.000 αμερικανικών απόρρητων διπλωματικών εγγράφων.
Σουηδία- WikiLeaks: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας αρνήθηκε να επιτρέψει στον Τζούλιαν Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

"Ισχύει το ένταλμα σύλληψης"

Έφεση άσκησε ο δικηγόρος του Ασάνζ κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η Interpol, ενώ ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες. Η δικαστική απόφαση σημαίνει ότι τόσο το ένταλμα σύλληψης της σουηδικής αστυνομίας όσο και εκείνο της Interpol ισχύουν.
"Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έδωσε άδεια για την άσκηση έφεσης κι έτσι εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Εφετείου Svea", δήλωσε στο Reuters η αξιωματούχος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Κέρστιν Νόρμαν.
Πάντως, όπως δήλωσε ο συνήγορος του δρυτή του WikiLeaks, ο Ασάνζ θα αντιταχθεί στην έκδοσή του προς τη Σουηδία αν συλληφθεί.
Πηγές: ΝΕΤ, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.ert.gr/el/kosmos/eidiseis/50220-wikileaks-mafioziko-kratos-i-rosia



  • 02/12/2010 13:12 - WikiLeaks: «Μαφιόζικο κράτος η Ρωσία»
  • ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

    Η Αρβανιτιά στο Μοριά

    Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες

    Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες
    http://openarchives.gr/view/412853

    Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας

    Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας
    http://invenio.lib.auth.gr/record/1887

    ΜΠΕΣΑ

    ΜΠΕΣΑ
    Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «ΜΠΕΣΑ»

    Άρβανον

    Άρβανον
    Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «Άρβανον»

    Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας

    Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας
    Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας Βόρειας-Δυτικής Αττικής(1992)

    Arbërës-Arbanas

    Μπεκτασήδες

    Μπεκτασήδες
    Βλέπε γιά Αλήπασα-Ρήγα Φεραίο

    Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες

    Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες
    «Αρβανίτες καί Αλβανοί Μετανάστες:Διαπραγμάτευση της Συλλογικής Ταυτότητας σε μιά αγροτική κοινότητα τού Νομού Αργολίδας» της Αγγελικής Αθανασοπούλου.

    Ήπειρος-Ιλλυρίς

    Arnaoutes

    Arnauten-Albanesen-Skipetaren-Arbanitai

    Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας

    Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας
    Ιωάννης Μπαλάσκας:Ομοσπονδία Ελλάδας-Αλβανίας,σλαυική επιβουλή είς βάρος τού Ελληνισμού

    Σούλι καί Σουλιώτες

    Η ζωή των Αρβανιτών

    Αρβανίτικο Μοιρολόϊ

    Οί Αρβανίτες της Αττικής

    Η συμβολή των Αρβανιτών

    Μήτρος-Τρούκης

    Αρβανίτικα θέματα

    Arbanasi

    Γάμος καί Γαμήλια Σύμβολα

    Τhe Highland Lute

    Τhe Highland Lute
    The Albanian national epic

    Αρβανίτες καί Έλληνες

    Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821

    Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821
    Grec et Arnaute Ethnographique des peuples de la Russie 1862 (Pauli Gustav Theodore Hristianovich) , http://skif-tag.livejournal.com/682663.html , http://fotki.yandex.ru/users/humus777/album/284616 , http://old.rgo.ru/2011/01/drugogo-roda-lyudi-arnauty/

    «Η εικόνα της Αλβανίας καί των Αλβανών στην Ελλάδα τού 19ου αιώνα» τού Ν.Γκίκα

    Η μάχη στη Σελλασία

    Η μάχη στη Σελλασία
    Funerary mask with helmet Gold funerary mask with bronze 'Illyrian' helmet from the cemetery of Sindos, circa 520 BC, Thessaloniki, Archaeological Museum,http://www.macedonian-heritage.gr/HellenicMacedonia/en/img_B1217a.html

    Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5

    Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5
    Κορυτσά,Πελασγοί καί Ιλλυριοί,Γκέγκες καί Δωριείς,Μακεδονία καί Ιλλυρο-Πελασγοί, Πελασγικές Θεότητες κτλπ.

    Αλβανοί,αποσπάσματα από «Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους»

    Έλληνες καί Αλβανοί της Κάτω Ιταλίας

    ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

    ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
    ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΡΒΑΝΟΝ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

    Αρβανίτες μουσουλμάνοι

    Θεσσαλονίκη-Salonika

    Албанец. 1829

    The Spartan touch:albanian women who help their fighting men

    Albanian Guard

    Albanian Duel

    Albania

    Gegëria

    Gegëria

    Royal Albanian Gendarmerie

    Αυλώνας-Vlorë(Λιαπουριά-Labëria)

    Albanian wedding rejoicings

    Gegëria

    An old Albanian warrior(Greece)

    Albanians firing at Turks in Istib

    Albanians firing at Turks in Istib
    Mάλλον θα εννοεί το γνωστό Ιστίμπεη.Albanians firing at Turks in Istib, in the Balkans. Illustration from French newspaper Le Petit Parisien. April 28, 1901

    King Zog of Albania

    King Zog of Albania
    http://www.ebay.com/itm/King-Zog-of-Albania-w-sisters-in-traditional-native-costomes-1938-vintage-photo-/121387128131?pt=Art_Photo_Images&hash=item1c433c9543 , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9784.html

    grecian and albanian costumes

    The New King and Queen of Albania

    Pogradec

    A Prayer for Revenge

    Albanians

    A Rebel Chief from Albania

    A Rebel Chief from Albania
    THE SUN(1906)

    Albanese mercenaries in a coffeeshop

    Albanese mercenaries in a coffeeshop
    A painting by Albert Franke

    Tomb of Skanderbeg at Alessio(Lezhë)

    Alessio-Lezhë (Gegëria)

    Albanians at the tomb of Scanderbeg(Lezhë)

    Tosks with Ghegs

    Tosks with Ghegs
    Oldest and Quaintest of Balkan Peoples By M. Edith Durham

    Albania

    Albania
    1939

    A Game of Chess(Gegëria)

    A Game of Chess(Gegëria)
    ALBERT JOSEPH FRANKE (German,1860-1924) , https://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=38058&size=large , http://www.liveauctioneers.com/item/11365716_attributed-to-albert-joseph-franke-german-1860 , http://www.masterart.com/Albert-Joseph-Franke-1860-1924-Board-Players-PortalDefault.aspx?tabid=53&dealerID=279&objectID=601523

    Albanians

    Albanians
    The photo collection of Paul Siebertz,Albania in 1909

    Albanier

    Albanier
    1815,Fremde Länder und Völker,Wilmsen, Friedrich Philipp.

    Albanians-Gegëria

    Study of Three Albanian Arnavuts and a Woman in Albanian Costume

    En Albanie

    Albania,The Love-Letter

    Southern Albania

    Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)

    Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)
    Edward Lear. http://oasis.lib.harvard.edu/oasis/deliver/~hou01475

    Greek highland troops

    Greece

    Greece
    Peoples Of All Nations Hammerton, J.A. Published by Educational Book Co., London, 1920 , http://www.abebooks.com/Peoples-Nations-Hammerton-J.A-Educational-Book/954598915/bd

    Modern Greek Peasants

    Greek funeral at Levadeia (Attica)

    Greek funeral at Levadeia (Attica)
    1894

    Έλληνες ποιμένες-Greek sheperds

    Chicago(1949)

    Albanians(Australia)