«Παιδιόθεν καί εξ απαλών ονύχων,ού μην αλλά καί πατρόθεν καί από πάππου καί των άλλων προγόνων,την Αλβανίαν εμάθομεν να θεωρούμε επαρχία ελληνικήν...τούς δε Αλβανούς Έλληνας γνησιωτάτους καί ελληνικωτάτους»(Λουκάς Μπέλλος)
«Η διαίρεσις ημών Αλβανών καί Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων.Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες,θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν,νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα»(εφημερίς «Νεολόγος» αριθ.φ.617,Κων/πολη 1870)
«Ελλάς άνευ Αλβανίας καί Αλβανία άνευ Ελλάδος ουδέν γενναίον δύνανται να επιτελέσωσιν εν τη Χερσονήσω τού Αίμου»(Νεοκλής Καζάζης)
«...Οί Έλληνες είνε Αλβανοί καί οί Αλβανοί είνε Έλληνες»(Βλάσης Γαβριηλίδης,ιδρυτής καί διευθυντής της εφημερίδος «Ακρόπολις»,1883)
«Όπου υπήρχον Αλβανοί άποικοι,έμειναν καί ζώσι σήμερον άθικτοι,αμόλυντοι,αδελφοί Έλληνες πάντες,υπερήφανοι διά τούτο..»(Αντώνιος Δ.Κεραμόπουλος)
«Ευγνωμοσύνης καθήκον,πολιτισμού υποχρέωσις ήτο,οί νεώτεροι Έλληνες ελευθερωθέντες τού τυρρανικού ζυγού καί ανεξάρτητον έθνος αποτελέσαντες να στρέψωσιν το βλέμμα των περί τα περί εαυτούς ομογενή φύλα καί τον εκπολιτισμόν τούτων,αν όχι την απελευθέρωσιν,μία των κυρίων ενασχολιών των να έχωσιν.Εκείνο δε, πέριξ τού οποίου πάσα μέριμνα Κυβερνητική καί ιδιωτική έπρεπε να περιστραφεί,είναι η Αλβανία,ο ιπποτικός εκείνος τόπος όστις διά των ανδρείων τέκνων του,τα μάλα συνετέλεσεν είς την απελευθέρωσιν τού τμήματος τούτου της Ελλάδος..»(Κων/νος Χ.Βάμβας)
«Επί των οροπεδίων της Αλβανίας απαντώνται πλείστοι νομάδες καί ποιμένες λαοί,παρ' οίς ανευρίσκονται Ομηρικά έθη καί ήθη καί έθιμα.Εν τη Αλβανία πολλαί σκηναί της Ιλιάδος καί της Οδυσσείας αλλά καί της Αινειάδος διαδραματίζονται πολλά ολίγον αυταίς παραλάσσουσαι»(ελληνική εφημερίς της Ρουμανίας «Δεκέβαλος» 1874,αρ.2 καί 7)

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Έλληνες καί Αρβανίτες Αλβανοί


