«Παιδιόθεν καί εξ απαλών ονύχων,ού μην αλλά καί πατρόθεν καί από πάππου καί των άλλων προγόνων,την Αλβανίαν εμάθομεν να θεωρούμε επαρχία ελληνικήν...τούς δε Αλβανούς Έλληνας γνησιωτάτους καί ελληνικωτάτους»(Λουκάς Μπέλλος)
«Η διαίρεσις ημών Αλβανών καί Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων.Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες,θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν,νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα»(εφημερίς «Νεολόγος» αριθ.φ.617,Κων/πολη 1870)
«Ελλάς άνευ Αλβανίας καί Αλβανία άνευ Ελλάδος ουδέν γενναίον δύνανται να επιτελέσωσιν εν τη Χερσονήσω τού Αίμου»(Νεοκλής Καζάζης)
«...Οί Έλληνες είνε Αλβανοί καί οί Αλβανοί είνε Έλληνες»(Βλάσης Γαβριηλίδης,ιδρυτής καί διευθυντής της εφημερίδος «Ακρόπολις»,1883)
«Όπου υπήρχον Αλβανοί άποικοι,έμειναν καί ζώσι σήμερον άθικτοι,αμόλυντοι,αδελφοί Έλληνες πάντες,υπερήφανοι διά τούτο..»(Αντώνιος Δ.Κεραμόπουλος)
«Ευγνωμοσύνης καθήκον,πολιτισμού υποχρέωσις ήτο,οί νεώτεροι Έλληνες ελευθερωθέντες τού τυρρανικού ζυγού καί ανεξάρτητον έθνος αποτελέσαντες να στρέψωσιν το βλέμμα των περί τα περί εαυτούς ομογενή φύλα καί τον εκπολιτισμόν τούτων,αν όχι την απελευθέρωσιν,μία των κυρίων ενασχολιών των να έχωσιν.Εκείνο δε, πέριξ τού οποίου πάσα μέριμνα Κυβερνητική καί ιδιωτική έπρεπε να περιστραφεί,είναι η Αλβανία,ο ιπποτικός εκείνος τόπος όστις διά των ανδρείων τέκνων του,τα μάλα συνετέλεσεν είς την απελευθέρωσιν τού τμήματος τούτου της Ελλάδος..»(Κων/νος Χ.Βάμβας)
«Επί των οροπεδίων της Αλβανίας απαντώνται πλείστοι νομάδες καί ποιμένες λαοί,παρ' οίς ανευρίσκονται Ομηρικά έθη καί ήθη καί έθιμα.Εν τη Αλβανία πολλαί σκηναί της Ιλιάδος καί της Οδυσσείας αλλά καί της Αινειάδος διαδραματίζονται πολλά ολίγον αυταίς παραλάσσουσαι»(ελληνική εφημερίς της Ρουμανίας «Δεκέβαλος» 1874,αρ.2 καί 7)

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Η «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

Aποσπασματα απο ενα αρθρο του Α.Κολλια του 1994 εν μεσω σοβαρων γεγονοτων και εντονης τοτε αντιαλβανικης υστεριας.Πραγματικα ποσο επικαιρο...Λογια τοσο επικαιρα παντοτε δυστυχως,που δειχνει ποσο σταθερα δουλευει η βιομηχανια του μισους μεταξυ των δυο αδελφων λαων.

