«Παιδιόθεν καί εξ απαλών ονύχων,ού μην αλλά καί πατρόθεν καί από πάππου καί των άλλων προγόνων,την Αλβανίαν εμάθομεν να θεωρούμε επαρχία ελληνικήν...τούς δε Αλβανούς Έλληνας γνησιωτάτους καί ελληνικωτάτους»(Λουκάς Μπέλλος)
«Η διαίρεσις ημών Αλβανών καί Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων.Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες,θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν,νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα»(εφημερίς «Νεολόγος» αριθ.φ.617,Κων/πολη 1870)
«Ελλάς άνευ Αλβανίας καί Αλβανία άνευ Ελλάδος ουδέν γενναίον δύνανται να επιτελέσωσιν εν τη Χερσονήσω τού Αίμου»(Νεοκλής Καζάζης)
«...Οί Έλληνες είνε Αλβανοί καί οί Αλβανοί είνε Έλληνες»(Βλάσης Γαβριηλίδης,ιδρυτής καί διευθυντής της εφημερίδος «Ακρόπολις»,1883)
«Όπου υπήρχον Αλβανοί άποικοι,έμειναν καί ζώσι σήμερον άθικτοι,αμόλυντοι,αδελφοί Έλληνες πάντες,υπερήφανοι διά τούτο..»(Αντώνιος Δ.Κεραμόπουλος)
«Ευγνωμοσύνης καθήκον,πολιτισμού υποχρέωσις ήτο,οί νεώτεροι Έλληνες ελευθερωθέντες τού τυρρανικού ζυγού καί ανεξάρτητον έθνος αποτελέσαντες να στρέψωσιν το βλέμμα των περί τα περί εαυτούς ομογενή φύλα καί τον εκπολιτισμόν τούτων,αν όχι την απελευθέρωσιν,μία των κυρίων ενασχολιών των να έχωσιν.Εκείνο δε, πέριξ τού οποίου πάσα μέριμνα Κυβερνητική καί ιδιωτική έπρεπε να περιστραφεί,είναι η Αλβανία,ο ιπποτικός εκείνος τόπος όστις διά των ανδρείων τέκνων του,τα μάλα συνετέλεσεν είς την απελευθέρωσιν τού τμήματος τούτου της Ελλάδος..»(Κων/νος Χ.Βάμβας)
«Επί των οροπεδίων της Αλβανίας απαντώνται πλείστοι νομάδες καί ποιμένες λαοί,παρ' οίς ανευρίσκονται Ομηρικά έθη καί ήθη καί έθιμα.Εν τη Αλβανία πολλαί σκηναί της Ιλιάδος καί της Οδυσσείας αλλά καί της Αινειάδος διαδραματίζονται πολλά ολίγον αυταίς παραλάσσουσαι»(ελληνική εφημερίς της Ρουμανίας «Δεκέβαλος» 1874,αρ.2 καί 7)

