«Παιδιόθεν καί εξ απαλών ονύχων,ού μην αλλά καί πατρόθεν καί από πάππου καί των άλλων προγόνων,την Αλβανίαν εμάθομεν να θεωρούμε επαρχία ελληνικήν...τούς δε Αλβανούς Έλληνας γνησιωτάτους καί ελληνικωτάτους»(Λουκάς Μπέλλος)
«Η διαίρεσις ημών Αλβανών καί Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων.Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες,θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν,νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα»(εφημερίς «Νεολόγος» αριθ.φ.617,Κων/πολη 1870)
«Ελλάς άνευ Αλβανίας καί Αλβανία άνευ Ελλάδος ουδέν γενναίον δύνανται να επιτελέσωσιν εν τη Χερσονήσω τού Αίμου»(Νεοκλής Καζάζης)
«...Οί Έλληνες είνε Αλβανοί καί οί Αλβανοί είνε Έλληνες»(Βλάσης Γαβριηλίδης,ιδρυτής καί διευθυντής της εφημερίδος «Ακρόπολις»,1883)
«Όπου υπήρχον Αλβανοί άποικοι,έμειναν καί ζώσι σήμερον άθικτοι,αμόλυντοι,αδελφοί Έλληνες πάντες,υπερήφανοι διά τούτο..»(Αντώνιος Δ.Κεραμόπουλος)
«Ευγνωμοσύνης καθήκον,πολιτισμού υποχρέωσις ήτο,οί νεώτεροι Έλληνες ελευθερωθέντες τού τυρρανικού ζυγού καί ανεξάρτητον έθνος αποτελέσαντες να στρέψωσιν το βλέμμα των περί τα περί εαυτούς ομογενή φύλα καί τον εκπολιτισμόν τούτων,αν όχι την απελευθέρωσιν,μία των κυρίων ενασχολιών των να έχωσιν.Εκείνο δε, πέριξ τού οποίου πάσα μέριμνα Κυβερνητική καί ιδιωτική έπρεπε να περιστραφεί,είναι η Αλβανία,ο ιπποτικός εκείνος τόπος όστις διά των ανδρείων τέκνων του,τα μάλα συνετέλεσεν είς την απελευθέρωσιν τού τμήματος τούτου της Ελλάδος..»(Κων/νος Χ.Βάμβας)
«Επί των οροπεδίων της Αλβανίας απαντώνται πλείστοι νομάδες καί ποιμένες λαοί,παρ' οίς ανευρίσκονται Ομηρικά έθη καί ήθη καί έθιμα.Εν τη Αλβανία πολλαί σκηναί της Ιλιάδος καί της Οδυσσείας αλλά καί της Αινειάδος διαδραματίζονται πολλά ολίγον αυταίς παραλάσσουσαι»(ελληνική εφημερίς της Ρουμανίας «Δεκέβαλος» 1874,αρ.2 καί 7)

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Το ΔΝΤ είναι ελληνορθόδοξο;

24/08/2010 από Po

Αφορολόγητη Εκκλησία και Υπερεξοπλισμοί στο απυρόβλητο

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εργώδη πράσινη ανάπτυξη η οποία ξετυλίγεται μπροστά μας κάτω από την ηγεσία του («υπάρχουν λεφτά») «Έλληνος Στοχαστού» ΓΑΠ (θα επιμένω να ρωτάω πόσο κόστισε το σχετικό υμνητικό άρθρο του αμερικανικού Τύπου στα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. (Ασφαλώς πολύ λιγότερο πάντως από όσο οι Μακεδονομαχίες του μυστικοκονδυλιάρχη κ.Σαμαρά). Οσονούπω, σε κάποια φεγγάρια, θα ξεκινήσουν και οι πρώτες δίκες αυτών που λεηλάτησαν το Δημόσιο Ταμείο και η ανεξάρτητος ελληνική Δικαιοσύνη θα λάμψει δια μιαν ακόμη φοράν. Στο μεταξύ τα οικονομικά ελλείμματα καλύπτονται από τους άνεργους, τους ασθενείς των Νοσοκομείων,
τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους συνταξιούχους, τους ειλικρινείς φορολογούμενους, τους κοινωνικά περιθωριοποιημένους, αυτούς που θα απολυθούν λόγω Καλλικράτη, αυτούς που θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση κατόπιν προειδοποιήσεως, και τους μισθωτούς. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε την Αμερική και ανακοινώνει θριαμβευτικά ανώνυμους φοροδιαφεύγοντες του καλού κόσμου (Μύκονος, Κολωνάκι κλπ), οι οποίοι θα ακολουθήσουν τη συνήθη χρονοβόρο διαδικασία μέχρι να παραγραφούν οι φοροκλοπές τους. Θα είχε ενδιαφέρον αν το Υπουργείο τολμούσε (αστειεύομαι βέβαια) να ψάξει (απλή διασταύρωση με το Ε9) πόσοι ξέφευγαν από τον Φ.Μ.Α.Π. τον οποίο πλήρωναν μόνο κάτι κορόϊδα, ούτε ο ένας στους τέσσερις από τους υπόχρεους.. Ταυτόχρονα ανακαλύφθηκαν και οι Δυτικές Ινδίες και βγήκε στη φόρα το αισχρό όργιο φαρμάκων μηχανημάτων κλπ στα Νοσοκομεία, το οποίο αγνοούσαν μόνο ο κ.Σημίτης και ο σύζυγος της εκ Νηπιαγωγών διδάκτορος της Ιατρικής. Οι σχετικές δίκες θα γίνουν μόλις τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις Τσοχατζόπουλου, Τσουκάτου και Μαντέλη.