Η Ελληνοαλβανικη κριση με τα προσφατα γεγονοτα της δολοφονιας Αλβανων στρατιωτικων στην Επισκοπη *,την δικη των 5 στελεχων της «Ομονοιας» και τις μαζικες και βιαιες απελασεις των Αλβανων λαθρομεταναστων,μπηκε σε μια επικινδυνα θερμη φαση.
Στην Ελλαδα εχει επικρατησει η ιδεα,που προωθειται αλλωστε μεθοδικα και απο ολα τα μεσα μαζικης ενημερωσης,οτι υπευθυνος για την κριση ειναι προσωπικα ο προεδρος της Αλβανιας Μπερισσα και η κυβερνηση του.Την αντιληψη αυτη προθυμα την αποδεχονται οσοι Ελληνες επιθυμουν εναν διακανονισμο για υφεση της εντασης που να μη θιγει ουτε το Ελληνικο ουτε το Αλβανικο φιλοτιμο,να θετει ενα συμβατικο τελος στην υποθεση και να επιρριπτει ολες τις ευθυνες σε καποιο βολικο εξιλαστηριο θυμα.Ο προεδρος της Αλβανιας και το κομμα του θεωρουνται Δεξιοι και το στοιχειο αυτο παιζει ενα σημαντικο ρολο στην αποδοχη της πιο πανω αντιληψης απο ολα τα κομματα που δεν ανηκουν στην Δεξια παραταξη.
Ειναι ομως αφελεστατο να νομιζουμε οτι πραγματικα υπαιτιος της Ελληνοαλβανικης κρισης ειναι ο Μπερισσα και το κομμα του και να τρεφομαστε με την αυταπατη οτι μια τυχον αλλαγη στην Αλβανικη Κυβερνηση θα λυσει ως δια μαγειας το προβλημα.
Οπως αλλωστε ειναι και αφελεστατο να νομιζουμε οτι η σταση της Ελληνικης Πολιτειας απεναντι στην Αλβανια ηταν αψογη.
Αν κανει καποιος τριτος τον επιμερισμο των ευθυνων στις Ελληνοαλβανικες σχεσεις,διαθετοντας τα αναγκαια και απαραιτητα τεκμηρια αντικειμενικοτητας ασφαλως θα στενοχωρουσε και τους Ελληνες και τους Αλβανους,γιατι ευθυνες υπαρχουν και απο τις δυο πλευρες.
Προσωπικα ομως,επειδη το προβλημα δεν το βλεπω σαν ενα προβλημα δυο κρατων ασχετων μεταξυ τους,αλλα σαν επιμερους προβλημα ενος ενιαιου συνολου,καταλογιζω στην Ελλαδα το μεγιστο βαρος των ευθυνων για την κακη πορεια των Ελληνοαλβανικων σχεσεων.Η Ελλαδα εκ των πραγματων εχει τις δυνατοτητες και την πρωτοβουλια των κινησεων.Η Αλβανια δεν εχει παρα να ακολουθει στον ρυθμο που θα υπαγορευσει η Ελλαδα.Με απλα λογια οποιο σκοπο θα παιξει η Ελλαδα,αυτον θα χωρεψει η Αλβανια.Και δυστυχως η Ελλαδα αντι να παιξει αγκαλιαστο χορο,επελεξε να παιξει το χορο των Σπαθιων.
Θα πει καποιος οτι η Αλβανια εχει τις πλατες των Τουρκων η των Αμερικανων και γι'αυτο οχι μονον δεν συγκατανευει στην ομαλοποιηση των σχεσεων αλλα εξακολουθει να προκαλει.
Η Αλβανια δεν ειναι σε θεση να προκαλει την Ελλαδα.Ουτε συμφερον εχει ουτε τη δυναμη,ουτε τη θεληση να προκαλεσει.Δεν ειδαμε ποτε να παραβιαζονται τα χωρικα μας υδατα,ο εναεριος χωρος η αλλος χωρος απο Αλβανικα στρατευματα.Δεν ειδαμε να εχουν εγκαταστησει ραδιοφωνικους σταθμους στα συνορα και να κανουν νυχθημερον ανθελληνικη προπαγανδα.Δεν ειδαμε τις εξτρεμιστικες τους οργανωσεις να προκαλουν στο Ελληνικο εδαφος,να δερνουν,να σκοτωνουν κλπ.
Αυτο που μενει μονο στην Αλβανια ειναι να αντιδρα απλα και μονο στις Ελληνικες θεσεις και ενεργειες και οι μονοι που θα πληρωνουν απο αυτες τις αντιδρασεις,θα ειναι οι Βορειοηπειρωτες.Σ'αυτους και μονο μπορει να ξεσπα το μισος και η αγανακτηση των Αλβανων.
Αυτο αν αναλογιστουμε,θα κατανοησουμε τον πραγματικο ρολο των λεγομενων
φιλοβορειοηπειρωτικων οργανωσεων και ποσο φιλοβορειοηπειρωτικος ειναι.
Για να επανελθουμε λοιπον,λεμε οτι η Αλβανια εκ των πραγματων ειναι αναγκασμενη να χορευει στο σκοπο που θα της τραγουδησει η Ελλαδα,και η γνωμη μου ειναι οτι η Ελλαδα τραγουδαει στην προκειμενη περιπτωση πολυ φαλτσα,επικινδυνα και επιζημια για το συμφερον και το δικο της και της Αλβανιας βεβαια.Γιατι απο μια τετοια κατασταση δεν οφελειται ουτε η μια ουτε η αλλη χωρα.Αλλ'οπωσδηποτε ζημιωνονται και οι δυο.
Τελευταια ακουγονται ορισμενες φωνες σοφρωσυνης μετα τον τραγελαφο που ακολουθησε τα γεγονοτα της Επισκοπης και της δικης.Πολιτικοι ανδρες που επαιξαν σημαντικοτατο ρολο στην προηγουμενη κυβερνηση της Ν.Δ. καθως ο κ.Μανος,ο κ. Παπακωνσταντινου και αλλοι,εθεσαν θεμα αναθεωρησης της πολιτικης εναντι της Αλβανιας,κανοντας ενα ειδος αυτοκριτικης για λογαριασμο της Ελληνικης πολιτειας.Δυστυχως οι πολιτικοι ηγετες συνηθιζουν να λενε τα πραγματα με το ονομα τους και να εκστομιζουν αληθειες,μονον οταν βρισκονται εκτος Κυβερνησης...



