«Πιστεύω ότι προσέφερε πολύ μεγάλο έργο στην ελληνική κοινωνία. Η κουζίνα τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ού ήταν πρωτόγονη. Την αποτελούσε το αρνί, μαγειρεμένο κυρίως στη σούβλα ή ψητό στον φούρνο, οι πίτες και κάτι αρβανίτικες σπεσιαλιτέ, όπως ήταν η χωριάτικη σαλάτα και το τυρί. Αυτά μόνο και τέλος!»
Παρασκευή 28 Μαΐου 2010
Μαμαλάκης καί κουζίνα
Ποια πιστεύετε ότι υπήρξε η επιρροή του στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα;
«Πιστεύω ότι προσέφερε πολύ μεγάλο έργο στην ελληνική κοινωνία. Η κουζίνα τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ού ήταν πρωτόγονη. Την αποτελούσε το αρνί, μαγειρεμένο κυρίως στη σούβλα ή ψητό στον φούρνο, οι πίτες και κάτι αρβανίτικες σπεσιαλιτέ, όπως ήταν η χωριάτικη σαλάτα και το τυρί. Αυτά μόνο και τέλος!»
«Πιστεύω ότι προσέφερε πολύ μεγάλο έργο στην ελληνική κοινωνία. Η κουζίνα τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ού ήταν πρωτόγονη. Την αποτελούσε το αρνί, μαγειρεμένο κυρίως στη σούβλα ή ψητό στον φούρνο, οι πίτες και κάτι αρβανίτικες σπεσιαλιτέ, όπως ήταν η χωριάτικη σαλάτα και το τυρί. Αυτά μόνο και τέλος!»