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ο «ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Οι θέσεις της ναζιστικής "Χρυσής Αυγής" αποτελούν την πιο κραυγαλέα περίπτωση μιας τέτοιας στροφής. Μέχρι το 1990, θέση της οργάνωσης ήταν πως η διαχωριστική γραμμή φίλων και εχθρών περνά μέσα από τη διάκριση "παγανισμού" κι "ιουδαιοχριστιανισμού", απλές εκφάνσεις των οποίων θεωρούνται τα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα: "Σύγχρονοι ιδεολογικοί φορείς των δύο ρευμάτων θρησκειών είναι αφ' ενός μεν ο Εθνικοσοσιαλισμός ως ιδεολογικός φορέας του Παγανισμού, αφ' ετέρου ο Μαρξισμός και ο Φιλελευθερισμός, ως ιδεολογικοί φορείς του Ιουδαιοχριστιανισμού" ("Η ιδεολογία μας. Θεός-Θρησκεία", τχ.57, 10/1990). Πριν περάσουν δυο χρόνια, ωστόσο, η ναζιστική παρέα θα κάνει στροφή 180 μοιρών, σε μια οφθαλμοφανή προσπάθειά της να κολυμπήσει στο ρεύμα των συλλαλητηρίων και της κατά φαντασίαν πανεθνικής μακεδονομαχίας. "Είναι αδήριτη Ιστορική Πραγματικότητα και βέβαιον γεγονός (ευτυχώς ή ατυχώς) ότι μετά την Επιβολή της Χριστιανικής Θρησκείας στην Ελλάδα, η δυναμική αλληλεπίδραση του Χριστιανισμού με τον Ελληνισμό (που επί μέγα διάστημα ελειτουργούσε εις βάρος του δευτέρου) οδήγησε στην σχηματοποίηση της Ελληνικής Ορθοδοξίας", διαβάζουμε χαρακτηριστικά στις "Προτάσεις για μια Νέα Πολιτική", με τις οποίες ο φίρερ Μιχαλολιάκος πορεύτηκε προς "τη μαζικοποίηση του αγώνος" (1992). Ως εκ τούτου, οι εγχώριοι ναζί θα πρέπει στο εξής να ξεχάσουν τους "αρχέγονους παγανιστές προγόνους" και να αγωνίζονται για "να ανθίσει σε όλη του την ωραιότητα το στοιχείο της Ελληνικής Θρησκευτικότητας σε συνδυασμό με την Ορθοδοξία μας".
Στο γύρισμα της χιλιετίας η μετάλλαξη έχει πια ολοκληρωθεί, μέχρι του σημείου υποβολής "εποικοδομητικών προτάσεων" προς την εκκλησιαστική ιεραρχία. "Βεβαίως και είμαι χριστιανός Ορθόδοξος", δηλώνει ο Μιχαλολιάκος στο Θ.Ν.Χατζηγώγο της "Ελεύθερης Ώρας" τον Ιανουάριο του 1999. "Η Χρυσή Αυγή στηρίζει στο πολιτικό της πρόγραμμα τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Άκουσα κάποια ωραία πράγματα κατ' αρχάς από τον Χριστόδουλο, αλλά από εκεί και πέρα βλέπω ότι δεν προχωρεί η υπόθεση... Ο Χριστόδουλος έχει μία ευκαιρία: να κάνει ό,τι έκανε ο Ιερώνυμος στην Εκκλησία". Η έκταση αυτής της "ρεφορμιστικής" προσαρμογής είναι τέτοια, που θα σοκάρει τον εθνικόφρονα δημοσιογράφο: "Μα τι λέτε τώρα; Μεγαλύτερος Οικουμενιστής από τον Ιερώνυμο υπάρχει; Ήθελε να θυσιαστούμε εμείς οι Έλληνες για να εφαρμοστεί ο Αγαπισμός του στην Αφρική και να σώσουν την ψυχή τους οι Αραπάδες...".
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ;
ΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ:ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ,ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ»,ΠΑΕΙ,ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΣΛΑΥΟΛΑΓΝΕΙΑ-ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ «ΠΑΤΕΡΩΝ» ΧΙΜΛΕΡ ΚΑΙ ΡΟΖΕΜΠΕΡΓΚ-ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ «ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ,ΑΛΒΑΝΕ ΑΛΒΑΝΕ».
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ,ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80) Ο Ν.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ «ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ»(ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ»).ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΥΣ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ «SKIN»,
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ,ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΑΙΚΤΕΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΠΑΡΑΞΕΝΟ «ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ» ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.
ΥΓ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΩΣΦΟΡΟΥΣ,ΔΙΑ ΚΑΙ «ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ».ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΤΥΠΟΥ «ΣΤΟΧΟΣ» ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ..ΑΝΑΘΕΜΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΠΕΡΙ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Υ.Π. ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο κ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ(ΕΠΩΝΥΜΩΣ),ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ-ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η «ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ»;
Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ,ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ..ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ..

Η εξομολόγησις ενός Εθνικού
Ν.Γ.Μιχαλολιάκος

Εκδόσεις: Νέα Σπάρτη, 2008 - 6,00€
exomologisis
Τα ποιήματα που περιέχονται στην έκδοση αυτή είδαν το φως της δημοσιότητος με την ευγενική συνδρομή γνωστού εκδοτικού οίκου εθνικού προσανατολισμού το πρώτον το 1980 και είχαν γραφεί τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Όταν δηλαδή, ευρισκόμουν σε ηλικία 20 περίπου ετών.
http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000618b.htm

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Η Αρβανιτιά στο Μοριά

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες
http://openarchives.gr/view/412853

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας
http://invenio.lib.auth.gr/record/1887

ΜΠΕΣΑ

ΜΠΕΣΑ
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «ΜΠΕΣΑ»

Άρβανον

Άρβανον
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «Άρβανον»

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας
Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας Βόρειας-Δυτικής Αττικής(1992)

Arbërës-Arbanas

Μπεκτασήδες

Μπεκτασήδες
Βλέπε γιά Αλήπασα-Ρήγα Φεραίο

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες
«Αρβανίτες καί Αλβανοί Μετανάστες:Διαπραγμάτευση της Συλλογικής Ταυτότητας σε μιά αγροτική κοινότητα τού Νομού Αργολίδας» της Αγγελικής Αθανασοπούλου.