Οι εκαστοτε Ελληνικες κυβερνησεις πιεζομενες παντοιοτροπως απο εξωκυβερνητικα κεντρα,ακολουθουν οχι μια δικη τους επεξεργασμενη πολιτικη εναντι της Αλβανιας που να βασιζεται στα ουσιαστικα Εθνικα συμφεροντα και να λαβαινει υποψη τα ιστορικα δεδομενα που σηματοδοτουν την ταυτοτητα των δυο Λαων.Αυτο το τελευταιο ειδικα ειναι εντελως εξω απο το οπτικο τους πεδιο.
Η πολιτικη που ακολουθουν στα Ελληνοαλβανικα οι Ελληνικες κυβερνησεις ειναι «πολιτικη ρυμουλκησης» απο 3-4 παραθρησκευτικες,παρακρατικες οργανωσεις μερικες απο τις οποιες εδρευουν στην Αμερικη.
Οι οργανωσεις αυτες,εχουν επιρροες στα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης και σε ηγετικα στελεχη των κομματων και οι αποψεις τους διοχετευονται καταλληλως και παιρνουν τη μορφη επισημης πολιτικης σε πολλες περιπτωσεις.
Θα θυμοσαστε ασφαλως την περιπτωση του καθηγητη Σταυρου και αργοτερα του αλλου πιο δυναμικου παραγοντα του κ. Γκαιητς ανθρωπου που φυτρωνει σε καθε εδαφος και ο οποιος ουτε λιγο ουτε πολυ υποσχοταν οτι θα λυσει το βορειοηπειρωτικο θεμα εν μια νυκτι σαν το αβγο του Κολομβου.Η συνταγη του; Συνδεση του βορειοηπειρωτικου με το ζητημα του Κοσσυβοπεδιου! Και πραγματικα την αποψη αυτη ασπασθηκε η προηγουμενη κυβερνηση και συνδεθηκε ο Φαντης με το Ρετσινολαδο για αρκετο καιρο,ωσπου διαπιστωθηκε η αφελεια και το επιζημιο του πραγματος και εγκαταλειφθηκε.
Ολοι εχουν μιλησει για το Ελληνοαλβανικο και Βορειοηπειρωτικο ζητημα.Εχουμε ακουσει ελαχιστες σοφιες αλλα εχει υποστει σαδιστικα βασανηστηρια η νοημοσυνη μας απο το πληθος των βλακειων.Ολοι μιλησαν.Ως και ο γνωστος Καμμενος...που απεκαλεσε τους Αλβανους «ξυπολητους των Βαλκανιων» (Ευτυχως που ειναι ανθρωποι ξυπολητοι και οχι θρεφταρια γουρουνια κ.Καμμενε.Ανθρωποι,και μαλιστα ομοεθνεις και ομαιμονες με τους Ελληνες απο την εποχη των Ιλλυριων και Πελασγων.Δηλ. ομοεθνεις και ομαιμονες με αυτους που αποδεδειγμενα ησαν Ελληνες και σημερα πλησιεστεροι συγγενεις τους στην Ελλαδα ειναι οι Αρβανιτες,απο την Μελινα Μερκουρη μεχρι τον Χατζηκυριακο Γκικα,απο τον Μποτσαρη και τον Τζαβελλα ως τον Μιαουλη και την Μπουμπουλινα.Εσεις κ.Καμμενε τι εισαστε και απο που εχετε ερθει στην Ελλαδα;).