Έχω όμως δυο απορίες στις οποίες δίνω μεν κάποιες απαντήσεις, αλλά ξέροντας πόσο κακόπιστος γίνομαι λόγω των εμμονών μου, ζητώ και την συμβολή των αναγνωστών μας. Περιέργως το ΔΝΤ αρνείται επίμονα να αντλήσει έσοδα από δυο χρυσοφόρους Πακτωλούς, χωρίς μάλιστα να αδικήσει κανέναν. Από τη δραστική μείωση των παρανοϊκών στρατιωτικών μας εξοπλισμών που σπάνε παγκόσμιο ρεκόρ και από τη ζάπλουτη, φοροκλέφτρα, κρατικά επιδοτούμενη και σκανδαλοποιό Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η απάντηση στο πρώτο ζήτημα είναι απλή. Οι Υπερεξοπλισμοί δεν ωφελούν μόνο κάποιους υπερπατριώτες μιζαδόρους, αλλά όπως κατήγγειλε και ο επικεφαλής των Ευρωπρασίνων Κόν Μπέντιτ, http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=159803 η Ψωροκώσταινα χρηματοδοτεί έτσι τις δυτικές οικονομίες. Φοβάμαι πως ο μόνος Έλληνας πατριώτης είναι ο κόκκινος Ντάνι γιατί ακόμη και η Αριστερά (με εξαίρεση μια παλιά ερώτηση Αλαβάνου στον Καραμανλή Β΄) δεν αναφέρεται με ιδιαίτερη επιμονή σ’αυτό το γιγαντιαίο οικονομικό και ψυχροπολεμικό έγκλημα, ούτε διαφωτίζει αναλυτικά τους πολίτες στο θέμα, ούτε μπαίνει στο δύσκολο μονοπάτι να εξηγήσει τι σημαίνει η υπεράσπιση της ελληνικής πατέντας του αντεστραμμένου κόλουρου κώνου του εναέριου μας χώρου για την Παιδεία και για την Υγεία. Ενίοτε μάλιστα πλειοδοτεί σε πατριωτική κινδυνολογία μέσω βουλευτών της όπως η κα Κανέλλη και ο κ. Λαφαζάνης (προστάτης των αναξιοπαθούντων πιλότων της Π.Α.). Πάει αυτό λοιπόν, απαντήθηκε. Το ΔΝΤ κάνει τα στραβά μάτια, όχι γιατί διαθέτει τον πατριωτισμό των κ.κ. Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, αλλά επειδή μεριμνά και για τα συμφέροντα των δυτικών πολεμικών βιομηχανιών και Οικονομιών.