Ήπειρος-Ιλλυρίς

Arnaoutes

Arnauten-Albanesen-Skipetaren-Arbanitai

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας
Ιωάννης Μπαλάσκας:Ομοσπονδία Ελλάδας-Αλβανίας,σλαυική επιβουλή είς βάρος τού Ελληνισμού

Σούλι καί Σουλιώτες

Η ζωή των Αρβανιτών

Αρβανίτικο Μοιρολόϊ

Οί Αρβανίτες της Αττικής

Η συμβολή των Αρβανιτών

Μήτρος-Τρούκης

Αρβανίτικα θέματα

Arbanasi

Γάμος καί Γαμήλια Σύμβολα

Τhe Highland Lute

Τhe Highland Lute
The Albanian national epic

Αρβανίτες καί Έλληνες

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821
Grec et Arnaute Ethnographique des peuples de la Russie 1862 (Pauli Gustav Theodore Hristianovich) , http://skif-tag.livejournal.com/682663.html , http://fotki.yandex.ru/users/humus777/album/284616 , http://old.rgo.ru/2011/01/drugogo-roda-lyudi-arnauty/

«Η εικόνα της Αλβανίας καί των Αλβανών στην Ελλάδα τού 19ου αιώνα» τού Ν.Γκίκα

Η μάχη στη Σελλασία

Η μάχη στη Σελλασία
Funerary mask with helmet Gold funerary mask with bronze 'Illyrian' helmet from the cemetery of Sindos, circa 520 BC, Thessaloniki, Archaeological Museum,http://www.macedonian-heritage.gr/HellenicMacedonia/en/img_B1217a.html

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5
Κορυτσά,Πελασγοί καί Ιλλυριοί,Γκέγκες καί Δωριείς,Μακεδονία καί Ιλλυρο-Πελασγοί, Πελασγικές Θεότητες κτλπ.

Αλβανοί,αποσπάσματα από «Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους»

Έλληνες καί Αλβανοί της Κάτω Ιταλίας

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΡΒΑΝΟΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Αρβανίτες μουσουλμάνοι

Θεσσαλονίκη-Salonika

Албанец. 1829

The Spartan touch:albanian women who help their fighting men

Albanian Guard

Albanian Duel

Albania

Gegëria

Gegëria

Royal Albanian Gendarmerie

Αυλώνας-Vlorë(Λιαπουριά-Labëria)

Albanian wedding rejoicings

Gegëria

An old Albanian warrior(Greece)

Albanians firing at Turks in Istib

Albanians firing at Turks in Istib
Mάλλον θα εννοεί το γνωστό Ιστίμπεη.Albanians firing at Turks in Istib, in the Balkans. Illustration from French newspaper Le Petit Parisien. April 28, 1901

King Zog of Albania

King Zog of Albania
http://www.ebay.com/itm/King-Zog-of-Albania-w-sisters-in-traditional-native-costomes-1938-vintage-photo-/121387128131?pt=Art_Photo_Images&hash=item1c433c9543 , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9784.html

grecian and albanian costumes

The New King and Queen of Albania

Pogradec

A Prayer for Revenge

Albanians

A Rebel Chief from Albania

A Rebel Chief from Albania
THE SUN(1906)

Albanese mercenaries in a coffeeshop

Albanese mercenaries in a coffeeshop
A painting by Albert Franke

Tomb of Skanderbeg at Alessio(Lezhë)

Alessio-Lezhë (Gegëria)

Albanians at the tomb of Scanderbeg(Lezhë)

Tosks with Ghegs

Tosks with Ghegs
Oldest and Quaintest of Balkan Peoples By M. Edith Durham

Albania

Albania
1939

A Game of Chess(Gegëria)

A Game of Chess(Gegëria)
ALBERT JOSEPH FRANKE (German,1860-1924) , https://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=38058&size=large , http://www.liveauctioneers.com/item/11365716_attributed-to-albert-joseph-franke-german-1860 , http://www.masterart.com/Albert-Joseph-Franke-1860-1924-Board-Players-PortalDefault.aspx?tabid=53&dealerID=279&objectID=601523

Albanians

Albanians
The photo collection of Paul Siebertz,Albania in 1909

Albanier

Albanier
1815,Fremde Länder und Völker,Wilmsen, Friedrich Philipp.

Albanians-Gegëria

Study of Three Albanian Arnavuts and a Woman in Albanian Costume

En Albanie

Albania,The Love-Letter

Southern Albania

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)
Edward Lear. http://oasis.lib.harvard.edu/oasis/deliver/~hou01475

Greek highland troops

Greece

Greece
Peoples Of All Nations Hammerton, J.A. Published by Educational Book Co., London, 1920 , http://www.abebooks.com/Peoples-Nations-Hammerton-J.A-Educational-Book/954598915/bd

Modern Greek Peasants

Greek funeral at Levadeia (Attica)

Greek funeral at Levadeia (Attica)
1894

Έλληνες ποιμένες-Greek sheperds

Chicago(1949)

Albanians(Australia)