Πριν απο τι σοφιες του κ.Γκαιητς ειχαμε την πολιτικη του κ.Σεβαστιανου και της διαβοητης ΣΦΕΒΑ: «Ειμαστε εναντιον του αθεου καθεστωτος του Ενβερ Χοτζα και φιλοι του Αλβανικου λαου». Καλο το συνθημα και επιασε.Επεσε το καθεστως Χοτζα και ηλθε το καθεστως Μπερισσα.Το συνθημα αλλαξε :«Αυτονομια στην Βορειο Ηπειρο».
Οι πιο πολλοι Βορειοηπειρωτες ειχαν ελθει στην Ελλαδα για αναζητηση καλυτερης τυχης.Αυτοι που ειχαν απομεινει εκει δεν ειχαν να μοιρασουν τιποτα με τους Αλβανους παρα μονο τη φτωχεια τους.Δεν εξεταζαν αν καποιος ειναι Χριστιανος η Μουσουλμανος,αλλα αν ειναι Μπεσαλης η Μπαμπεσης.Δεν εδιναν σημασια στα φανατικα συνθηματα της θρησκευτικης εξαλοσυνης.Αλλοιως τα περιμεναν οι Σεβαστιανοι και αλλοιως τους προεκυψαν.Ειδαν κι αποειδαν και κηρυξαν το μισος κατα παντος Αλβανου.Απο «φιλοι» οι Αλβανοι εγιναν οι χειροτεροι εχθροι των Σεβαστιανων,αλλ'οχι και της Ελλαδας καθως θελουν να τους παραστησουν.Το ρατσιστικο σλογκαν περι «καλων Βορειοηπειρωτων και κακων Αλβανων» διοχετευτηκε στις συνειδησεις των Ελληνων με μεθοδους που δεν θα μπορουσε να διανοηθει ουτε ο Γκαιμπελς.
Δηλαδη εγινε μια συστηματικη προσπαθεια να δυσφημισθει στο συνολο του ενας ολοκληρος λαος και να θεωρηθει εχθρος του Ελληνικου λαου!
Τελευταια καθως ειπα,γινεται μια προσπαθεια απεγκλωβισμου απο αυτη την ουτως η αλλως εθνικα αυτη επιζημια αντιληψη και προωθειται η αντιληψη οτι ο Αλβανικος λαος ειναι και αυτος ενας λαος οπως και οι αλλοι,αλλα για την Ελληνοαλβανικη ενταση φταιει αποκλειστικα ο τωρινος προεδρος της και η κυβερνηση του.Τουτη η αντιληψη στηριζεται σε λογικη βαση,ασχετα αν ειναι ορθη η οχι.Η προηγουμενη που υποτιμουσε χωρις διακριση εναν ολοκληρο λαο κατα τον πλεον ρατσιστικο τροπο,εγινε μεν αποδεκτη για ενα διαστημα μεσα στο πανδαιμονιο της ασυστολης προπαγανδας περι ληστων ,δολοφονων,κακουργων κλπ Αλβανων,αλλα ηταν πλεον η βεβαιον οτι αυτου του ειδους η προπαγανδα δεν διαρκει πολυ.Μολις «κρυωσουν» τα μυαλα απο την πλυση εγκεφαλου και οι ανθρωποι σκεφτουν πιο ψυχραιμα,καταλαβαινουν οτι δεν ειναι δυνατον να ειναι ολοι καλοι οι Αλβανοι που εχουν γνωρισει προσωπικα και να ειναι εγκληματιες αυτοι,που δεν γνωρισαν ποτε!
Καποτε θα αναρωτηθουν οι Ελληνες πως συμβαινει να μην ειδαν ποτε εναν Αλβανο εγκληματια στα δικα τους χωρια,αλλα να «ακουνε» η να τους «βλεπουν»στην τηλεοραση και στις εφημεριδες μονο...
Δεν ειναι δυνατο να διαρκεσει μια τετοια προπαγανδα,οταν τη μια μερα συλλαμβανονται καποιο Αλβανοι και διαπομπευονται απο τις εφημεριδες και τις τηλεορασεις σαν δολοφονοι καποιου εγκληματος και μετα απο 3-4 μηνες να περνα στα ψιλα γραμματα οτι ο δραστης του συγκεκριμενου εγκληματος ειναι καποιος π.χ. Ελληνας*.
Δεν ειναι δυνατο να διαρκεσει πολυ αυτη η προπαγανδα οταν στα χωρια ο κοσμος γνωριζει οτι πολλοι Αλβανοι καταγγελθηκαν σαν δηθεν κλεφτες απο τα αφεντικα τους επιδη τολμησαν να ζητησουν την αμοιβη των κοπων τους για να την στειλουν στην Αλβανια,στους φτωχους γονεις,στις γυναικες η στα παιδια τους.
Δεν ειναι δυνατον να διαρκεσει αυτη η προπαγανδα σε εναν λαο που εχει ζησει για αρκετα χρονια το δραμα της ξενητιας και της προσφυγιας.
Δεν ειναι λοιπον λαος εγκληματιων οι Αλβανοι καθως προπαγανδισαν οι αναισχυντοι και ωψιμοι υπερελληνες,αλλα λαος υπερηφανος και μπεσαλης.Λαος φιλοτιμος και εργατικος,που ζητησε απαγγειο και απαντοχη απο τον αδελφο Ελληνικο λαο και εκει που πιστευε οτι βρηκε τον παραδεισο του ετοιμασαν μιαν υποτιμητικη κολαση.
«Οταν ηλθαν οι Ελληνες στρατιωτες να πολεμησουν στην Αλβανια τον Ιταλο,μου ελεγε ενας γερος Αλβανος,εμεις κατεβηκαμε απο τα κρεβατια μας,για να κοιμηθουν αυτοι.Κοψαμε την μπουκια απο το στομα μας για να φανε κι αυτοι.Και τωρα που ηρθαν τα παιδια μας στην Ελλαδα,τους συμπεριφερθηκατε χειροτερα κι απο σκυλια»...
...Υπαρχουν στην Ελλαδα δυο-τρεις εστιες μονιμης αντιαλβανικης προπαγανδας που εχουν δυναμη,γιατι εκφραζονται με υπερπατριωτικο τροπο και παρασυρουν αδολους και αφελεις πατριωτες που πραγματικα αγαπανε την Ελλαδα και θελουν να συμβαλλουν με καθε τροπο στη δοξα και το μεγαλειο της.
Αλλα η αγαπη προς την πατριδα,που αποτελει μονο συναισθημα χωρις να συνοδευεται και απο ΓΝΩΣΗ καταληγει να ειναι τις περισσοτερς φορες επιζημια και καταστροφικη...