Προεπιλογή Για 1300 χρόνια

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leokats2
ZHTO H KRHTH
από το 220 μ.Χ. (διάταγμα Καρακάλλα) αυτή η φυλή αποτελείτο από Ρωμαίους πολίτες. Οι ίδιοι οι Έλληνες αυτοαποκαλούντο όχι Έλληνες ή Γραικοί ή Ρωμαίοι αλλά Ρωμιοί. (Η ανάγνωση του Εθνικού μας Ήρωα και Αγωνιστή Μακρυγιάννη ή του Ρήγα Φεράίου θα σας πείσει).
Δυστυχώς ηττηθήκαμε το 800 μ.Χ. στην Ιταλία από τους Φράγκους (αιώνιους εχθρούς του Ελληνισμού από το 400 μ.Χ. που κατέλαβαν την Γαλλία και την κατέντησαν France) οι οποίοι οικειοποιήθηκαν τον τίτλο του Ρωμαίου και μας αποκάλεσαν αυτοί οι βάρβαροι Γραικούς.
Ηττηθήκαμε και το 1204, όταν λόγω άχρηστων ηγετώ, Νέα Υόρκη του Μεσαίωνα, Η Κωνσταντινούπολη με όλα της τα πλούτη ΄΄επεσε στα χέρια ανθρωπόμορφων Δυτικών "πολιτισμένων" τεράτων.
Από τότε εμείς είμαστε πεινάλες και οι Δυτικοί ματσωμένοι. Πριν ίσχυε το ακριβώς αντίθετο. (Ουαί τοις ηττιμένοις).
Τώρα επειδή ο κατήφορος μας δεν είχε τέλος ήρθαν οι Τούρκοι, ήρθε ο Ιερώνυμος Γουλφ και από κόμπλεξ τους Ανατολικούς Ρωμαίους ή Ρωμιούς τους αποκάλεσε το 1690 Βυζαντινούς (όρος υποτιμητικός που πρωτοεφευρέθηκε τότε για να μείωσε το μεγαλείοο των Ρωμηών).
Οι δυτικοσπουδαγμένοι Έλληνες του 1700 και 1800 υιοθέτησαν τον όρο των κατακτητών και μάλιστα απέρριψαν την λαμπρή ιστορία των προγόνων τους υιοθετώντας τον όρο Γραικός (π.χ. Κοραής) για τον εαυτό τους!!
Οι ήρωες του 21 όμως (Έλληνες και Αρβανίτες Αλβανοί δηλαδή) ήξεραν ότι δεν είναι Γραικοί ή Έλληνες απλώς. Ήταν Ρωμιοί συνεχιστές μιας χιλιόχρονης αυτοκρατορίας.
Όταν ήρθε ο Όθωνας και οι Βαυαροί τοποτηρητές του Ελληνικού προτεκτοράτου, (το οποίο είχε ηττηθεί από τους Τούρκους και είχε συσταθεί ως κράτος μαριονέτα μετά την επέμβαση των Συμμάχων το 28 στο Ναυαρίνο, καλή ώρα όπως το Κόσοβο τώρα όπου οι Αλβανοί τον ήπιανε από τους Σέρβους και ήρθε το κολοΝΑΤΟ να τους κάνει κράτος) επέβαλλαν δια της βίας και της π[λύσης εγκεφάλου τον όρο Έλληνας. Επίσης είπανε το Κράτος Βασίλειο της Ελλάδος και όχι των Ελλήνων για να μην διεκδικούνμε την απελευθέρωση από τονζυγό των υπόδουλων αδερφών μας. Ναι πολλοί από εμάς είμαστε και Έλληνες, όπως και εγώ. Αλλά για 2000 χρόνια οι Έλληνες έζησαν σε πολυεθνικές αυτοκρατορίες ως ηγέτες (Αλέξανδρος, Επίγονοι, Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) και μεγαλλούργησαν και κονόμησαν και ζήσανε σαν άρχοντες και σαν πασάδες και όχι σαν λιμάρηδες όπως τώρα.
Αν θέλουμε να ξαναγίνουμε ότι ήμασταν πρέπει να σκεφτόμαστε ως Ρωμιοί, ως αφέντες δηλαδή και αδέλφια με τους υπόλοιπους λαούς της Βαλκανικής.
Και πρέπει επιτέλους να απαλλαγούμε από τους δύο ζυγούς. Του Μογγόλου δυνάστη από την Ανατολή και του Φράγκικου κτήνους από την Δύση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αγάπη και ομόνοια με τους επίσης Ρωμιούς γείτονες μας στον Βορρά και όχι με αρχαιολατρίες και διαχωρισμούς ακόμα και μεταξύ μας (Χριστιανοί εναντίον παγανιστών, δεξιοί εναντίον αριστερών , κλπ.)
Κύριοι ένας είναι ο εχθρός:
Ο Ιμπεριαλισμός (είτε είναι Δυτικός, είτε Μογγολικός).
Διαβάστε καλύτερα την ιστορία.
Να είστε περηφάνοι που είστε Έλληνες ΚΑΙ Ρωμιοί.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:fl7lF33tL0kJ:www.thegreekz.com/forum/showthread.php%3Ft%3D99619%26page%3D4

Γενοκτονία Κρητικών από Βυζαντινούς - Page 4 - TheGreekz.com - The ...-Προσωρινά αποθηκευμένη

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Η Αρβανιτιά στο Μοριά

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες
http://openarchives.gr/view/412853

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας
http://invenio.lib.auth.gr/record/1887

ΜΠΕΣΑ

ΜΠΕΣΑ
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «ΜΠΕΣΑ»

Άρβανον

Άρβανον
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «Άρβανον»

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας
Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας Βόρειας-Δυτικής Αττικής(1992)

Arbërës-Arbanas

Μπεκτασήδες

Μπεκτασήδες
Βλέπε γιά Αλήπασα-Ρήγα Φεραίο

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες
«Αρβανίτες καί Αλβανοί Μετανάστες:Διαπραγμάτευση της Συλλογικής Ταυτότητας σε μιά αγροτική κοινότητα τού Νομού Αργολίδας» της Αγγελικής Αθανασοπούλου.

