«Πιστεύω ότι προσέφερε πολύ μεγάλο έργο στην ελληνική κοινωνία. Η κουζίνα τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ού ήταν πρωτόγονη. Την αποτελούσε το αρνί, μαγειρεμένο κυρίως στη σούβλα ή ψητό στον φούρνο, οι πίτες και κάτι αρβανίτικες σπεσιαλιτέ, όπως ήταν η χωριάτικη σαλάτα και το τυρί. Αυτά μόνο και τέλος!»
Παρασκευή 28 Μαΐου 2010
Μαμαλάκης καί κουζίνα
Ποια πιστεύετε ότι υπήρξε η επιρροή του στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα;
«Πιστεύω ότι προσέφερε πολύ μεγάλο έργο στην ελληνική κοινωνία. Η κουζίνα τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ού ήταν πρωτόγονη. Την αποτελούσε το αρνί, μαγειρεμένο κυρίως στη σούβλα ή ψητό στον φούρνο, οι πίτες και κάτι αρβανίτικες σπεσιαλιτέ, όπως ήταν η χωριάτικη σαλάτα και το τυρί. Αυτά μόνο και τέλος!»
«Πιστεύω ότι προσέφερε πολύ μεγάλο έργο στην ελληνική κοινωνία. Η κουζίνα τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ού ήταν πρωτόγονη. Την αποτελούσε το αρνί, μαγειρεμένο κυρίως στη σούβλα ή ψητό στον φούρνο, οι πίτες και κάτι αρβανίτικες σπεσιαλιτέ, όπως ήταν η χωριάτικη σαλάτα και το τυρί. Αυτά μόνο και τέλος!»
Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες
Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας
Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821
Η μάχη στη Σελλασία
Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5
Gegëria
Albanians firing at Turks in Istib
King Zog of Albania
A Game of Chess(Gegëria)
ALBERT JOSEPH FRANKE (German,1860-1924) , https://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=38058&size=large , http://www.liveauctioneers.com/item/11365716_attributed-to-albert-joseph-franke-german-1860 , http://www.masterart.com/Albert-Joseph-Franke-1860-1924-Board-Players-PortalDefault.aspx?tabid=53&dealerID=279&objectID=601523