Η βασικη αιτια
Για να επανελθουμε στο θεμα της Ελληνοαλβανικης κρισης,λοιπον,λεμε οτι δυστυχως τα αιτια παραμενουν στο σκοταδι επιμελως,οπως παραμενουν στο σκοταδι κι αυτοι που κινουν τα νηματα και δω και στην Αλβανια,κατα τετοιν τροπο αριστοτεχνικο ωστε τα παντα να συμβουν εκτος απο την εξομαλυνση των σχεσεων μεταξυ των δυο κρατων,γιατι μια συμπραξη των δυο κρατων και λαων,τους καθιστα πανισχυρη δυναμη στα Βαλκανια και στην ευρητερη περιοχη.Το πλεον επιφοβο ειναι οτι μια τετοια συμπραξη ειναι μοιραιο να επιτευχθει αν δεν υπαρξουν διαρκη και επιμελως μεθοδευμενα εμποδια.Δεν μιλαμε για συμπραξη ασχετων λαων και αλλοφυλων,οπως λ.χ. μεταξυ Ελληνων και «αδελφων» Σερβων,αλλα μεταξυ λαων που στο αιμα του ρεει το ιδιο αιμα απο την εποχη των Πελασγων μεχρι την εποχη του Σκεντερμπεη και των Σουλιωτων.
Αν δεν τονισουμε αυτες τις αιτιες και αυτους που κινουν τα νηματα,θα κλωτσαμε στα τυφλα.
Και στην προκειμενη περιπτωση κλωτσαμε τον εαυτο μας ενω εχουμε την ψευδαισθηση οτι χτυπαμε καποιον εχθρο μας.Αυτοι λοιπον που «ανακαλυψαν» οτι υπευθυνος ολων των δεινων στις ελληνοαλβανικες σχεσεις ειναι ο Μπερισσα και η κυβερνηση του,δηλ. ο Πρωθυπουργος Αλεξανδρος Μεξης και οι Υπουργοι του,σκεπτονται πολυ ...κομματικα και οπωσδηποτε αγνοουν το ιστορικο του «Αλβανικου» ζητηματος.
Ε,λοιπον,θα πρεπει να τους πληροφορησω πως οποιαδηποτε κυβερνηση κι αν υπηρχε στην Αλβανια Δεξια η Αριστερα,Δικτατορικη η Δημοκρατικη,τα προβληματα θα ηταν ακριβως τα ιδια.Οχι ο Χοτζα η ο Μπερισσα,αλλα και Ελληνας Πρωθυπουργος και Προεδρος και ο Αρχιεπισκοπος Αναστασιος να γινει προεδρος της Αλβανιας,τα προβληματα απο πλευρας Ελλαδας θα υπαρχουν για να μη πω πως οσο φιλλεληνικη θα ειναι μια Αλβανικη κυβενηση,τοσο πιο εντονο θα ειναι το μισος των γνωστων οργανωσεων κατα της Αλβανιας,γιατι το επιδιωκομενο για αυτες,απ'αυτους δεν ειναι η τυχη των λεγομενων Βορειοηπειτωτων και τα ανθρωπινα δικαιωματα τους,αλλα η διατηρηση και διαιωνιση της Ελληνοαλβανικης διαστασης,αν οχι εντασης.Οι Βορειοειπηρωτες ειναι αντικειμενα ασυστολης και ανιερης εκμεταλλευσης.Ειναι το οφθαλμοφανες αλλοθι στο βασικο εθνικο εγκλημα που διαπραττεται κεκλεισμενων των θυρων εναντιον του Ελληνισμου,ερημην και εν αγνοια μας.
Δεν χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια για να πεισθει ο Ελληνικος και ο Αλβανικος λαος οτι οχι απλα δεν εχουν συμφερον απο την ενταση,αλλα οτι επιβαλλεται να συνειδητοποιησουν την αναγκη της αδελφικης συνεργασιας,αν θελουν να αντιμετωπισουν τα μεγαλα προβληματα του παροντος και του μελλοντος.Δυστυχως ομως τετοιες φωνες δεν ακουγονται.Εχουν εκφρασει καθως ειπα τη γνωμη τους καθε λογης φανατισμενοι,ασχετοι,θρησκοληπτοι,ανιστορητοι,ξιπασμενοι και ξετσιποτοι,και σ'αυτον τον χειμαρρο της ηληθιοτητας και του τυφλου και αλογου φανατισμου,καθε φωνη σοφρωσυνης ηχει παραλογη αν οχι προδοτικη.