Του Γ. Καλαϊντζή στην "Ελευθεροτυπία"

Η απάντηση στο δεύτερο ζήτημα είναι κάπως πιο περίπλοκη. Αποκλείεται κατηγορηματικά το ΔΝΤ να διακατέχεται από τα άδολα ορθόδοξα αισθήματα τύπου ΓΑΠ-Καραμανλή-Σαμαρά-Καρατζαφέρη. Ούτε κερδίζει τίποτα η Δύση από τον αμαρτωλό χορό των δις της ΔΙΣ (Διαρκούς Ιεράς Συνόδου). Η μόνη απάντηση που βρίσκω είναι μια. Οι ιθαγενείς ιθύνοντες έβαλαν τη μια και μοναδική κόκκινη γραμμή στην Τρόϊκα: Μη θίγετε τα Ιερά και τα Όσια Ταμεία, τη βιομηχανία αποβλάκωσης των ψηφοφόρων, τη φάμπρικα της θεαμαπάτης, των υποκρισιών, των πληρωμένων ελπίδων, των εθνικιστικών φαντασιώσεων, των μυστικιστικών ονειρώξεων, των θαυμάτων και οραμάτων, το βυζαντινό αισχρουργείο που γουρουνοποιεί, προβατοποιεί και δουλοποιεί τους υπηκόους μας, το παχυλό ταμείο που ξέρει να αμείβει υπόγεια τους ευσεβείς πονηρούς πολιτευτές. Κάτω τα χέρια από την ορθόδοξη θρησκεία που όπως λέει κι ο ποιητής «ταϊζει το λαό χασίσι, όνειρα, ψέματα και μίση».

Τώρα για να είμαι δίκαιος, δεν μου φταίει το ΔΝΤ. Αυτό κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Εδώ το εκκλησιαστικό Φιλόπτωχο με το αφανές κοινωνικό του έργο, φαίνεται πως ξέρει να γοητεύει ακόμη και την Αριστερά, που μετά από κάποιο χαμηλότονο θόρυβο περί την φορολόγησή του ιερού θησαυροφυλάκιου για την τιμή των όπλων, τώρα σιγεί αιδημόνως. Ούτε μια πικετοφορία ή μια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πόρτα του Αρχιεπισκόπου Σιβιτανιδείου Βουλιαγμένης και Βοιωτοπεδίου έτσι για τα μάτια του κόσμου; Αυτή η ‘άκρα του τάφου σιωπή’ στο θέμα του αφορολόγητου με ξενίζει. Διάβολε, 85% των πολιτών φέρονται σε σχετικά γκάλοπ να ζητούν τη φορολόγηση και μόλις 12%, όχι. Ο Ρωμιός όταν κινδυνεύει η τσέπη του, παύει να υποκρίνεται. Αυτή η απραξία της Αριστεράς ψήφους δεν της φέρνει. Ηθικό ή ιδεολογικό έρεισμα ασφαλώς δεν έχει. Είναι εξ άλλου τώρα απαραίτητη η κραυγή «φορολογείστε ουσιαστικά την Εκκλησία» όσο ποτέ άλλοτε. Ο ίδιος ο Χριστός τη θέλει κατηγορηματικά φτωχή και φιλόπτωχη και όχι χρυσοφόρα πόρνη της Βαβυλώνας. Φοβάμαι λοιπόν πως κάτι σάπιο υπάρχει στα πολυάριθμα προσωπικά καπετανάτα της αριστερής Δανιμαρκίας.

Αν υπάρχει κάποια πιο παρήγορη εξήγηση, θα φιλοξενηθεί ευχαρίστως.


http://roides.wordpress.com/2010/08/24/24aug10/

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Η Αρβανιτιά στο Μοριά

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες
http://openarchives.gr/view/412853

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας
http://invenio.lib.auth.gr/record/1887

ΜΠΕΣΑ

ΜΠΕΣΑ
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «ΜΠΕΣΑ»

Άρβανον

Άρβανον
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «Άρβανον»

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας
Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας Βόρειας-Δυτικής Αττικής(1992)

Arbërës-Arbanas

Μπεκτασήδες

Μπεκτασήδες
Βλέπε γιά Αλήπασα-Ρήγα Φεραίο

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες
«Αρβανίτες καί Αλβανοί Μετανάστες:Διαπραγμάτευση της Συλλογικής Ταυτότητας σε μιά αγροτική κοινότητα τού Νομού Αργολίδας» της Αγγελικής Αθανασοπούλου.