Ήπειρος-Ιλλυρίς

Arnaoutes

Arnauten-Albanesen-Skipetaren-Arbanitai

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας
Ιωάννης Μπαλάσκας:Ομοσπονδία Ελλάδας-Αλβανίας,σλαυική επιβουλή είς βάρος τού Ελληνισμού

Σούλι καί Σουλιώτες

Η ζωή των Αρβανιτών

Αρβανίτικο Μοιρολόϊ

Οί Αρβανίτες της Αττικής

Η συμβολή των Αρβανιτών

Μήτρος-Τρούκης

Αρβανίτικα θέματα

Arbanasi

Γάμος καί Γαμήλια Σύμβολα

Τhe Highland Lute

Τhe Highland Lute
The Albanian national epic

Αρβανίτες καί Έλληνες

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821
Grec et Arnaute Ethnographique des peuples de la Russie 1862 (Pauli Gustav Theodore Hristianovich) , http://skif-tag.livejournal.com/682663.html , http://fotki.yandex.ru/users/humus777/album/284616 , http://old.rgo.ru/2011/01/drugogo-roda-lyudi-arnauty/

«Η εικόνα της Αλβανίας καί των Αλβανών στην Ελλάδα τού 19ου αιώνα» τού Ν.Γκίκα

Η μάχη στη Σελλασία

Η μάχη στη Σελλασία
Funerary mask with helmet Gold funerary mask with bronze 'Illyrian' helmet from the cemetery of Sindos, circa 520 BC, Thessaloniki, Archaeological Museum,http://www.macedonian-heritage.gr/HellenicMacedonia/en/img_B1217a.html

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5
Κορυτσά,Πελασγοί καί Ιλλυριοί,Γκέγκες καί Δωριείς,Μακεδονία καί Ιλλυρο-Πελασγοί, Πελασγικές Θεότητες κτλπ.

Αλβανοί,αποσπάσματα από «Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους»

Έλληνες καί Αλβανοί της Κάτω Ιταλίας

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΡΒΑΝΟΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Αρβανίτες μουσουλμάνοι

Θεσσαλονίκη-Salonika

Албанец. 1829

The Spartan touch:albanian women who help their fighting men

Albanian Guard

Albanian Duel

Albania

Gegëria

Gegëria

Royal Albanian Gendarmerie

Αυλώνας-Vlorë(Λιαπουριά-Labëria)

Albanian wedding rejoicings

Gegëria

An old Albanian warrior(Greece)

Albanians firing at Turks in Istib

Albanians firing at Turks in Istib
Mάλλον θα εννοεί το γνωστό Ιστίμπεη.Albanians firing at Turks in Istib, in the Balkans. Illustration from French newspaper Le Petit Parisien. April 28, 1901

King Zog of Albania

King Zog of Albania
http://www.ebay.com/itm/King-Zog-of-Albania-w-sisters-in-traditional-native-costomes-1938-vintage-photo-/121387128131?pt=Art_Photo_Images&hash=item1c433c9543 , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9784.html

grecian and albanian costumes

The New King and Queen of Albania

Pogradec

A Prayer for Revenge

Albanians

A Rebel Chief from Albania

A Rebel Chief from Albania
THE SUN(1906)

Albanese mercenaries in a coffeeshop

Albanese mercenaries in a coffeeshop
A painting by Albert Franke

Tomb of Skanderbeg at Alessio(Lezhë)

Alessio-Lezhë (Gegëria)

Albanians at the tomb of Scanderbeg(Lezhë)

Tosks with Ghegs

Tosks with Ghegs
Oldest and Quaintest of Balkan Peoples By M. Edith Durham

Albania

Albania
1939

A Game of Chess(Gegëria)

A Game of Chess(Gegëria)
ALBERT JOSEPH FRANKE (German,1860-1924) , https://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=38058&size=large , http://www.liveauctioneers.com/item/11365716_attributed-to-albert-joseph-franke-german-1860 , http://www.masterart.com/Albert-Joseph-Franke-1860-1924-Board-Players-PortalDefault.aspx?tabid=53&dealerID=279&objectID=601523

Albanians

Albanians
The photo collection of Paul Siebertz,Albania in 1909

Albanier

Albanier
1815,Fremde Länder und Völker,Wilmsen, Friedrich Philipp.

Albanians-Gegëria

Study of Three Albanian Arnavuts and a Woman in Albanian Costume

En Albanie

Albania,The Love-Letter

Southern Albania

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)
Edward Lear. http://oasis.lib.harvard.edu/oasis/deliver/~hou01475

Greek highland troops

Greece

Greece
Peoples Of All Nations Hammerton, J.A. Published by Educational Book Co., London, 1920 , http://www.abebooks.com/Peoples-Nations-Hammerton-J.A-Educational-Book/954598915/bd

Modern Greek Peasants

Greek funeral at Levadeia (Attica)

Greek funeral at Levadeia (Attica)
1894

Έλληνες ποιμένες-Greek sheperds

Chicago(1949)

Albanians(Australia)