Σημειωσεις απο ιστοσελιδα
*Βλεπε η «Δυσμοιρη πατριδα και οι ...Χειμαραιοι».
*Στην Βορεια Ελλαδα-αλλα και οχι μονον-επικρατει μια απιστευτη κατασταση κατατρομοκρατησης και εγκληματικοτητας απο τους περιφημους «ομογενεις» μας-που σχεδον γνωριζουμε τους τροπους ελληνοποιησης τους.Κουβεντα ομως για τετοια πραγματα.
Τα διαφορα και επανειλλημενα εγκληματα ομαδικων και ειδεχθων βιασμων απο Πακιστανους,μα ποτε καμμια αντιδραση για τετοια σοβαρα εγκληματα κατα των Πακιστανων,που αλλωστε ρεπουν σε τετοια ειδη εγκληματων.Τι να απαριθμησει κανεις.
Μαλιστα πριν μερικους μηνες καποιοι θα θυμουνται για τον Πακιστανο βιαστη στην περιοχη
του Πειραια οπου σε μια ακομη προσπαθεια του να επιτεθει σε μια 14τραχρονη στην εισοδο της πολυκατοικιας της,σωθηκε κυριολεκτικα απο εναν Αλβανο.Αλλα που να τα δουμε αυτα.
Θυμαμαι τον βιασμο μιας φοιτητριας απο Πακιστανους σε ενα διαμερισμα στην Ομονοια επι δυο μερες συνεχως.Τον βιασμο απο πεντε Πακιστανους στον Ασπροπυργο μιας γυναικας μπροστα στα ματια του συζυγου της μεσα στο σπιτι τους.
Και αναρωτιεμαι αν τετοια εγκληματα ειχαν γινει απο Αλβανους...Που δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.Βιασμος μπορει να διαπραχτει απο οποιοδηποτε ατομο οποιασδηποτε φυλης και λαου.Αλλα τετοια ειδεχθη και συνεχη εγκληματα εχουν το προνομιο της διαπραξης συγκεκριμενοι λαοι,και ας φαινεται ρατσιστικο αυτο που ισχυριζομαι,ειναι ομως μια πραγματικοτητα.