Ήπειρος-Ιλλυρίς

Arnaoutes

Arnauten-Albanesen-Skipetaren-Arbanitai

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας
Ιωάννης Μπαλάσκας:Ομοσπονδία Ελλάδας-Αλβανίας,σλαυική επιβουλή είς βάρος τού Ελληνισμού

Σούλι καί Σουλιώτες

Η ζωή των Αρβανιτών

Αρβανίτικο Μοιρολόϊ

Οί Αρβανίτες της Αττικής

Η συμβολή των Αρβανιτών

Μήτρος-Τρούκης

Αρβανίτικα θέματα

Arbanasi

Γάμος καί Γαμήλια Σύμβολα

Τhe Highland Lute

Τhe Highland Lute
The Albanian national epic

Αρβανίτες καί Έλληνες

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821
Grec et Arnaute Ethnographique des peuples de la Russie 1862 (Pauli Gustav Theodore Hristianovich) , http://skif-tag.livejournal.com/682663.html , http://fotki.yandex.ru/users/humus777/album/284616 , http://old.rgo.ru/2011/01/drugogo-roda-lyudi-arnauty/

«Η εικόνα της Αλβανίας καί των Αλβανών στην Ελλάδα τού 19ου αιώνα» τού Ν.Γκίκα

Η μάχη στη Σελλασία

Η μάχη στη Σελλασία
Funerary mask with helmet Gold funerary mask with bronze 'Illyrian' helmet from the cemetery of Sindos, circa 520 BC, Thessaloniki, Archaeological Museum,http://www.macedonian-heritage.gr/HellenicMacedonia/en/img_B1217a.html

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5
Κορυτσά,Πελασγοί καί Ιλλυριοί,Γκέγκες καί Δωριείς,Μακεδονία καί Ιλλυρο-Πελασγοί, Πελασγικές Θεότητες κτλπ.

Αλβανοί,αποσπάσματα από «Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους»

Έλληνες καί Αλβανοί της Κάτω Ιταλίας

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΡΒΑΝΟΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Αρβανίτες μουσουλμάνοι

Θεσσαλονίκη-Salonika

Албанец. 1829

The Spartan touch:albanian women who help their fighting men

Albanian Guard

Albanian Duel

Albania

Gegëria

Gegëria

Royal Albanian Gendarmerie

Αυλώνας-Vlorë(Λιαπουριά-Labëria)

Albanian wedding rejoicings

Gegëria

An old Albanian warrior(Greece)

Albanians firing at Turks in Istib

Albanians firing at Turks in Istib
Mάλλον θα εννοεί το γνωστό Ιστίμπεη.Albanians firing at Turks in Istib, in the Balkans. Illustration from French newspaper Le Petit Parisien. April 28, 1901

King Zog of Albania

King Zog of Albania
http://www.ebay.com/itm/King-Zog-of-Albania-w-sisters-in-traditional-native-costomes-1938-vintage-photo-/121387128131?pt=Art_Photo_Images&hash=item1c433c9543 , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9784.html

grecian and albanian costumes

The New King and Queen of Albania

Pogradec

A Prayer for Revenge

Albanians

A Rebel Chief from Albania

A Rebel Chief from Albania
THE SUN(1906)

Albanese mercenaries in a coffeeshop

Albanese mercenaries in a coffeeshop
A painting by Albert Franke

Tomb of Skanderbeg at Alessio(Lezhë)

Alessio-Lezhë (Gegëria)

Albanians at the tomb of Scanderbeg(Lezhë)

Tosks with Ghegs

Tosks with Ghegs
Oldest and Quaintest of Balkan Peoples By M. Edith Durham

Albania

Albania
1939

A Game of Chess(Gegëria)

A Game of Chess(Gegëria)
ALBERT JOSEPH FRANKE (German,1860-1924) , https://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=38058&size=large , http://www.liveauctioneers.com/item/11365716_attributed-to-albert-joseph-franke-german-1860 , http://www.masterart.com/Albert-Joseph-Franke-1860-1924-Board-Players-PortalDefault.aspx?tabid=53&dealerID=279&objectID=601523

Albanians

Albanians
The photo collection of Paul Siebertz,Albania in 1909

Albanier

Albanier
1815,Fremde Länder und Völker,Wilmsen, Friedrich Philipp.

Albanians-Gegëria

Study of Three Albanian Arnavuts and a Woman in Albanian Costume

En Albanie

Albania,The Love-Letter

Southern Albania

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)
Edward Lear. http://oasis.lib.harvard.edu/oasis/deliver/~hou01475

Greek highland troops

Greece

Greece
Peoples Of All Nations Hammerton, J.A. Published by Educational Book Co., London, 1920 , http://www.abebooks.com/Peoples-Nations-Hammerton-J.A-Educational-Book/954598915/bd

Modern Greek Peasants

Greek funeral at Levadeia (Attica)

Greek funeral at Levadeia (Attica)
1894

Έλληνες ποιμένες-Greek sheperds

Chicago(1949)

Albanians(Australia)