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

Η Αρβανιτιά στο Μοριά

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες

Η Ερμιονίδα ανά τούς αιώνες
http://openarchives.gr/view/412853

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας

Τα αρβανίτικα τραγούδια της Ερμιονίδας
http://invenio.lib.auth.gr/record/1887

ΜΠΕΣΑ

ΜΠΕΣΑ
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «ΜΠΕΣΑ»

Άρβανον

Άρβανον
Βλέπε τεύχη από το περιοδικό «Άρβανον»

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας

Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας
Β'Συμπόσιο Ιστορίας-Λαογραφίας Βόρειας-Δυτικής Αττικής(1992)

Arbërës-Arbanas

Μπεκτασήδες

Μπεκτασήδες
Βλέπε γιά Αλήπασα-Ρήγα Φεραίο

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες

Αρβανίτες καί Αλβανοί μετανάστες
«Αρβανίτες καί Αλβανοί Μετανάστες:Διαπραγμάτευση της Συλλογικής Ταυτότητας σε μιά αγροτική κοινότητα τού Νομού Αργολίδας» της Αγγελικής Αθανασοπούλου.

Ήπειρος-Ιλλυρίς

Arnaoutes

Arnauten-Albanesen-Skipetaren-Arbanitai

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας

Ομοσπονδία Ελλάδας καί Αλβανίας
Ιωάννης Μπαλάσκας:Ομοσπονδία Ελλάδας-Αλβανίας,σλαυική επιβουλή είς βάρος τού Ελληνισμού

Σούλι καί Σουλιώτες

Η ζωή των Αρβανιτών

Αρβανίτικο Μοιρολόϊ

Οί Αρβανίτες της Αττικής

Η συμβολή των Αρβανιτών

Μήτρος-Τρούκης

Αρβανίτικα θέματα

Arbanasi

Γάμος καί Γαμήλια Σύμβολα

Τhe Highland Lute

Τhe Highland Lute
The Albanian national epic

Αρβανίτες καί Έλληνες

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821

Η Ελληνο-Αλβανική Συμμαχία τού 1821
Grec et Arnaute Ethnographique des peuples de la Russie 1862 (Pauli Gustav Theodore Hristianovich) , http://skif-tag.livejournal.com/682663.html , http://fotki.yandex.ru/users/humus777/album/284616 , http://old.rgo.ru/2011/01/drugogo-roda-lyudi-arnauty/

«Η εικόνα της Αλβανίας καί των Αλβανών στην Ελλάδα τού 19ου αιώνα» τού Ν.Γκίκα

Η μάχη στη Σελλασία

Η μάχη στη Σελλασία
Funerary mask with helmet Gold funerary mask with bronze 'Illyrian' helmet from the cemetery of Sindos, circa 520 BC, Thessaloniki, Archaeological Museum,http://www.macedonian-heritage.gr/HellenicMacedonia/en/img_B1217a.html

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5

Δελτίον της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας της Ελλάδος| Τόμος 5
Κορυτσά,Πελασγοί καί Ιλλυριοί,Γκέγκες καί Δωριείς,Μακεδονία καί Ιλλυρο-Πελασγοί, Πελασγικές Θεότητες κτλπ.

Αλβανοί,αποσπάσματα από «Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους»

Έλληνες καί Αλβανοί της Κάτω Ιταλίας

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΑΡΒΑΝΟΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

Αρβανίτες μουσουλμάνοι

Θεσσαλονίκη-Salonika

Албанец. 1829

The Spartan touch:albanian women who help their fighting men

Albanian Guard

Albanian Duel

Albania

Gegëria

Gegëria

Royal Albanian Gendarmerie

Αυλώνας-Vlorë(Λιαπουριά-Labëria)

Albanian wedding rejoicings

Gegëria

An old Albanian warrior(Greece)

Albanians firing at Turks in Istib

Albanians firing at Turks in Istib
Mάλλον θα εννοεί το γνωστό Ιστίμπεη.Albanians firing at Turks in Istib, in the Balkans. Illustration from French newspaper Le Petit Parisien. April 28, 1901

King Zog of Albania

King Zog of Albania
http://www.ebay.com/itm/King-Zog-of-Albania-w-sisters-in-traditional-native-costomes-1938-vintage-photo-/121387128131?pt=Art_Photo_Images&hash=item1c433c9543 , http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9784.html

grecian and albanian costumes

The New King and Queen of Albania

Pogradec

A Prayer for Revenge

Albanians

A Rebel Chief from Albania

A Rebel Chief from Albania
THE SUN(1906)

Albanese mercenaries in a coffeeshop

Albanese mercenaries in a coffeeshop
A painting by Albert Franke

Tomb of Skanderbeg at Alessio(Lezhë)

Alessio-Lezhë (Gegëria)

Albanians at the tomb of Scanderbeg(Lezhë)

Tosks with Ghegs

Tosks with Ghegs
Oldest and Quaintest of Balkan Peoples By M. Edith Durham

Albania

Albania
1939

A Game of Chess(Gegëria)

A Game of Chess(Gegëria)
ALBERT JOSEPH FRANKE (German,1860-1924) , https://www.artrenewal.org/pages/artwork.php?artworkid=38058&size=large , http://www.liveauctioneers.com/item/11365716_attributed-to-albert-joseph-franke-german-1860 , http://www.masterart.com/Albert-Joseph-Franke-1860-1924-Board-Players-PortalDefault.aspx?tabid=53&dealerID=279&objectID=601523

Albanians

Albanians
The photo collection of Paul Siebertz,Albania in 1909

Albanier

Albanier
1815,Fremde Länder und Völker,Wilmsen, Friedrich Philipp.

Albanians-Gegëria

Study of Three Albanian Arnavuts and a Woman in Albanian Costume

En Albanie

Albania,The Love-Letter

Southern Albania

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)

Αλβανία-Aπoλλωνία(1848)
Edward Lear. http://oasis.lib.harvard.edu/oasis/deliver/~hou01475

Greek highland troops

Greece

Greece
Peoples Of All Nations Hammerton, J.A. Published by Educational Book Co., London, 1920 , http://www.abebooks.com/Peoples-Nations-Hammerton-J.A-Educational-Book/954598915/bd

Modern Greek Peasants

Greek funeral at Levadeia (Attica)

Greek funeral at Levadeia (Attica)
1894

Έλληνες ποιμένες-Greek sheperds

Chicago(1949)

Albanians(Australia)